Wintersport begint op Groningse grond

door | 17 feb 2019 | Actief, Wat te doen

Home » Wat te doen » Actief » Wintersport begint op Groningse grond   |  tags:  winter

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/peter-stukker/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Gecontroleerd off-piste skiën en snowboarden zonder lawinegevaar!? Je voorbereiden op de wintersport kan in Groningen op een veilige en eindeloze indoor skibaan. Inzet: vanaf je eerste vakantiedag beheerst de bergen af en de tijd op je (dure) bestemming zo optimaal mogelijk benutten.
 

Wintersportgevoel kriebelt

Wie naar een indoor skicentrum afreist om een wintersport te evenaren komt bedrogen uit. Het vraagt teveel van de verbeelding om in de witte rolbaan een maagdelijke poederveld te zien. Toch merk ik dat het wintersportgevoel in me naar boven komt als ik Snowlimits in Groningen binnenwandel. De inrichting met het sfeervolle houtwerk en bijbehorende neonverlichting lijkt in een enkele vlucht te zijn overgewaaid vanuit de Alpen. Ook de kledingboetiek en de vele wintersport accessoires dragen bij aan de sfeer. Er komt in mij niets op wat ze niet in huis hebben. Bovendien heerst er een prettig klimaat van in- en ontspanning zoals ik die van de wintersport op locatie ook gewend ben.

Snowlimits Groningen: indoor ski- en snowboardlessen

Snowlimits Groningen: indoor ski- en snowboardlessen
 

Ballet- of snowboardles?

Nu de snowboardles nog, time for a ride! Gregory heet me welkom op de indoorbaan nadat ik ben voorzien van passende schoenen en een board. Hij vraagt eerst naar mijn snowboardervaring waarna ik met twee andere jonge boarders plaatsneem op een helling die mechanisch naar me toe rolt. Het is aan de zwaartekracht te danken dat ik positie houd en niet naar achteren katapulteer. Er volgen drie rondes van elk tien minuten die me figuurlijk doen stil staan bij: 1. controleren van het board, 2. het maken van een frontside bocht en 3. het aannemen van een juiste houding. Tips als “door de knieën”, “rug recht houden”, “druk op voorste been zetten” betalen zich uit. Vooruitgang is direct zichtbaar op de enorme spiegelwand waarbij ik in vergelijk met een balletdanser nog wat onderdoe qua balans. Greg blijkt een ware crack in zijn vak. Zijn feedback bestaat uit gerichte vragen waardoor ik zelf ontdek wat anders en beter kan. Zijn Socratische aanpak en luchtige toon bevallen me prima. Verder daagt hij leerlingen uit; ‘vallen’ spelt hij in de laatste plaats als ‘falen’ want hij leert me grenzen te verkennen wat nodig is om vooruit te komen.

 

Snowlimits Groningen: indoor ski- en snowboardlessen

Snowlimits Groningen: indoor ski- en snowboardlessen

 

Conclusie

Snowlimits is op locatie Kardinge al bijna 15 jaar heer en meester in het geven van ski- en snowboardlessen. Met name in het hoogseizoen (september – maart) maar ook daarbuiten. Ik durf te stellen dat passie en kwaliteit hier prima hand in hand gaan. De leraren stralen plezier uit en ook zij blijven door middel van training investeren in hun skills en hoe deze het beste over te brengen in een les. Bedrijfsleider Wouter geeft aan dat Snowlimits open staat voor alle leeftijden en achtergronden. Trainers hebben de mindset om uit iedereen het beste naar boven te halen.

“Bij Snowlimits hangt een mentaliteit van ‘blijven ontwikkelen’ waarbij geldt dat hoe meer je ontdekt, hoe meer je inziet wat je nóg niet hebt ontdekt en dat inspireert”.

Amen. Daarom mijn sportieve advies: kijk eens wat vaker in de spiegel van de… ski- of snowboardleraar 😉


Praktisch:

Locatie: Bieskemaar 2, Groningen

Tips:

  • Neem ‘skicentrum’ buiten het wintersportseizoen wat minder letterlijk. Snowlimits biedt namelijk ook: beachvolleybal, boogschieten, Archery Tag, long- en wakeboarden, partijen en teambuildings activiteiten.

 

Begint jouw wintersportgevoel ook met een voorbereiding op de indoor skibaan? Laat hieronder je reactie achter.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This