Koningsdag Groningen: programmatips

door | 14 apr 2019 | Evenementen, Kunst en cultuur, Muziek

Home » Evenementen » Koningsdag Groningen: programmatips   |  tags:  festival, gratis, lijstjes, markt, muziek, traditie

 

Koningsdag is elk jaar weer een feest voor mij. Vanaf het moment dat ik in Groningen woon, ben ik met Koningsdag – en vaak ook de Koningsnacht ervoor –  in de stad te vinden; gehuld in oranje kleding uiteraard. En er is echt voor elk wat wils!

 

Vrijmarkten

Als je het leuk vindt om te struinen over de vrijmarkt en je niet te brak bent van de nacht ervoor, kun je overdag op verschillende plekken in de stad terecht om leuke tweedehands spulletjes te scoren:

  • Singels: bij de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel wordt alles op kleedjes gepresenteerd.
  • Westerhaven: deze vrijmarkt is speciaal voor kinderen.
  • In diverse wijken worden tevens vrijmarkten georganiseerd: o.a. in de Korrewegwijk, Helpman, Vinkhuizen, Hoornsemeer, de Buitenhof, Lewenborg en Hoogkerk. Meer info
  • Zwanestraat: hier is het altijd gezellig vertoeven met kraampjes van de winkels uit de straat tijdens de braderie.

 

Muziek

Als je van muziek houdt en je wilt graag dansen, zingen, uit je dak gaan of gewoon relaxen & luisteren dan zijn er diverse plekken in de stad waar je goed terecht kunt:

 

Kingsland festival

Sinds een paar jaar is er in het Stadspark het festival ‘Kingsland’. Hier mag je van 12:00 tot 23:00 uur vanaf 18 jaar de hele dag helemaal uit je dak gaan op heerlijke dance muziek van bekende dj’s zoals Alesso, Bass Jackers, Yellow Claw, Sunnery James & Ryan Marciano. Ik ben hier al een paar keer naar toe geweest en als je van dance muziek houdt, moet je hier zeker naar toe gaan! Het volledige programma en de line up. 
 
Koningsdag Groningen: Kingsland
 

Mainstage Vismarkt

Op de Vismarkt is van 13.00 tot  21.30 uur een gevarieerd programma voor jong en oud met tussen de optredens door een DJ die zorgt voor een lekker danssfeertje. De bekende singer/songwriter Nielson is om 19 uur ook van de partij. Hele Vismarkt programma.

 

Poeleplein

Als je van een terrasje met diverse muziek houdt dan zit je op het Poeleplein helemaal goed! Er is een lounge DJ, er komt een coverband en daarna een Dance Classics Party met als afsluiting een feest DJ die tot in de late uurtjes doorgaat. Als je eenmaal een stoel op het terras hebt bemachtigd, ben je de hele dag verzekerd van een portie gezelligheid.

 

Horecapleintje Pintelier & Uurwerker

Elk jaar weer een feest om op dit pleintje te staan. Niet supergroot maar daardoor des te gezellig. Je kunt er van 14:00 tot 01:00 uur swingen onder het genot van diverse lekkere biertjes van mijn favoriete Belgisch café: de Pintelier.

 

Overige muziek

Niet alleen op grote podia maar ook her en der in de stad is er nog veel meer muziekaanbod: zoals op het Waagplein, het Zuiderdiep, bij de Westerhaven, in de Zwanestraat bij Mesacosa, in de Gelkingestraat en op de Grote Markt. Loop gewoon een rondje in de stad, en je komt de muziek vanzelf onderweg tegen.

 

Divers

 

FamiliePlein de Ossenmarkt

De Ossenmarkt wordt op Koningsdag omgedoopt tot het ‘FamiliePlein’ wat ideaal is voor gezinnen. Er zijn diverse kinderactiviteiten zoals klussen met hout, knutselen, midgetgolf, zeilles op het droge en ga zo maar door.
 

Grachtenparade

De start van de parade is bij het Ludinaterras, ter hoogte van de Ebbingebrug. Meer informatie. 

 

Jammer dat Willem zelf dit jaar niet in de stad te vinden is ;-). Misschien kom ik jou nog wel ergens tegen?

 

Heb jij wellicht nog aanvullende en/of nuttige tips voor Koningsdag Groningen 2019? Laat het hieronder weten in jouw reactie.

 

1 Reactie

  1. Wat een handige tips. Alles overzichtelijk bij elkaar!

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This