De leukste spelletjescafés in Groningen

door | 4 okt 2018 | Actief, Uitgaan, Wat te doen

Home » Wat te doen » De leukste spelletjescafés in Groningen   |  tags:  lijstjes, spellen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/misty-pathuis/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Zoek je een leuk uitje voor het najaar? Dan heb ik een té gekke herfsttip voor je … Wist jij al dat Groningen geweldige spelletjescafés heeft? Perfect om je date night net iets bijzonderder te maken of als je gewoon iets anders wilt doen met je vrienden.
 

Bordspellen: de digitale detox.

In de herfst lig ik op mijn vrije dagen vaak in mijn onesie languit op de bank Netflixseries te bingen. Want wat moet je anders doen op zo’n regenachtige zondagmiddag? Om de sleur eens te doorbreken zijn er gelukkig ook spelletjescafés.

Het klinkt misschien oubollig, maar een nostalgisch potje ganzenborden met een lekkere versnapering verbindt. Zo ontstaan leuke anekdotes en grappige situaties. Het is gewoon een geweldige manier om te ontspannen en om even ergens compleet anders mee bezig te zijn. Leg dus je mobiel aan de kant, spring van die bank af en speel een spelletje in de leukste spelletjescafés in Groningen!

 

 Café de Minnaar

 “Gezellig tot in de late uurtjes”

De spelletjeskast in Café de Minnaar is goed gevuld met klassieke spelletjes. Kolonisten van Catan, Monopoly, Ganzenbord, Wie-is-het, Risk, Trivial Pursuit … Ze liggen er allemaal. Mocht er een discussie ontstaan over wie gelijk heeft, Café de Minnaar heeft een volledige encyclopedie om dat uit te zoeken. Met andere woorden, dit is een heerlijk café om lekker bij te kletsen en gezellig spelletjes te spelen, onder het genot van een lekker drankje. Een prima plek om te vertoeven tot in de late uurtjes!

Adres: Kleine Rozenstraat 64, 9712 TN Groningen

Spelletjes cafe Groningen: Cafe de Minnaar

Foto Café de Minnaar


 

Eetcafé d’Ouwe Brandweer

“Spelletjes en speciaalbier”

Zoek je een fijn café om een heerlijk speciaalbiertje te drinken terwijl je een kaartje legt? Bezoek dan eens de Eetcafé d’ Ouwe Brandweer. Dit sfeervolle eetcafé heeft een ongelofelijk groot aanbod: maar liefst rond de 80 bordspellen, waaronder 30 Seconds, Ik hou van Holland, Mens erger je niet en Boom Boom Balloon. Wel handig om te weten: de meeste speeltjes zijn gratis, maar bij nieuwere spellen wordt nog wel eens een borg gevraagd. Let the games begin!

Adres: Gedempte Zuiderdiep 75-77, 9711 HC Groningen

Spelletjes cafe met bordspellen Groningen: De Oude Brandweer

Foto d’Ouwe Brandweer


 

Gelkinge 9

“Party Hardy “

Klinken de bovenstaande gezelschapsspelletjes toch echt iets te oubollig, dan is Gelkinge 9 misschien meer je ding. Gelkinge 9 is een gezellige kroeg vol drankspellen. Onder het genot van een koud pilsje (of een lekker shotje) speel je spellen zoals Stef Stuntpiloot, Krokodillen, Beerpong en darten. Daarnaast zijn er ook traditionele spelen waaronder kaarten en dobbelstenen. Een prima plek om samen te komen, een borreltje te drinken en een actief spelletje te spelen. Aanrader!

Adres: Gelkingestraat 9, 9711 NA Groningen

Spelletjes café Groningen: Gelkinge 9

Foto Gelkinge 9


 
Tip:
Lees ook Joukje haar blog over haar favoriete reisspelletjes om mee te nemen op jouw stedentrip Groningen.

 

Zit jouw favoriete spelletjes café er niet tussen? Laat het me weten, misschien voegen we jouw plek ook toe!

 

1 Reactie

  1. Eetcafé de Slingerij aan de Aweg 12 heeft ook een erg leuk assortiment spelletjes en heerlijke zithoekjes

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This