4 x winkels waar je de beste kamerplanten voor je studentenkamer haalt

door | 27 aug 2021 | Shoppen, Wonen

Home » Shoppen » Wonen » 4 x winkels waar je de beste kamerplanten voor je studentenkamer haalt   |  tags:  bloemen en planten, lijstjes

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/pascale-kruize/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Planten maken je kamer meteen een stuk vrolijker en gezelliger. Wist je dat al dat groen om je heen zelfs stressverminderend kan werken? Genoeg reden om op stap te gaan langs de leukste plantenwinkels van Groningen!
 
Toen ik voor het eerst op mijzelf ging wonen was een van mijn eerste eigen aankopen een kleine Crassula vetplant. Meteen kreeg hij een mooi plekje op mijn vensterbank en vier jaar later staat hij daar nog steeds! Na die eerste kamerplant is mijn verzameling niet gestopt met groeien. Het liefst zet ik vetplanten of cacti op mijn kamer omdat deze weinig aandacht nodig hebben en daardoor goed te combineren zijn met een druk studentenleven.
 

1. Dille en Kamille

Deze winkel aan De Grote Kromme Elleboog verkoopt veel meer dan alleen levend groen, maar is wel een van mijn favoriete plekken om rond te neuzen voor nieuwe plantjes. Ik koop hier ook met enige regelmaat zaden of kleine cacti als cadeau voor familie en vrienden. Dille en Kamille heeft vooral kleinere kamerplanten die niet te veel plek innemen in je krappe studentenkamer.
 
Planten kopen bij de leukste plantenwinkel in Groningen: Dille en Kamille
 
Als je de Dille en Kamille binnenloopt, is een groene oase een van de eerste dingen die je ziet. Een tafel vol met plantjes, bloempotten en droogbloemen. Direct naast de tafel staat een stelling vol met zaadjes, tuingerei, potgrond en alles wat je maar kan bedenken om bloemen en plantjes te verzorgen. De kleine potten zijn ontzettend schattig. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen Rainbow Mix kamerplant kweken. Te leuk!
 
Planten kopen bij de leukste plantenwinkel in Groningen: Dille en Kamille
 
Planten kopen bij de leukste plantenwinkel in Groningen: Dille en Kamille
 
Planten kopen bij de leukste plantenwinkel in Groningen: Dille en Kamille
 

2. Bloemenwereld

Bloemenwereld heeft een vestiging in Wijert en aan het Hereplein. De winkel waar ik het liefst kom is die aan het Hereplein. Ik fiets hier bijna elke dag langs en zonder twijfel, in weer en wind, staat er een zee van kleurrijke bloemen schuin tegenover de bushalte. Hier haal ik een bosje bloemen als ik mijn ouders bezoek en mijn vrienden halen hier vaak een vol boeket om hun kamer op te fleuren. Ik ga het liefst voor een plant, groot of klein, in plaats van een boeket voor op mijn kamer, omdat deze minder snel uitvallen. Gelukkig heeft Bloemenwereld ook genoeg planten. Vooral de kleine vetplanten vind ik geweldig. Perfect om een saaie hoek in je studentenkamer mee op te fleuren!
 
Planten kopen bij de leukste plantenwinkel in Groningen: Bloemenwereld
 

3. Søstrene Grene

Søstrene Grene is een ontzettend knusse winkel. Hij heeft een echte huiskamer atmosfeer waardoor je je meteen welkom voelt. Aan het begin van mijn tijd in Groningen kwam ik hier vooral voor kleinigheidjes voor in mijn kamer, zoals een geurkaars of een sierkussen, tegenwoordig kom ik hier ook voor het leuke assortiment aan planten. Het aanbod verschilt per keer, maar vaak heeft Søstrene Grene genoeg keuze. Zo heeft een vriendin van mij laatst een unieke gatenplant gescoord. Ik had nog nooit zo’n plant gezien, maar het is een echte eyecatcher wanneer je binnenkomt.

Naast planten heeft Søstrene Grene een groot aanbod aan plantenpotten in verschillende maten en vormen. Hier moet je zeker een kijkje nemen als je zoekt naar een pot die precies bij jouw interieur past!
 
Planten kopen bij de leukste plantenwinkel in Groningen: Søstrene Grene
 
Søstrene Grene is een van de favoriete theewinkels van José.
 

4. Plantenbibliotheken

Heb je wel eens gehoord van een plantenbibliotheek? Ik tot voor kort nog niet, maar ineens zag ik een plantenbieb in Groningen voorbijkomen op Facebook. Bij een plantenbieb kan je jouw stekjes, plantjes en potjes ruilen tegen andere in de bibliotheek. Ik ben langs Plantenbieb Stek ‘M gegaan, maar er zijn nog veel meer plantenbibliotheken in Groningen!
 
Planten kopen bij de leukste plantenwinkel in Groningen: Plantenbieb Stek ‘M
 
Bij Plantenbieb Stek ‘M staan tien kratten van boven tot onder vol met planten, stekjes, zaadjes en potjes. Het is een ontzettend vrolijk aanzicht en er is een enorm aanbod. Ik heb zelf een kleine cactus meegenomen die ik al een tijdje in mijn kamer had staan, maar toch niet heel goed meer bij mijn interieur vond passen. Ik heb ik hem geruild voor een fittonia, ook wel mozaïekplantje genoemd, die nu naast mijn andere plantjes staat. Dit is een leuke en laagdrempelige manier om mijn kamer wat te veranderen en ondertussen anderen blij te maken met plantjes waar ik op uitgekeken ben.
 
Wat is jouw favoriete plantenwinkel in Groningen? Laat het hieronder in de reacties weten.
 
Meer tips over bloemen en planten in Groningen:
De Bloomon van Groningen
Maak thuis je eigen mini ecosysteem
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This