Tips voor Moederdag in Groningen

door | 11 mei 2018 | Nieuws

Home » Over Groningen » Nieuws » Tips voor Moederdag in Groningen   |  tags: 

 

Kirsten

Moederdag. Elk jaar staat het zomaar weer voor de deur. Heb je nog geen cadeau voor Moederdag? (‘Natuurlijk ben ik niet boos, maar ik ben wel een beetje teleurgesteld.’) Kom dan naar Groningen. Is niet alleen leuk voor moeders, maar ook voor jou. 

Bovendien is een belevenis cadeau geven veel leuker dan een bosje bloemen, toch?

 

Wat te doen op Moederdag in Groningen

 

1. Shoppen in de leukste winkelstraten van Nederland

In 2015 won de Folkingestraat de titel ‘De Leukste Winkelstraat van Nederland’. Je vindt hier kleine modeboetiekjes, sieradenshops, delicatessenzaken en bakkers, winkels gevuld met bijzondere cosmetica, serviezen, (vintage) speelgoed en bijzondere hebbedingetjes. Tips: Toy Toy, Lily & Rose, Fris!, Ariola.

Folkingestraat Groningen

De NS heeft de Oude Kijk in ‘t Jatstraat benoemd als favourite winkelstraat in Groningen. Ook vanwege de prachtige, monumentale gebouwen: de Oude Kijk in ‘t Jatstraat ligt pal naast het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Tips: Holtbar, Stadsakker, Wirwar.

De Zwanestraat/Kromme Elleboog ging in 2017 met de eer van leukste winkelstraat van Nederland aan de haal. Niet gek: hier vind je een grote variëteit aan modewinkels, kruideniers, bars en lunchrooms en kappers en schoonheidsspecialisten. Tips: Diezijner, Woonzooi, De Kaaskop

Winkelstraat Zwanestraat Groningen van Hiddemafotografie   Zwanestraat Groningen van Hiddemafotografie   Kromme Elleboog straat in Groningen

Leuke actie van Marketing Groningen: tussen het shoppen door kun je op straat een polaroidfoto laten maken. Op het Waagplein staan de knutseltafels klaar en fröbel je een gezellige lijst om de foto van moeder met kind(eren).

 

2. Hightea

Ook moeders mogen wel eens verwend worden. Trakteer op een high tea. Er zijn leuke adresjes genoeg. ’t Feithhuis trakteert op Moederdag op een extra glas cava bij de high tea. Meer tips voor een heerlijke high tea zijn: Het Land van Kokanje, Prinsenhof, Anat.

 

3. Liever actief

Voor de moeder die niet stil kan zitten zijn er ook genoeg activiteiten in Groningen die wat inspanning vereisen. Kanoën, bijvoorbeeld. Vanaf het water ziet Groningen er heel anders uit. Bij ‘t Peddeltje huur je een kano of waterfiets.

Of jullie elkaar nog iets betaald willen zetten 😉 ga lasergamen. Vecht je het letterlijk uit. Bijvoorbeeld bij Target Lasergame aan de Oosterkade.

 

4. Culturele film

Lekker achteroverleunen in het pluche van de bioscoopstoelen in Forum Images. Kopje koffie of thee (of liever een wijntje) erbij. En klaar ben je. Op Moederdag 2018 draaien onder andere: Lady Bird, The Guernsey Literary Society, De Wilde Stad, Homecoming (1945), Isle of dogs en The death of Stalin. Het volledige programma vind je hier.

 

Foto’s © Hiddemafotografie

Heb jij nog leuke tips voor Moederdag of pak jij het totaal anders aan? Laat het weten in een reactie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

EMMA POSTHUMUS

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

JOUKJE VAN HEUKELEM

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This