Koffie, kopjes en katten(s)taartjes

door | 6 jul 2018 | Eten en drinken, Koffie en thee

Home » Eten en drinken » Koffie, kopjes en katten(s)taartjes   |  tags:  brownie, taart

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Taart eten in een van de leukste koffietentjes in Groningen

Zelf hebben we al jaren geen katten meer thuis, terwijl we dat alle drie zo ontzettend gezellig vinden. Als verlaat Moederdagcadeau nemen mijn zus en ik onze kattengekke mama mee naar kattencafé Op z’n kop. Prrrr, prrrr…

Kattencafe Groningen: een van de leukste koffietentjes Groningen

Met z’n drieën een zitje voor vier

Dotje ligt heerlijk te slapen bij het zitje waar wij plaatsnemen. Ze zal ons pas aan het einde van ons bezoek echt opmerken. Het is tekenend voor de rustige sfeer. De katten zijn erg relaxt en dat straalt ook af op de bezoekers. De caféruimte is überhaupt niet heel groot, dus je houdt automatisch al wat meer rekening met anderen. De inrichting is zoals je hem vaker ziet bij zaakjes van nu. Licht hout, wit, hangplanten, lijstjes met teksten. Alleen lopen er hier tien katten rond.

Kattencafe Groningen: koffie en taart voor moederdag

De katten staan op 1

In het boekje op tafel lezen we van iedere kat een omschrijving. De een houdt van aandacht en spelen, de ander moet met rust gelaten. Zo lees ik dat O’Malley, met een mooie bolle toet en ronde ogen, heel blij wordt van stuiterballen. En dan vooral oranje stuiterballen.

Ook spotten we Mr BoJangles al snel. Die ligt met zijn grote lijf en volle zachte vacht pontificaal bovenop de kattensokjes, -horloges, -sleutelhangers en -tshirts in de merchandisehoek. Later neemt Mr BoJangles plaats op de rotanpoef naast mij. Ik grijp mijn kans: aaien maar. De fotoshoot lijken de poezen niet vervelend te vinden. Ze doen gewoon alsof we niet bestaan. Waarschijnlijk is het voor hen al de gewoonste zaak van de wereld.

Kattencafe Groningen: in een bijzonder koffietentje taart eten Groningen

Serene huiskamersfeer

Het is lekker licht in dit kattencafé en het voelt zeker niet viezig, ondanks dat er toch tien dieren leven. De kattenharen worden dagelijks opgeruimd en zo te zien en voelen worden de katten goed verzorgd en gekamd. Op de grond staan lekkere mandjes en langs de muur loopt een volledig bouwwerk van planken en kasten waardoor de kat de mens kan ontspringen.

Kattencafe Groningen: een van de leukste koffietentjes Groningen

Kattencafe Groningen voor de kattenliefhebbers

Koffie en taart, alstublieft

Meestal kies ik voor een cheesecake oooffff brownie (het duurt vaak lang om de knoop door te hakken). Nu was de cheesecake al uitverkocht, dus een brownie dan maar.

De brownie is zálig. Een flinke portie, precies goed qua smeuïgheid en met een goed stevige bovenlaag. Met chocovlokken en een chocoladesausje eromheen waardoor het er ook voor het oog mooi uitziet. Ik hoef overigens niet te balen dat de brownie snel op is. Ik kán niet meer. Heel machtig en vullend. Maar zo heb ik het liever dan een te kleine portie.

De White Delight lentethee is een witte thee met een heerlijk zacht en licht zoete smaak. Super fijn dat het losse theeblaadjes zijn en ze worden ook los geserveerd. Erin en eruit wanneer ik het wil. I like.

Kattencafe Groningen, menukaart

Kattencafe Groningen: koffie en taart

Overal katten

Er zitten katten voor het raam. Op de tafel aan het raam. Op de krukken. Ze lijken het naar hun zin te hebben. Op de bank zit een vaste gast van het kattencafé. Ze vertelt dat ze elke zaterdag en zondag langskomt. Over twee weken gaat ze op vakantie en moet ze de katten missen. Ik kom erachter hoezeer ze gehecht is aan de katten als ze de tattoo op haar onderarm laat zien. Zie ik daar de mooie O’Malley?

Kattencafe Groningen: O Malley

Kattencafe Groningen: Mr BoJangles

Kattencafe Groningen; overal katten

Thuis geen kat maar wel het verlangen naar de gezelligheid van de dieren

’s Werelds eerste kattencafé staat in Japan. Thuis mochten de Jappanners geen huisdieren hebben. In het kattencafé konden ze terecht voor de gezelligheid van de dieren. Een gat in de markt: het liep er storm. 10 jaar later werden de eerste kattencafés opgericht in Europa en zo ook in Nederland. In Groningen zijn nu twee kattencafés: Poeslief en Op zn Kop.

 

Praktisch:
Adres: Oude Ebbingestraat 57
Niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar Het welzijn van de katten staat bij het kattencafé voorop. Er zijn daarom huisregels opgesteld.

Tips:
Zeker zijn van een plekje? Reserveer dan even.
Er is een warme daghap vanaf 17 uur voor slechts € 8,95
Katten, films en popcorn jouw ding? Ga eens naar de movie night van het kattencafé
Katten en yoga is ook nog een optie. Je kunt je per keer aanmelden
Boek met je vriendinnen een high tea tussen de katten
Neem extra budget mee voor de superleuke merchandise

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This