De leukste kerstmarkten in Groningen

door | 25 nov 2022 | Evenementen, Food & Drinks, Kunst en cultuur

Home » Evenementen » De leukste kerstmarkten in Groningen   |  tags:  gratis, kerst, vegan

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/ingrid-lindeboom/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Voor een kerstmarkt helemaal naar Duitsland? Echt niet! Schitterende kerstlampjes, knisperende vuurkorven, vrolijke kerstmuziek en dampende choco of glühwein. Je vindt het ook op de leukste kerstmarkten in Groningen. Ik kan echt niet wachten om een kerstboom te kopen en op te tuigen, All I Want For Christmas mee te krijsen en kerstcadeaus in te slaan. Kun jij ook niet wachten op dat heerlijke kerstgevoel? Bekijk dan snel waar je moet zijn.
 
 

Zweedse Kerstmarkt Groningen

Zaterdag 10 en zondag 11 december
 

Zweedse Kerstmarkt Groningen 2018

Foto: Ann + Ilse van Straaten + Jan Simonides

 

Waar kun je nou beter een Scandinavische kerstsfeer creëren dan in een oude fabriek? In en rondom de Oude Suikerfabriek kun je op zaterdag 10 en zondag 11 december genieten van typische Scandinavische producten en lekkernijen. De Zweedse Kerstmarkt houdt van ‘verwonderingetjes’, grappige ontdekkingen die je alleen op de Zweedse kerstmarkt gaat vinden. Kerstkoren, singer-songwriters en een theater duo (met muziekquiz in Zweedse stijl) verzorgen de muziek. Hoe leuk! Je kan je kerstinkopen meteen inpakken bij het inpakatelier.

Tickets online 8,50 euro en € 9,00 bij de deur
Kinderen tot 12 jaar gratis
10.00 tot 17.00 uur
Oude Suikerfabriek, Groningen
(Hier vind je de beste routebeschrijving naar de Oude Suikerfabriek)
 

Vegan Kerstmarkt

18 december
 
Vegan Kerstmarkt Groningen 2022 foto Facebook The Green Shift

 
Na twee succesvolle edities is er ook dit jaar op zondag 18 december weer een Vegan Kerstmarkt bij de EM2 op het Suikerunieterrein. Dé 100% plantaardige kerstmarkt van Nederland. Haal een lekkernij bij één van de vegan foodtrucks en smikkel deze op bij een knisperend vuurtje. Of kom gezellig binnen zitten en geniet van livemuziek. Je vindt hier ook allemaal kraampjes waar je gave duurzame kerstcadeaus en vegan lekkers shopt.

Toegang gratis
12.00 tot 18.00 uur
EM2 (op het Oude Suikerunie-terrein)
(Kom je op de fiets of lopend, navigeer dan naar Energieweg 10. Kom je met de auto, navigeer dan op Suikerlaan 6.)
LET OP: Laat uit respect voor het vegan karakter van het evenement, jassen met bont, schapenvachtjes en andere duidelijk zichtbare dierlijke producten thuis.

 

WinterWelVaart Groningen

Vrijdag 16 t/m zondag 18 december
 

Winterwelvaart Groningen: hoge en lage der a

© WinterWelVaart Groningen / Niels Knelis Meijer


 
WinterWelVaart is toch wel de meest bekende kerstmarkt in Groningen. Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december vind je aan de Hoge en Lage der A zo’n 19 verlichte, historische schepen. Echt een prachtig gezicht! Rondom de schepen vind je een uitgebreid aanbod aan kraampjes. Hier shop je authentieke cadeaus, lekker en bijzonder eten. Of spring aan boord bij een van de historische schepen en geniet van muziek, theater en kunst.

Ps 1: WinterWelVaart legt zaterdag 10 december ook aan op andere plekken in de provincie Groningen zoals in Zoutkamp en Sappemeer.
Ps 2: I Go Groningen organiseert de lichtjesfototour tijdens WinterWelVaart.
Ps 3: Museum aan de A (het voormalig Scheepvaartmuseum) is het hele weekend gratis te bezoeken. Op zaterdag 17 december van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag 18 december van 12:00 tot 17:00 uur.

Toegang gratis
Markttijden:
Vrijdag 16 december 17 tot 22 uur
Zaterdag 17 december 12 tot 22 uur
Zondag 18 december 12 tot 18 uur
Waar: Hoge en Lage der A, Groningen

 

Kerstmarkt Garnwerd aan Zee

Vrijdag 23 en zaterdag 24 december kun je van 12:00 tot 20:00 uur een bezoekje brengen aan de levende kerststal op het terras van Garnwerd aan Zee (ca 15 minuten met de auto vanuit Stad). Knuffel met boerderijdieren, bak je eigen brood bij het kampvuur of luister naar een van de verhalen of gezellige kerstmuziek. Is het buiten te koud? Warm je op met de winterse lekkernijen of kom binnen knutselen aan de knutseltafel.

Toegang gratis
Adres Garnwerd aan Zee: Hunzeweg 38 a in Garnwerd
Vrijdag 23 december 12 tot 20 uur
Zaterdag 24 december 12 tot 20 uur
Garnwerd aan Zee is één van onze favoriete terrassen aan het water in Ommeland.

 

Kerstmarkt Martinikerk

Datum onbekend
 
Houd je van een traditionele kerstmarkt? Dan moet je hier zeker een kijkje nemen. Midden in het centrum van Groningen ziet de historische Martinikerk er op datum nog onbekend op zijn kerstbest uit. Je scoort hier niet alleen lekkernijen van lokale ondernemers en gave kerstcadeaus, maar ook een selfie met de kerstman.

Toegang 3 euro
12.00 – 19.30 uur
Martinikerk

 

Sprookjesachtige Kerstmarkt in Helpman

Datum nog onbekend
 
Kerstmarkt Helpman Groningen 2018
 
Het buurthuis en de speeltuin De Helpen in Helpman is op datum nog onbekend omgetoverd tot een kerstsprookje. Loop een rondje, swing mee met de kerstklassiekers en ontdek veel moois voor onder de boom. De kids kunnen tussen de kerstversiering door lekker klimmen en klauteren op de speeltoestellen.

Toegang gratis
15.00 tot 20.00 uur
Groenesteinlaan 16

 
 
Wat is jouw favoriete kerstmarkt in Groningen? Laat het me hieronder weten in een reactie.
 
Tip:
Maak er een weekendje weg van en boek een van deze sfeervolle hotels in Groningen.
 

1 Reactie

  1. Ik wist niet dat er zoveel verschillende kerstmarkten zijn in Groningen. Wij gaan nog even bomen welke we gaan bezoeken. Leuk geschreven stuk, het zal zeker helpen bij het maken van onze keuze.

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This