NOK – uit eten met 360 graden uitzicht over Groningen

door | 16 jun 2020 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » NOK – uit eten met 360 graden uitzicht over Groningen   |  tags:  Forum Groningen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Nog voor de officiële opening kreeg ik een sneak peak bij NOK, de skybar van het Forum Groningen. Aangezien het restaurant toen nog in aanbouw was, ben ik erg benieuwd naar het eindresultaat. Tijd voor een etentje op grote hoogte bij dit bijzondere restaurant in Groningen.

Bij binnenkomst valt mij meteen op dat het restaurant sfeervol is aangekleed. Ik zie een mix van hoge en lage tafels met stijfvolle stoelen. De Scandinavische ogende lampen en accessoires maken het helemaal af. Maar wat het restaurant natuurlijk uniek maakt is het fantastische 360 graden uitzicht over Groningen. Hoe tof is het om tijdens je diner uitzicht te hebben over de hele stad?
 
Bijzonder Restaurant Groningen: NOK bovenin Forum Groningen: foto van hun Facebookpagina
 

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Harold en ik nemen plaats aan een hoge tafel met uitzicht op de Zuidkant van Groningen. Meteen starten we een soort ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Hé daar zit de Pathé, de Poelestraat ziet er heel anders uit zo van boven en wat is de Via Vecchia mooi verlicht. Onder het genot van een heerlijk glas Merlot ontdekken we van boven de stad opnieuw.
 

Tot de NOK toe vol

Ik kijk op de kaart en zie een diversiteit aan gerechten. We kunnen kiezen voor een traditioneel voor-, hoofd-, nagerecht, maar shared dining behoort ook tot de mogelijkheden. We besluiten ons te laten verrassen en kiezen het ‘Tot de NOK toe vol’ menu. Dit bestaat uit de chefs selectie van de zeven mooiste gerechten op de kaart.
 
Leuke restaurants in Groningen: Nok boven in Forum Groningen
 

Om te beginnen

De serveerster verrast ons om te beginnen met een Tom Kha Kai soepje (iets wat ik zelf niet snel zou bestellen). Een bijzonder soepje van kip, noodles en een zachtgekookt eitje. Een lekkere combinatie, met een verrassend lekkere ‘typisch Aziatische’ smaak. Deze komt op mijn ‘onthouden voor de volgende keer’ lijstje. 🙂
 
Leuke restaurants in Groningen: Nok boven in Forum Groningen
 
Vervolgens genieten we van botermalse carpaccio, gerookte biet carpaccio met geitenkaas en, opnieuw iets wat ik niet zelf snel zou bestellen, een ceviche van dungesneden zeebaars. Nu ben ik een grote visliefhebber, maar rauwe zeebaars was nieuw voor mij. De zeebaars heeft een dressing van mango en passievrucht, wat een zeer aangenaam zoetje geeft aan de vis. Die wil ik nog wel een keer eten, bedankt chef voor de goede keuze.
 
Leuke restaurants in Groningen: Nok boven in Forum Groningen
 

Shared dining

Nippend van onze heerlijke Merlot wijn (we hebben meteen maar een fles besteld) laten we de voorgerechten wat zakken. Wat zal de chef als hoofdgerecht voor ons gekozen hebben? Het uitzicht over de stad maakt dat we niet uitgepraat raken. We verbazen ons erover dat sommige gebouwen zo dichtbij lijken en andere zo ver weg (terwijl ze voor ons gevoel niet zo ver bij ons vandaan staan). De vriendelijke serveerster verrast ons met de hoofdgerechten. Een rib-eye van Josper met geroosterde groente en Black cod miso met geroosterde boksoi en kokosrijst. De kabeljauw is mijn favoriet, de vis is boterzacht en smelt op mijn tong. De milde kokosrijst is de perfecte tegenhanger van de Aziatisch gekruide kabeljauw.
 
Leuke restaurants in Groningen: Nok boven in Forum Groningen
 

Buikbak desserts

Ondanks als het lekkers dat we al hebben gegeten, is er natuurlijk altijd ruimte voor een toetje. De serveerster verschijnt met een robuuste houten bak met allerlei lekkere desserts. Lastig kiezen, ik zie chocolademousse, panna cotta, crème brûlée, tiramisu… HELP ik heb keuzestress. Ik zwicht voor de chocolademousse, ik blijf toch een vrouw ;). Goddelijk! Ook de tiramisu van Harold is niet mis, die kies ik de volgende keer.
 
Leuke restaurants in Groningen: Nok boven in Forum Groningen
 
Leuke restaurants in Groningen: Nok boven in Forum Groningen
 
Als afsluiter nemen we een kopje thee en genieten nog even van het uitzicht. Na nog een rondje over het dakterras keren we tevreden huiswaarts.
 
Praktisch:
Nieuwe Markt 1 (10e verdieping van het Forum)
Zondag – donderdag 10.30 – 23.00 uur
Vrijdag – zaterdag 10.30 – 01.00 uur
 
Wist je dat?
* Je bij NOK ook kunt genieten van een lunch met adembenemend uitzicht?
* NOK regelmatig feestjes en evenementen organiseert?
 
Met wie dineer jij binnenkort op grote hoogte?
 
Meer inspiratie om lekker uit eten te gaan bij de leukste restaurants van Groningen. 
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This