9 x Hardloopwedstrijden Groningen

door | 10 okt 2019 | Evenementen, Sport

Home » Evenementen » Sport » 9 x Hardloopwedstrijden Groningen   |  tags:  hardlopen, kindvriendelijk, lijstjes, sportwedstrijd

 

Karen

Hardlopen kan overal en altijd. In Groningen ren ik graag een route zowel in de levendige stad als in de bossen en de natuur zoals het Stadspark, de Onlanden en Kardinge. Ik vind het een uitdaging om af en toe aan een hardloopwedstrijd mee te doen. Kan ik gelijk zien of mijn trainingen effect hebben.

Als fanatieke hardloper heb ik al best wat wedstrijden in Stad gelopen, al zeg ik het zelf. De hoogste tijd om alle toffe jaarlijkse hardloopevenementen in Groningen voor je op een rijtje te zetten. Ik heb ze trouwens bijna allemaal zelf al een keer gelopen.

 

Nacht van Groningen: 29 februari 2020

Sinds 2000 wordt de Nacht van Groningen jaarlijks in de Stad Groningen georganiseerd. In het centrum en Noorderplantsoen wordt een ronde van 5 km uitgezet. Je kunt verschillende afstanden lopen: 5 of 10 km, 10 mijl of een halve marathon. Ik weet uit eigen ervaring dat het erg leuk is om een keer een halve marathon s ’avonds in Stad te lopen. Een hele andere beleving als overdag.
Lees ook eens Albertha haar blog over de Nacht van Groningen 2019.
Meer over de Nacht van Groningen 2020.
 
Nacht van Groningen Hardlopen
 

KLM Urban Trail: 5 april 2020

Als je een keer wat anders wilt op het gebied van hardlopen, moet je zeker een keer de Urban Trail lopen. Je mag in Stad Groningen door diverse gebouwen, steegjes en binnentuinen lopen waar je anders nooit komt: o.a. Academiegebouw, Provinciehuis, Pathe, Martiniplaza, Gasunie en Vera. Meedoen is belangrijker dan op tijd lopen.
Lees ook eens Albertha haar blog over de KLM Urban Trail 2019.
Meer info over KLM Urban Trail.
 
KLM Urban Trail Groningen- hardlopen tijdens hardloopwedstrijd door Prinsentuin Groningen 2019
 

Walk for Life: 15 mei 2020

Walk for Life is een stichting die loop (en wandel) evenementen organiseert. De stichting heeft een ontzettend mooi doel. Ze vragen namelijk aandacht en genereren geld voor jongvolwassenen die met kanker worden geconfronteerd. Het is niet moeilijk deze stichting te helpen. Je kunt je namelijk inschrijven voor 10 km hardlopen, maar ook voor 10 km wandelen. Ben je niet zo’n sportieveling? Bij Walk For Life krijg je alsnog de kans je in te zetten voor het goede doel.
Meer info over Walk for Life.
 

Ladies run 31: mei 2020

Een ander hardloopevenement dat zich inzet voor het goede doel is de Ladies run. Loop voor Pink Ribbon of je eigen doel in het centrum van Groningen 2,5, 5, 7,5 of 10 km. Ik heb al meerdere keren hieraan deelgenomen. In een roze outfit natuurlijk, net als de meeste andere hardloopsters. Op de Grote Markt staat veel publiek bij de finish, dat geeft me een enorme kick.
Meer info over de Ladies run.
 

Bommen Berend loop: 23 augustus 2020

Vanwege Groningens Ontzet, ook wel Bommen Berend genoemd, vindt er jaarlijks rond eind augustus de Bommen Berend loop plaats. Je start vanaf de atletiekbaan en daarna ga je het mooie natuurgebied van de Onlanden in. Ik ervaar tijdens de halve marathon de rust, de ruimte en de mooie omgeving. Je komt zelfs door 3 verschillende gemeentes: Groningen, Noordenveld en Tynaarlo. Voor de kleintjes is er de Kidsrun. De andere afstanden zijn: 4 mijl, 10 km en een halve marathon.
Meer info over Bommen Berend loop.
 

Kardingerun voor Bikkels 5 & 6 september 2020

Als je alleen aan hardlopen niet genoeg hebt, kun je altijd nog meedoen aan de Kardingerun: de grootste obstacle/mudrun van het Noorden. Hardlopen in combinatie met obstakels om je fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen. Het parcours loopt door het prachtige natuur- en recreatiegebied Kardinge. Je kunt kiezen uit 5,8 of 12 km. Ik heb er zelf nog nooit aan meegedaan. Misschien wordt het een keertje tijd voor mij om deze uitdaging aan te gaan?
Meer info over de Kardingerun.
 

4 Mijl van Groningen: 11 oktober 2020

Zondag 11 oktober is het weer zover, de meest bekende hardloopwedstrijd van Groningen: de 4 mijl. Elk jaar lopen ruim 20.000 deelnemers in 6,436 kilometer van Haren naar de Vismarkt in Groningen. Wat ik altijd erg tof vind, is dat er heel veel mensen aan de kant staan om je aan te moedigen. Er staat altijd wel een bekende tussen, daardoor loop je net even wat harder ;-).
Meer info over de 4 Mijl van Groningen.
 
De 4 Mijl van Groningen- Hardlopen Groningen - foto karen
 

4Mijl4You: 10 oktober 2020

Sinds 2011 vindt de avond voor de 4 Mijl ‘de 4Mile4You’ plaats: je legt precies dezelfde route af maar dan op een alternatieve wijze. Op skates, wandelend of in je rolstoel. Het mooie ervan is dat iedereen mee mag doen op zijn eigen manier. Heb jij altijd al weleens mee willen doen aan een hardloopwedstrijd maar ben je niet zo van het rennen? Dan is dit de uitgelezen kans het gevoel toch eens mee te maken.
Meer info over de 4Mijl4You
 

Plantsoenloop: 7 november 2020

De Plantsoenloop wordt ook wel ‘de klassieker van het Noorden’ genoemd. Waar je in augustus nog Noorderzon viert, loop je een paar maanden later de Plantsoenloop. Dit jaar vindt het alweer voor de 63e keer plaats. Er zijn verschillende afstanden: 1, 2, 4 of 8 km. Jonge lopers kunnen ook deelnemen aan de Kidsrun. De eerste keer dat ik meedeed, heb ik mij flink verkeken op het parcours. Ik wist niet dat het Noorderplantsoen zo ontzettend veel heuvels had! Met als gevolg dat ik het veel zwaarder vond dan van te voren gedacht.
Lees ook eens Thomas zijn blog over de Plantsoenloop 2018.
Meer info over de Plantsoenloop.
 
Hardlopen Groningen? Plantsoenloop Groningen - foto Sonja
 

Wekelijkse Parkrun

Wanneer je elke week een run van 5 km in het Stadspark wilt lopen, die ook nog eens geregistreerd wordt dan ben je bij Parkrun aan het juiste adres. Elke zaterdagochtend kun je in het Stadspark terecht om met andere hardlopers in de mooie natuur te lopen.
Meer info over de Parkrun.
 
Heb jij nog een tip voor een leuk hardloopevenement in Groningen? Laat het dan in een reactie hieronder aan me weten.
 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

INGRID LINDEBOOM

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This