4 x kaaswinkels in Groningen

door | 7 aug 2020 | Eten en drinken, Shoppen

Home » Shoppen » Eten en drinken » 4 x kaaswinkels in Groningen   |  tags:  lijstjes

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Ik ben gek op kaas. In plakken, blokjes, door een salade, de vloeibare variant in een goede kaasfondue: deze kaaskop is ervoor te porren. Als echte kaasliefhebber heb ik voor jou alle Groningse kaaswinkels op een rij gezet. Waar moet je heen voor de allerbeste roombrie en de beste fondue kaas? Je kunt het zo gek niet bedenken, ik vertel het je.
 

1. De Kaaskop

Deze fijne kaaswinkel vind je in de Zwanestraat. Als je houdt van het goede leven, ben je bij de Kaaskop op het juiste adres. In de winkel kun je niet alleen terecht voor kaas, maar ook voor noten, tapas, zuivel en wijn. Ik kom hier steevast op vrijdag voor een borreltas. In de tas zitten verschillende hartige hapjes (lees: noten, kaas, worst, tapasdipjes en olijven). De inhoud wisselt wekelijks, zo zet ik elk weekend een andere borrelplank op tafel. Tegen meerprijs maak je de borreltas compleet met een fles wijn of een speciaal biertje.
Ik ben niet de enige I Go Groningen blogger die fan is voor deze winkel, ook Joukje schreef in haar delicatessenblog over haar liefde voor de Kaaskop.

Adres: Zwanestraat 24, Groningen
Openingstijden: ma: 12:00 – 18:00 uur; di, woe, vrij: 09:00 – 18:00 uur; do 09:00 – 21:00; zat: 09:00 – 17:00 uur; zon: 12:00 – 17:00 uur.
 
Kaaswinkel Groningen: De Kaaskop
 

2. Kaashandel van der Leij

Deze kaaswinkel heeft een assortiment van maar liefst drie honderd verschillende soorten kaas. Het enthousiaste personeel helpt je uit die enorme hoeveelheid het perfecte stukje kaas te kiezen. Ben jij gek op kaasfondue? Breng dan eens een bezoek aan Kaashandel van der Leij. De winkel heeft vele recepten voor kaasfondue, om eens lekker out of the box te kaasfonduen en nieuwe smaken te ontdekken. Zo liet ik me verrassen met een ‘Hollandse’ kaasfondue van belegen boerenkaas, een perfecte combinatie met groene asperges. Ik haal hier graag mijn raclette kaas voor bij de gourmet.

Adres: Oosterstraat 61-63
Openingstijden: di – vrij: 09:00 – 18:00 uur; zat: 09:00 – 17:00 uur.
 
Kaaswinkel Groningen: Kaashandel van der Leij Groningen
 
Kaashandel van der Leij heeft een tweede winkel aan het Helpman – Helperplein 5.
 

3. Groninger Kaasboetiek

De Groninger Kaasboetiek verkoopt kazen met een verhaal. Kazen gemaakt op de boerderij in Roderwolde, met melk van Groninger Blaarkoppen, een oud inheems runderras. Scoor hier een stukje Bleu de Wolvega, een overheerlijke blauwaderkaas uit het Friese Wolvega, perfect voor in je salade. Naast kaas maak je hier je borrelplank compleet met worstjes, noten, olijven en een goede fles wijn.
Deze kaaswinkel verkoopt trouwens de lekkerste vijgendip van heel Groningen (vind ik tenminste). Heerlijk om mijn blokjes oude brokkelkaas in te dippen.

Adres: Astraat 5
Openingstijden: di – zat: 09:30 – 18:00 uur; ma: 13:00 – 18:00 uur.
 
Kaaswinkel Groningen: Groninger Kaasboetiek
 

4. Kaasvoordeelshop Groningen

In winkelcentrum Overwinningsplein vind je Kaasvoordeelshop. Een rechttoe, rechtaan kaaswinkel, ze verkopen kaas, kaas en oja, kaas. “De kaas is lekker en ook nog eens lekker goedkoop” zei de verkoper met een glimlach toen ik vertrok met een tas vol lekkernijen. Ik rij hier speciaal naartoe voor een bakje Petrella: een heerlijke roomkaas met bieslook (alleen in deze winkel verkrijgbaar). Heerlijk voor op een toastje, maar ook op je gepofte aardappel van de barbecue. Ook de roombrie is hier erg smakelijk.

Adres: Overwinningsplein 102
Openingstijden: do – vrij: 09:00 – 18:00 uur; zat: 09:00 – 17:00 uur.
 
Kaaswinkel Groningen: Kaasvoordeelshop Groningen
 
Kaasvoordeelshop heeft naast de winkel aan het Overwinningsplein ook een vestiging in winkelcentrum Lewenborg – Kajuit 248
Openingstijden: ma: 10:00 – 18:00 uur; di – vrij: 08:30 – 18:00 uur; zat 08:30 – 17:00 uur.
 

5. Kaashandel Koekoek

Nummer vijf hoor ik je denken? Klopt helemaal. Kaashandel Koekoek heeft geen winkel, maar staat op de Groninger markten. Daarom past hij niet helemaal in de categorie kaaswinkel, maar toch mag deze kaashandel niet in mijn lijstje ontbreken. Sinds kleins af aan kom ik bij de gebroeders Koekoek aan de kraam. In mijn jonge jaren bij de ene broer in het dorp waar ik opgroeide, samen met mijn moeder. Tegenwoordig in Groningen, samen met mijn kinderen, bij de andere broer op de markt. Hier koop ik de allerlekkerste brokkelkaas van Groningen en heerlijke romige brie voor bij een goed glas rode wijn (of gewoon om stiekem tussendoor te snoepen).

Standplaatsen: Di – vrij – zat – Vismarkt ; do – middag: Vinkhuizen
 
Kaaswinkel Groningen: Kaashandel Koekoek, op de markt
 
Bij welke Groninger kaaswinkel haal jij binnenkort een lekker stuk kaas?

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This