5 x de lekkerste huisgemaakte taarten

door | 2 feb 2019 | Eten en drinken, Koffie en thee

Home » Eten en drinken » 5 x de lekkerste huisgemaakte taarten   |  tags:  brownie, lijstjes, taart

 

Joukje

Niets is fijner dan tijdens een shopsessie even ergens naar binnen te duiken voor een lekker stuk taart. Hieronder vind je mijn vijf favoriete plekken voor taart eten in Groningen. Allemaal met de lekkerste huisgemaakte taarten.

 

P.S.

Oude Kijk in ’t Jatstraat 24

Toen ik nog studeerde had ik regelmatig college in het Academiegebouw aan de Broerstraat. Na een pittige (of slaapverwekkende) bijeenkomst was een goed stuk taart nooit ver weg. De Oude Kijk in ’t Jatstraat zit namelijk vol met leuke eetplekjes. Zoals P.S. Hier staat de toonbank elke dag vol met verse huisgemaakte taarten. Van pompoentaart en cheesecake tot appeltaart volgens oud familierecept. Heerlijk om datgeen te kunnen kiezen dat er het lekkerste uitziet!

lekkerste taart Groningen

 

Black & Bloom

Oude Kijk in ’t Jatstraat 24

Ook Black & Bloom bevindt zich in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Deze koffiebar komt steevast terug in elk lijstje over goede koffie, en terecht, maar wist je dat ze hier ook heerlijke zelfgemaakte taarten serveren? Bij binnenkomst struin ik altijd gelijk naar de vitrine om te kijken welke pareltjes er die dag zijn. Cheesecake met aardbeien, carrot cake, appeltaart met cheesecake-vulling, pindakaas-vanilletaart, red velvet, chocolade oreotaart, key lime pie, ik heb hier al heel wat lekkers geproefd. Ben je zelf niet zo’n bakker dan is dit een fijne huiskamer om aan je zoete trek toe te geven.

koffie en cheesecake Groningen

 

Bij Britta

Oude Kijk in ’t Jatstraat 27

Een andere topper in de Oude Kijk in ’t Jatstraat is Bij Britta. Deze tent wordt gerund door Barbara en Anne, te herkennen aan zijn blauwe baard. Hier vind je het meest uitgebreide assortiment aan huisgemaakte taarten. Mississippi mud pie, choco-koffietaart, stroopwafeltaart, cheesecake, vegan-appeltaart met pecannoten, pompoentaart en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben een liefhebber van carrot cake, dus Barbara’s famous carrot cake kan ik niet overslaan. Een aanrader!
Lees ook Bij Bij Britta lunchen is nét even anders.

koffie en taart Groningen Bij Britta

 

Brownies & Downies

Oosterstraat 40

Brownies & Downies vind ik een fantastisch concept. Van begin tot eind word je geholpen door medewerkers met een verstandelijke beperking. Dit zorgt voor een pure en bijzondere ervaring, elke keer weer. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier brownies bestellen. Naturel, maar ook met karamel zeezout en cranberries en pecannoten. Voor de brownies maken ze gebruik van Tony Chocolonely-chocolade en dat is altijd goed. Naast brownies serveren ze ook blondies (brownies van witte chocolade) en appeltaart.

beste brownies Groningen

 

Het Lopster Veerhuis

Damsterdiep 36

Bij toeval ontdekte ik laatst dit plekje aan het Damsterdiep. Ik had net een yoga-sessie achter de rug, de zon begon te schijnen en ik dacht: ‘hup, het terras op’. Grandcafé De Bastille lag om de hoek, maar die bleek dicht. Toen zag ik dit kleine tentje mét een terras. Eenmaal neergeploft blijkt dat er ook huisgemaakte taart op de kaart staat. Tja, 1 en 1 is 2 natuurlijk. Ik ga voor de cheesecake en mijn vriendin voor een karamelkoek. Beide superlekker! Altijd leuk om zo onverwacht weer een nieuw plekje te ontdekken.

Bakkerij Damsterplein Groningen

Waar in Groningen heb jij de lekkerste taart ooit geproefd?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

INGRID LINDEBOOM

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This