5 x de lekkerste huisgemaakte taarten

door | 25 mrt 2022 | Eten en drinken, Koffie en thee

Home » Eten en drinken » 5 x de lekkerste huisgemaakte taarten   |  tags:  brownie, lijstjes, taart

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/joukje-van-heukelem/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Niets is fijner dan tijdens een shopsessie even ergens naar binnen te duiken voor een lekker stuk taart. Hieronder vind je mijn vijf favoriete plekken voor taart eten in Groningen. Allemaal met de lekkerste huisgemaakte taarten.

 

1. P.S.

Oude Kijk in ’t Jatstraat 24

Toen ik nog studeerde had ik regelmatig college in het Academiegebouw aan de Broerstraat. Na een pittige (of slaapverwekkende) bijeenkomst was een goed stuk taart nooit ver weg. De Oude Kijk in ’t Jatstraat zit namelijk vol met leuke eetplekjes. Zoals P.S. Hier staat de toonbank elke dag vol met verse huisgemaakte taarten. Van pompoentaart en cheesecake tot appeltaart volgens oud familierecept. Heerlijk om datgeen te kunnen kiezen dat er het lekkerste uitziet!

lekkerste taart Groningen

Tip: Het heerlijke IGoGroningen luxe lokale ontbijt en de IGoGroningen picknickbox bezorgen wij in samenwerking met P.S.

 

2. Black & Bloom

Oude Kijk in ’t Jatstraat 24

Ook Black & Bloom bevindt zich in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Deze koffiebar komt steevast terug in elk lijstje over goede koffie, en terecht, maar wist je dat ze hier ook heerlijke zelfgemaakte taarten serveren? Bij binnenkomst struin ik altijd gelijk naar de vitrine om te kijken welke pareltjes er die dag zijn. Cheesecake met aardbeien, carrot cake, appeltaart met cheesecake-vulling, pindakaas-vanilletaart, red velvet, chocolade oreotaart, key lime pie, ik heb hier al heel wat lekkers geproefd. Ben je zelf niet zo’n bakker dan is dit een fijne huiskamer om aan je zoete trek toe te geven.

koffie en cheesecake Groningen

 

3. Bij Britta

Oude Kijk in ’t Jatstraat 27

Een andere topper in de Oude Kijk in ’t Jatstraat is Bij Britta. Deze tent wordt gerund door Barbara en Anne, te herkennen aan zijn blauwe baard. Hier vind je het meest uitgebreide assortiment aan huisgemaakte taarten. Mississippi mud pie, choco-koffietaart, stroopwafeltaart, cheesecake, vegan-appeltaart met pecannoten, pompoentaart en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben een liefhebber van carrot cake, dus Barbara’s famous carrot cake kan ik niet overslaan. Een aanrader!
Lees ook Bij Bij Britta lunchen is nét even anders.

koffie en taart Groningen Bij Britta

 

4. Brownies & Downies

Oosterstraat 40

Brownies & Downies vind ik een fantastisch concept. Van begin tot eind word je geholpen door medewerkers met een verstandelijke beperking. Dit zorgt voor een pure en bijzondere ervaring, elke keer weer. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier brownies bestellen. Naturel, maar ook met karamel zeezout en cranberries en pecannoten. Voor de brownies maken ze gebruik van Tony Chocolonely-chocolade en dat is altijd goed. Naast brownies serveren ze ook blondies (brownies van witte chocolade) en appeltaart.

beste brownies Groningen

 

5. Café Willem Albert

Grote markt 31

In mei 2021 opende het moderne The Market Hotel aan de Grote Markt zijn deuren. Dit hotel heeft zowel een café als een bakkerij onder zijn dak. Je kunt hier dus niet alleen overnachten, je vindt hier ook huisgemaakte taart. Zo kun je zonder hier te slapen toch genieten van de luxe sfeer van het hotel, ideaal. Plof neer op één van de fijne leren banken in Café Willem Albert en zoek een gebakje uit bij Bakkerij Westers. Elke dag staat de vitrine weer vol met verse lekkernijen, zoals kwarktaart met bloedsinaasappel, Oreo cheesecake met advocaat, paris-brest en carrot cake. Het aanbod verschilt per seizoen. Goede reden om hier vaker naar toe te gaan!
Koffie drinken en taart eten Groningen: Cafe Willem Albert

 

Waar in Groningen heb jij de lekkerste taart ooit geproefd? Laat het me hieronder weten en wie weet vind je jouw tip in een update van deze blog terug.
 
Tips:

Meer koffie? Dit zijn onze favoriete koffietentjes in Groningen centrum. En deze koffiezaakjes zijn een fietstochtje waard.
Meer taart? Maak zelf thuis de heerlijkste taarten met de bakbox van Crumble.

 


 
Deze blog is oorspronkelijk gepubliceerd op 2 februari 2019. Op 25 maart 2022 is de blog geactualiseerd.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This