Bowlen? Dit is de mooiste bowlingbaan van Groningen

door | 3 dec 2021 | Actief, Wat te doen

Home » Wat te doen » Actief » Bowlen? Dit is de mooiste bowlingbaan van Groningen   |  tags:  Kardinge

 

Van een kinderfeest tot familiedag, bowlen is altijd een goed idee. Helemaal bij het recent vernieuwde Kartracing & Bowling Groningen. Hier speel je ’s avonds tussen de gekleurde discolichten en een grote, glinsterende discobol. Dan begint het feest pas echt. 

Bowlen. Ik ken niemand die er niet van houdt. In mijn studententijd ging ik al regelmatig naar Kartracing & Bowling Groningen. Ik was dan ook nieuwsgierig naar de metamorfose van mijn vertrouwde bowlingbaan. Met mijn buren prik ik een datum voor een titanenstrijd.

 

De iconische bowlingschoenen

Het voelt alsof ik een kleedkamer van een Amerikaanse profclub binnenkom. De iconische bowlingschoenen staan netjes op maat gesorteerd in vier grote kasten. Mijn opruimhart maakt gelijk een sprongetje. Snel zoek ik de juiste maat op (tip: neem altijd 1 of 2 maten kleiner dan je eigen schoenmaat) en verwissel ik mijn keurige laarsjes voor de charmante bowlingschoenen. Gelukkig lopen mijn buren er hetzelfde bij.
 
Kardinge Bowlen Groningen: een van de leukste uitjes in Groningen
 

Waan je in een Amerikaanse speelfilm

Ik meld mij bij de bar en geef onze namen door. Met een biertje in de hand wachten we tot onze baan, lucky number 7, vrijkomt. Ondertussen neem ik de omgeving in mij op: wat is het gaaf geworden! Het interieur is geïnspireerd op de Amerikaanse film The Big Lebowski. Een film over hippie Jeffrey Lebowski die met zijn bowlingvrienden betrokken raakt bij een vreemde ontvoeringszaak. Op de muren zijn grote afdrukken van fragmenten uit de film te zien. Zowel in foto als in striptekening. Het interieur is een mix tussen een donkere kroeg en een industrieel pand. Grote donkergroene loungebanken, bruinleren stoelen, hoge houten tafels en één felrode bank. Ja, hier word ik blij van.
 
Leuke uitjes: bowlen in Groningen bij Kartracing & Bowling Groningen
 

Het gevoel van uitgaan tijdens corona

Zodra wij aan de beurt zijn gaan ook de discolampen aan. Gedimd licht, kleurrijke lampen en dansbare hit s zorgen voor de juiste sfeer. Toch het gevoel van uitgaan in deze gekke coronaperiode. De mannen gooien als eerste en zetten de toon: de ene strike naar de andere vliegt ons om de oren. Ik bak er deze avond weinig van. Gezellig is het wel. De grote banken zitten heerlijk en de hoge rugleuning zorgen voor privacy. Zo voelt het intiem, ondanks dat er tien banen zijn.
 
Leuke uitjes: bowlen in Groningen bij Kartracing & Bowling Groningen
 

Ruime keuze uit drinks & bites

De inspanning maakt ons hongerig. Uiteraard is daaraan gedacht. Kartracing & Bowling Groningen heeft verschillende bites, zoals nacho’s, broodplank en snacks uit de frituur. Wij gaan voor de laatste optie. Ook het bierassortiment is goed. Van Brand Weizen 0.0 (mijn favoriet als ik nog moet rijden) tot een vaasje ijskoud Heineken. Ondertussen loopt onze wedstrijd op zijn eind. Dat ik de hekkensluiter ben staat al vast, maar bovenin is het nog spannend. Buurman 2 kan het nog winnen van buurman 1 als hij in zijn laatste beurt twee strikes achter elkaar gooit. De eerste lukt… en de tweede? Die ook. Ha, wat een moment. Zuur en geweldig tegelijk!
 
Kardinge bowlen: leuke uitjes in Groningen
 

Meer dan bowlen alleen

Hier moeten we even van bijkomen. Gelukkig hoeven we niet gelijk naar huis en zijn er meer opties om ons te vermaken. Zo zijn er nieuwe speeltoestellen, waaronder een air-hockey tafel (hier blijk ik wel goed en fanatiek in te zijn). Ook een rondje op de kartbaan is een optie. Vanuit de bowlingruimte heb je hier mooi zicht op. Het kriebelt wel, maar na wat biertjes is het niet verstandig. Op naar een volgende keer!
 
Kardinge bowlen: leuke uitjes in Groningen
 
Praktisch:
Adres Kartracing & Bowling Groningen: Kardingerweg 50
Website Kartracing & Bowling Groningen
 
Tips:
Wil je weten wat er nog meer te doen is in Groningen? Check deze activiteiten.
 
Heb jij ook al zin om te bowlen? Laat je ervaring hieronder achter als je bij Kartracing & Bowling Groningen geweest bent.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This