10 x Vintage kledingwinkels Groningen

door | 1 dec 2023 | Kleding, Shoppen

Home » Shoppen » Kleding » 10 x Vintage kledingwinkels Groningen   |  tags:  duurzaam, goedkoop, lijstjes, vintage

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maike-van-eldert/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Vintage is hot & happening. Groningen biedt ontzettend veel fijne vintage- en kringloopwinkels die zeker niet onderdoen voor de ultieme vintage zaakjes in de Randstad. Genoeg plekken waar je voor een prikkie die echte Levi’s 505, een lekker ouderwets Fila jack en hippe fanny packs kan kopen. Waar dan?

Ik kan geen genoeg krijgen van mooie vintage- en verrassende kringloopwinkels waar ik uren kan zoeken naar dat ene pareltje en word er altijd zo blij van als ik die mooie broek scoor voor nog geen tientje. Dit wil ik dan ook graag met jullie delen, zodat jullie een bezoekje Groningen kunnen vullen met duurzame vintage kleding.

Duurzaam? Jazeker! Naast dat vintage ontzettend gaaf is, ben je ook nog eens goed bezig. Tegenwoordig begint slow fashion een steeds grotere rol te spelen en denkt men niet alleen aan duurzaam bij bijvoorbeeld scheiding van afval, maar ook bij de mode-industrie. Dat slow fashion shoppen alleen in de Randstad kan is onzin, er zijn echt genoeg aantrekkelijke vintage winkels in Groningen te vinden. En dan zeker niet gevuld met alleen maar oude troep. Tijd om dit, mijn favoriete vintage winkels, voor jullie eens duidelijk op een rijtje te zetten.
 

1. Old school bij Recessie

Een van mijn favoriete vintage winkels is Recessie in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Het is een niet al te grote winkel en daardoor verzuip ik bij binnenkomst niet meteen in alle oude truien, hoedjes en schoenen. Eenmaal in de winkel kijk ik vrijwel direct tegen mijn all-time favorite aan: de Levi’s 501 broeken. Voor weinig kan je deze bij Recessie op de kop tikken. Wel even passen, want ze verschillen nogal qua pasvorm. Geduld is een schone zaak en zeker nodig, de perfecte broek komt helaas niet zomaar uit de stapel tevoorschijn. Naast Levi’s broeken heeft Recessie ook ontzettend hippe vintage jacks. Denk aan Fila, Nike, Adidas en Puma jacks voor rond de 15,-. Moet het nu net zijn dat dit helemaal in is.

Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 54
 
Vintage kledingwinkels Groningen: Recessie - foto van Facebook
 

2. Vintage maar stijlvol bij Stardust

Niet alleen Recessie laat mijn vintagehart een sprongetje maken, ook van Stardust kan ik geen genoeg krijgen. Deze prachtwinkel vind je aan de Carolieweg en biedt eigenlijk alles wat je nodig hebt. Ze hebben namelijk niet alleen onwijs mooie vintage, maar ook nieuwe kleding. Misschien verkopen ze wel mooie vintage omdat hun standaard net ietsje hoger ligt: er valt namelijk echt een bepaalde stijl te herkennen in deze winkel. En die stijl past helemaal in mijn straatje: vintage maar wel stijlvol. Ik ben van de hippe bloesjes en mooie vintage Levi’s jeans. Herken je jezelf hierin? Dan ben je bij deze winkel op de juiste plek. Mooie pantalons, vintage Levi’s en bandshirts zijn hier te verkrijgen. Daarnaast verkopen ze ook nog prachtige sieraden die matchen bij je nieuwe outfit.

Adres: Carolieweg 13
 
Vintage kledingwinkel Groningen: Stardust
 

3. Oud & nieuw bij Zich Zach

Een winkel die ik ook zeker niet oversla tijdens mijn vintagetocht is Zich Zach in de Gelkingestraat. Deze vintage winkel is net even wat chiquer en heeft naast de vintage collectie ook nieuwe merken in huis. Hier kan je bijvoorbeeld terecht voor mooie jurken, nette blouses en hippe petjes. Zoals Zich Zach zelf al zegt: ‘Duurzaamheid, mooie prints en kleuren zijn de sleutelwoorden voor het assortiment van Zich Zach’.

