Vier de vrijheid op 5 mei in Groningen

door | 29 apr 2019 | Evenementen, Kunst en cultuur, Muziek

Home » Evenementen » Vier de vrijheid op 5 mei in Groningen   |  tags:  Stadspark, bevrijdingsdag, dansen, festival, gratis, lijstjes, muziek

 

Foto header: © Knelis

Als Nederlander vind ik het een voorrecht om in een vrij land te leven. Dit vier ik dan ook elk jaar uitbundig in het Stadspark. Met een biertje, zonnetje, picknickkleed en op de achtergrond lekkere muziek, geniet ik volop. In deze blog geef ik je een aantal tips waarmee je volledig uit je dak kan gaan.
 

Vijf performances die je echt niet wilt missen:

1. Danny Vera
Lekker swingen op rock ‘n roll
2. Crystal Fighters
Dansbare deuntjes en lekkere feel-good muziek
3. Tom Walker
Zeer goede singer/songwriter bekend van het nummer ‘Leave the light on’
4. Kayak
Opgericht in de jaren ‘70 van de vorige eeuw maar nog steeds in staat om fantastische muziek te maken
5. Kraantje Pappie
Onze eigen Lil’ Craney, losgaan op goede hiphop tracks
 

Dansen bij de vijver

Vaste Bevrijdingsfestivalbezoekers kennen ‘Dansen bij de vijver’ als ‘Dansen bij de Bus’. Wij locals sloegen graag af richting de bus om de drukte van het grote podium te vermijden. Dit jaar dus richting de vijver. Onder locals en studenten had Harde Baas behoorlijk wat faam verworven. Tegenwoordig heeft Martin zijn hoedje aan de wilgen gehangen en is verder gegaan als Battage, maar speciaal voor Bevrijdingsdag in Stad komt hij voor een keer terug als Harde Baas. Op naar de vijver om dit niet te missen. Je eigen beweging kun je laten vastleggen in de vorm van een silhouet dat de vrijheid symboliseert.
 

What’s on stage?

Naast een dansje bij de vijver kun je ook genieten van lekkere muziekjes bij zes andere stages. Er is daar, voor jong en oud wat te beleven.
Op Main stage kun je genieten van bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Hier opent Danny Vera om 13.00 uur het festival met zijn swingende rock’ n roll nummers.
Bij Podium Noord hoor je artiesten afkomstig uit het Noorden, met dit jaar onder andere Kayak en Lucas & Gea. Op het Local Heroes podium schitteren artiesten uit Groningen waarbij de presentatie in handen is van POPgroningen. Daarnaast kun je genieten van diverse muziek bij het Sena Performersstage, de Weide Wereld en de Kids Area.
Ook de innerlijke mens hoeft niet te lijden want eet- en drinktentjes zijn in overvloed aanwezig. Handig om te weten is dat je gratis water tapt dankzij Waterbedrijf Groningen.
 

Bevrijdingsfestival Groningen, 5 mei bevrijdingsdag - foto door Jose 2018

 

Ambassadeur van de Vrijheid

Onze eigen Kraantje Pappie is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. Na een rondje door het land in een stoere Chinook helikopter sluit Lil’ Craney het Bevrijdingsfestival Groningen 2019 in stijl af.

Ook dit jaar doen weer een aantal toffe artiesten onze mooie stad aan om met ons de vrijheid te vieren. Maar hoe laat moet je waar zijn voor een toffe act? Check hier de complete line up.

 

Wat mogen we volgens jou niet missen op het Bevrijdingsfestival Groningen 2019? Laat het me hieronder weten in een reactie.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This