Klimpark Break Out Grunopark: buitenspelen op grote hoogte

door | 28 aug 2020 | Actief, Wat te doen

Home » Wat te doen » Actief » Klimpark Break Out Grunopark: buitenspelen op grote hoogte   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Een actief uitje in Groningen, daar ben ik altijd wel voor te porren. Ik trappel dan ook van enthousiasme na de uitnodiging van Sonja voor een bloggers teamuitje op grote hoogte. We gaan klimmen in het klimpark van Break Out Grunopark. Mijn innerlijke survivalmode gaat aan.

Met een grote glimlach op mijn gezicht loop ik samen met de andere bloggers, Sonja, Karen en Ingrid richting het klimpark. Stiekem wil ik al jaren meedoen aan Expeditie Robinson. De proeven lijken me loodzwaar, maar supertof om te doen. Ik zie mezelf al balanceren op een paal twee meter boven het zeeoppervlak, op jacht naar immuniteit. Helaas ben ik niet zo’n fan van kriebelende beestjes in mijn slaapzak en trekt mijn humeur wekenlang voedselrantsoen erg slecht. Tel daarbij op dat ik een onbekende Nederlander ben en een deelname is tegenwoordig vrijwel onmogelijk. Vandaag doe ik gewoon lekker net alsof ik samen met het blogteam de proef ga winnen.
 

Veiligheid voorop

Enigszins giechelig voorzien we onszelf van een klimgordel en helm. ‘Is die helm echt nodig?’ vraag ik aan kliminstructeur Koen. Het blijkt echt zo te zijn, bij de eerste paal stoot ik mijn hoofd. Vallen is onmogelijk tijdens je avontuur in het klimpark. Op de grond klikt Koen mij vast aan een veiligheidslijn en daarna begint mijn avontuur. Een prettig gevoel, voor jezelf en voor degenen op de grond.
 
Activiteiten Groningen: klimmen Groningen bij Klimpark Groningen of klimbos Groningen
 

Bloggers klaar… klimmen maar

Na een korte uitleg gaan we echt van start. Ik sta te popelen en begin voorop. Ik loop via de trap naar boven en zie een touwbrug, daar deins ik niet voor terug. Voor ik het weet heb ik de eerste drie hindernissen gehad. Dat smaakt naar meer, hangen aan touwen, lopen over een dun balkje, klimmen langs een net. Gezekerd met mijn zip beveiliging, is geen hindernis mij te gek. Na een rondje hindernissen op vier meter hoogte sta ik binnen no-time weer beneden. ‘Zo dat is snel’ zegt Koen, en nu? Ik twijfel geen seconde, naar acht meter natuurlijk.

Activiteiten Groningen: klimmen Groningen bij Klimpark Groningen of klimbos Groningen

Activiteiten Groningen: klimmen Groningen bij Klimpark Groningen of klimbos Groningen

De andere dames blijken iets minder grote daredevils, maar dat mag de pret niet drukken. Terwijl ik op acht meter hoogte aan het lucht wakeboarden ben (lees: staand op een wakeboard mezelf met een touw naar de overkant trekken) , roetsjen Sonja, Ingrid en Karen voorbij op de ziplijnen. Na 2,5 uur klimmen, zippen en roetsjen staan we moe, maar voldaan weer beneden.

Activiteiten Groningen: klimmen Groningen bij Klimpark Groningen of klimbos Groningen

Activiteiten Groningen: klimmen Groningen bij Klimpark Groningen of klimbos Groningen

Met uitzicht op de waterskibaan genieten we van een welverdiend Weizen biertje. ‘De volgende keer gaan we waterskiën’ roepen we in koor. Met enigszins rode handen en hier en daar een blauwe plek keer ik huiswaarts. Ik popel om mijn klimavonturen thuis te vertellen. ‘Jij was echt de monkey baas vandaag’ appt Sonja me ’s avonds.

Activiteiten Groningen: klimmen Groningen bij Klimpark Groningen of klimbos Groningen

Een compleet dagje uit

Bij Break Out Grunopark ben je de hele dag zoet met je vrienden of gezin. Naast het klimpark kun je er terecht voor een spannende escaperoom, vette moves maken op de waterskibaan, paintballen of boogschieten.
Kun je niet kiezen? Neem dan je tent of caravan mee en combineer je uitje bij Break Out Grunopark met een overnachting op de aangrenzende camping.
 
Praktisch:
Adres: Hoofdweg 163, Harkstede
Zeven dagen per week geopend
Prijs: vanaf € 16,50 p.p.
Reserveer nu jouw uitje bij het klimpark. 
 
Andere toffe actieve activiteiten in Groningen:
Wat dacht je van klimmen op de klimtoren of indoor klimwand in Kardinge of bereid je wintersport voor op de indoor skibaan. Ook leuk: indoor jeu de boules bij BOEL.

 

Met wie ga jij op klimavontuur bij Break Out Grunopark?

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This