Vier de vrijheid op 5 mei in Groningen

door | 21 apr 2023 | Evenementen, Kunst en cultuur, Muziek

Home » Evenementen » Vier de vrijheid op 5 mei in Groningen   |  tags:  Stadspark, bevrijdingsdag, dansen, festival, gratis, lijstjes, muziek

 

Foto header: © Knelis

Als Nederlander vind ik het een voorrecht om in een vrij land te leven. Dit vier ik dan ook elk jaar uitbundig in het Stadspark. Met een biertje, zonnetje, picknickkleed en op de achtergrond lekkere muziek, geniet ik volop. In deze blog geef ik je een aantal tips waarmee je volledig uit je dak kan gaan.

Het bevrijdingsfestival in Groningen is na de veelbesproken editie van vorig jaar weer gratis en heeft drie podia met dertig artiesten. Daarnaast is er een reuzenrad, een wijnbar, een vrijheidsmarkt, een foodtruckfestival en een speelplek voor kinderen met een circus. In de ‘Tuin van de Vrijheid’ worden meerdere workshops en activiteiten georganiseerd die je uitdagen om je creatieve kant te ontdekken. Het festival in Groningen is het grootste bevrijdingsfestival van Noord Nederland.
 

Bevrijdingsfestival Groningen, 5 mei bevrijdingsdag - foto door Jose 2018

 

Optredens die je echt niet wilt missen

Het bevrijdingsfestival begint met de aanstekelijke beats van Steeby & the better days, gevolgd door de opzwepende rockmuziek van The Scratch en de soulvolle stem van Froukje. De nieuwe queen of Dutch pop zal ons allemaal betoveren met haar krachtige stem en politiek geladen teksten. The Opposites brengen hun grootste hits, terwijl Goldkimono’s unieke mix van electro, hiphop en pop zullen verrassen. De voetjes gaan massaal van de vloer wanneer Merol optreedt met haar brutale teksten en aanstekelijke beats. Begin april gaf Prins S. en de Geit een fantastisch optreden weg in de Oosterpoort. Dit belooft wat voor het bevrijdingsfestival! Tenslotte zullen Shantel & Bucovina Club Soundsystem de Main Stage afsluiten met een knaller. Ik kan niet wachten om iedereen te zien dansen op de beste beats en de fantastische artiesten te zien optreden.

 

What’s on stage?

Naast de hierboven genoemde namen bij de Main Stage, zijn er nog twee andere podia. Bij de Mohawk Sena stage kun je o.a. genieten van Bente en haar betoverende muziek. Ze neemt je mee op een reis door haar muzikale wereld en haar stem is zo mooi dat je er kippenvel van krijgt. ‘s Avonds wordt de Mohawk Sena stage omgebouwd naar een Groninger Dance Stage.

Geniet je liever van regionaal talent, check dan het Hit the North podium! Hier laten verschillende noordelijke artiesten je dansen. Springen doe je bij de energieke show vol beats en rhymes van Dylamic. Ook in de avond kun je hier met de voetjes van de vloer.

 

Ambassadeur van de Vrijheid

Froukje, Tabitha en MEAU zijn dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. De drie zangeressen treden op 5 mei op de diverse bevrijdingsfestivals op en worden dan traditiegetrouw per helikopter door het land gevlogen.

Ook dit jaar doen weer een aantal toffe artiesten onze mooie stad aan om met ons de vrijheid te vieren. Maar hoe laat moet je waar zijn voor een toffe act? Check hier de complete line up.

 

Wat mogen we volgens jou niet missen op het Bevrijdingsfestival Groningen 2023? Laat het me hieronder weten in een reactie.

De oorspronkelijke is geplaatst op 29 april 2019. Een update voor de nieuwe editie is doorgevoerd op 21 april 2023.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This