De 7 allerleukste winteractiviteiten in Groningen

door | 2 dec 2018 | Actief, Bezienswaardigheden, Evenementen, Food & Drinks, Kunst en cultuur, Muziek, Uitgaan, Wat te doen

Home » Wat te doen » De 7 allerleukste winteractiviteiten in Groningen   |  tags:  lijstjes, winter

 

Misty

Kom jij speciaal naar Groningen voor een leuk winteruitje? Of woon je hier maar ben je wel toe aan wat nieuwe ontdekkingen? In deze lijst vol winterse activiteiten vind je vast wel wat inspiratie om je niet te vervelen. Dus trommel wat vrienden op en trek het Hoge Noorden in!

 

  1. Discobowlen

Wat is er nou heerlijker dan op een donkere winteravond je vrienden in te maken met een potje discobowlen? Zowel bij Bowlingcentum Groningen als bij Karting & Bowling kun je bowlen met vette muziek en flitsende sfeerverlichting. Helemaal fijn omdat je het er heerlijk warm hebt, al heen-en-weer swingend met een balletje.

Bowlingcentrum Groningen: Gedempte Kattendiep 4
Karting & Bowlen: Kardingerweg 50

Discobowlen Groningen 

 

  1. Chocoladewalhalla Quetzal

Chocoholics opgelet: dit is een winteruitje om je vingers bij af te likken. Groningen heeft een chocoladebar in de Oude Boteringestraat. Van honderden lekkere chocoverwennerijen tot een overcomplete chocolade high tea. Er is altijd wel wat te smullen. Bij mij staat de chocoladefondue nog op het verlanglijstje. Want geloof mij, dit is een geweldige plek om warme chocolademelk te slurpen op een koude dag.

Oude Boteringstraat 14

Quetzal Groningen: chocoladebar Groningen

 

  1. Live planetarium DOT

We zijn allemaal al vaak genoeg naar Pathé geweest. Probeer daarom DOT eens. Deze opvallende 3D-koepel herbergt ook nog eens een leuk restaurant. En in de decembermaand is DOT omgetoverd tot ‘s Groningens (of ‘s werelds?) grootste kerstbal. Het is dus zeker een bezoekje waard. Om nu mijn echte tip te geven: ga ook eens naar één van de live planetariumshows. Je verveelt je geen moment – zelfs als je geen sterrenkundige ambities hebt. In de 3D-dome zie je overal om je heen de sterren van het heelal. Daarnaast leer je ook dat een milkyway niet alleen een lekker chocolaatje is.

Mocht het idee van een avondje educatie over de sterren je toch niet zo lokken, DOT heeft ook Sunday Chill Jazz en draait op verschillende avonden films zoals The Lion King, Into the Wild en andere alternatieve kaskrakers… En in de comfortabele zachte stoelen, kun je heerlijk onderuitgezakt hangen. Do I need to say more?

Vrydemalaan 2

DOT Groningen: live planetarium

 

 

  1. Trampolinemadness Jump XL

Wist je dat trampolinespringen als sport 68% effectiever is dan joggen? Wie had dat gedacht. Misschien is het omdat mijn life goals losjes geïnspireerd zijn op Phil Dunphy van Modern Family, maar trampolinespringen lijkt mij altijd een uitstekend plan. Waarom zou je joggen door een ijskoud Stadspark, als je ook heerlijk kunt trampolinespringen in een overdekte zaal? Dit kan natuurlijk ook een leuk winteruitje zijn met vrienden en familie. Lekker de spiertjes los maken. Wel goed om te weten: de minimale leeftijd voor Jump XL is 7 jaar en het maximaal toegestane lichaamsgewicht is 120 kilo.

Had ik al gezegd dat ze een Big Airbag hebben en aan ultimate dodgeball doen? Say what…?

Antillenstraat 9A

Jump XL Groningen: Trampoline park Groningen

 

  1. Spelletjescafés

Ik blijf dit toch zeggen: spelletjescafés zijn top. Helemaal die in onze stad. Niet voor niets schreef ik eerder al een lijst van mijn favoriete spelletjescafés in Groningen. Dus kom je donkere huis uit en verschuil je in de warmte van een café in Groningen. Bijkomend voordeel: hier hoef je niet zelf naar de keuken te lopen voor een mok hete thee of chocomel. 😉

Adressen verspreid door de stad

Spelletjes cafe Groningen: Cafe de Minnaar

  1. Discoschaatsen op de Grote Markt

De schaatsen kunnen weer van zolder, want Groningen on Ice is tot 6 januari weer op de Grote Markt. Dit jaar betaal je 4 euro om te schaatsen. Heb je geen schaatsen? No problemo! Bij de ijsbaan huur je voor 3,50 euro een paar schaatsen in jouw maat. De ijsbaan is van 11.00 tot 23.00 uur geopend. Als je echt iets tofs wilt, moet je op de vrijdag gaan. Want… elke vrijdag is er DISCOSCHAATSEN! Ja, je leest het goed. Discoschaatsen. Leuke beats, veel licht en maar swingen met die heupjes! Oja, en er zijn ook andere activiteiten zoals curling (vanaf 8 personen voor 12,50 p.p.).

Grote markt, Groningen

Psssst: wil je goedkopere tickets? Bestel dan vooraf een e-ticket.

Schaatsen Grote Markt Groningen: Groningen on Ice ijsbaan

 

  1. De sprookjesachtige Hoge en Lage der A

Natuurlijk kan WinterWelVaart niet in dit lijstje ontbreken. Dit blijft een prachtige, winterse belevenis. Historische schepen met volgehangen met de mooiste lichtjes, snoezige kraampjes met warme glühwein en lekkernijen, kades vol kunst, muziek en theater… Ja, vanaf 21 december wordt dit deel van Groningen een sprookjesomgeving.

Pssst… Ben je niet in Groningen 21 tot en met 23 december? Op 8 en 9 december ligt de gehele WinterWelVaart-karavaan aangemeerd in het leuke provinciestadje Zoutkamp. En daar is het ook mooi! Een heel andere setting, maar nog steeds die heerlijke ambiance. 

winterwelvaart hoge en lage der a groningen

© WinterWelVaart Groningen / Niels Knelis Meijer

Winterwelvaart Groningen 2018

Heb jij nog een leuke winteractiviteit? Laat het me weten, misschien voegen we jouw favoriete winteractiviteit ook toe.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

EMMA POSTHUMUS

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

JOUKJE VAN HEUKELEM

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This