Adres: Gelkingestraat 43
 
Vintage kledingwinkels Groningen: Zich Zach - foto van Facebook
 

Overzicht Vintage kledingwinkels Groningen

Hierboven beschreef ik mijn drie favoriete vintage kledingwinkels in Groningen. Om jou een compleet overzicht te geven en jouw vintage-uitje tot een succes te maken, ga ik hieronder verder met de populairste winkels in Groningen waar je vintage kleding kunt vinden en hun adres:
 

4. ‘Kroy’ Classic Wear (Oude Kijk in ’t Jatstraat 35)
5. ReShare Store (Oosterstraat 41)
6. J&Z (Folkingestraat 36)
7. Vintage Island (Oosterstraat 12)
8. Mamamini (Oosterstraat 19, Noorderbinnensingel 100, Damsterdiep 307, Helper Ooststingel 29)
9. Oddity (Oosterstraat 16)
10. FIND (Damsterdiep 42)
11. Sappho Vintage (Steenstilstraat 25)
12. Appel & Ei (Oosterstraat 25)
13. GoudGoed (Damsterdiep 259)
14. Van Gisteren (Oosterstraat 59)
15. LILOS Vintage (Oude Kijk in ‘t Jatstraat 50)
16. Onder de Linde (Steentilstraat 15)
17. Felicita (Oude Kijk in ’t Jatstraat 3)
18. Nanouk Store (Oude Kijk in ’t Jatstraat 30)
19. Tulip-Style (Oosterweg 114a)
 

Vintage kledingwinkel Groningen: Appen & Ei

Appel & Ei, Oosterstraat 25


 

Vintage markten

Wil je net even iets anders dan al die vintage stores en denk je groter? Dan klinkt De Suikermarkt, net zoals bij mij, jou waarschijnlijk als muziek in de oren. De Suikermarkt is een vintagemarkt op het ruige terrein van de oude suikerfabriek, rondom evenementenlocatie EM2. Deze hemel op aarde is een aantal keer per jaar en dan kan je de hele dag struinen op zoek naar prachtige vintage pareltjes.
 
Suikermarkt op Suiker terrein in Groningen bij EM2 met leuke vintage spullen en kleding
 
Ook de Vinokilo Vintage Kilo Sale is een hele fijne vintage markt. Hier koop je hoge kwaliteit vintage kleding per kilo. Vinokilo Sales werden tot nu toe georganiseerd in het Stadspark en in EM2 op het Suikerterrein.
 

Liefde voor vintage op Facebook

Last but not least: facebookpagina ‘Vintage Groningen e.o’. Deze groep bestaat uit leden die hun liefde voor vintage met anderen uit de regio willen delen. Iedereen mag hier zijn/haar vintage items verkopen en ruilen, maar niet alleen dat, ook brengen zij elkaar op de hoogte van interessante vintage-evenementen. Lid worden dus!
 
Genoeg inspiratie lijkt mij. Na dit artikel weet ik wel wat er dit weekend op de planning staat… Bij welke winkel scoor jij het liefst je vintage kleding? Laat het me hieronder weten in een reactie.

Nog geen genoeg van al dit fijns? Lees dan voor meer vintage inspiratie vooral ook even de tips van Mikki Wolfert van Mikki’s Vintage en Misty’s blog over de 8 leukste kringloopwinkels in Groningen.

 

Foto header: Stardust. Deze blog is gepubliceerd op 1 augustus 2019 en op 1 december 2023 geüpdate.

2 Reacties

  1. Is misschien wel handig voor mensen die niet bekend zijn in Groningen of er parkeer gelegenheid is bij de genoemde winkels, of waar de dichtstbijzijnde parkeer gelegenheid is.

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This