Wat te doen in Groningen tijdens coronacrisis – overzicht

door | 24 dec 2021 | Eten en drinken, Evenementen, Wat te doen

Home » Wat te doen » Wat te doen in Groningen tijdens coronacrisis – overzicht   |  tags:  lijstjes

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maike-van-eldert/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Daar gaan we weer: de horeca, scholen, sportclubs, musea, theaters… We zijn vanwege het coronavirus voorlopig weer even van al het (buitenshuis) vermaak afgesloten. Maar niet getreurd, er ontstaan onwijs veel creatieve en originele initiatieven in Stad. Zo kun je, ook wanneer je buiten Groningen woont, Stad lekker in huis halen tegen de verveling. Wij maken een selectie van initiatieven voor jouw thuisvermaak.
 

Groninger Museum doe-opdrachten

Tijdens de eerste lockdown bood het Groninger Museum creatieve opdrachten die je zelf thuis kunt uitvoeren. Op dit moment werkt het museum aan nieuwe opdrachten. Kun je niet wachten, doe dan gewoon de opdrachten uit maart.

Elke week krijg je een nieuwe missie, om je met verf, papier, textiel, camera en/of andere materialen mee uit te leven. En je kunt er ook nog eens mooie prijzen mee winnen. Lees hier meer over het initiatief of onze blogs over het Groninger Museum.
 

Groninger Museum Trap door Bas Meelker

Foto door Bas Meelker


 

Uitslapen en ontspannen met een hoteldeal

Komen de muren op je af? Boek eens een hotelkamer in Groningen. Even weg van huis en lekker uitslapen in een fijn hotelbed. In het restaurant kun je nu niet ontbijten of dineren, maar de meeste hotels bieden een prima take away service aan waardoor je toch nog lekker ‘uit eten’ kunt op je eigen hotelkamer.
 


Booking.com


 

Online wijnproeverij

Barrel Wijnlokaal organiseert online wijnproeverijen. Alle proeverijen hebben een thema en bestaan uit een film waarin Martijn je meer vertelt over het betreffende onderwerp en een live online proeverij. Je kunt je opgeven voor een van de geplande data of boek een privé wijnproeverij met bijvoorbeeld vrienden of collega’s (vanaf 6 personen). Meer info en aanmelden.
 
Online Wijnproeverij Barrel Wijnlokaal Groningen - foto Facebook Barrel
 

Lockdown bier- of wijnpakket

 

De beste wijnwinkels in Groningen: o.a. De Roemer

 

Documentaires Groningse muziekgeschiedenis

Rockumentairy Grunn vertelt de verhalen achter de muziek. Bekijk tiental documentaires waarin de Groningse muziekgeschiedenis tot leven komt. Online.
 

Eten bestellen bij restaurants met tijdelijke afhaal-/ en of bezorg service

Uit eten kunnen we nu helaas niet. Maar je hoeft niet elke dag zelf de keuken in te duiken. Dit zijn onze favoriete restaurants waar je nu je eten kunt bestellen voor een bezorg- of afhaalmaaltijd:

  • Brussels Lof biedt stadjers een heerlijk bezorgmenu: 22,50 euro voor 2 gangen of 25 euro voor 3. Geef je keuze voor 16.00 uur door aan info@brusselslof.com. Ze bezorgen alle bestellingen vanaf 17.30 uur.
  • Gustatio neemt nu ook bestellingen aan via Fooddrop, voor bezorging binnen 4 kilometer afstand van de Oosterstraat met een minimum bestelwaarde van 40 euro.
  • Bij De Groene Stoel kun je van lunch tot diner en van kleine tot grote gerechten bestellen. Ga bijvoorbeeld voor een heerlijk tweegangenmenu op vrijdag of zaterdag. Kijk hier voor de opties.
  • Wadapartja bezorgt borrel en diner, en voor de lunch kun je jouw favoriete broodje afhalen. Ben je een rondje aan het wandelen en heb je trek in een lekkere koffie met een goede punt taart? Loop dan vooral even langs Wadapartja, dat maakt je wandeling net iets leuker.
  • Wil je een échte culinaire avond en zelf eens even goed de chef uithangen? Bestel dan in 2022 een thuismenu bij de Betere Tijden. Geloof me, dit wil je!
  • Rijd eens door de Drive INdo, opgezet door het Javaans eetcafé Groningen. Heerlijk Indononesisch eten.
  • Bestel de dinerbox of de Feithhuis Hightea en laat je verassen. Wil je het speciaal maken? Bekijk dan vooral ook de selectie van de heerlijke kelderwijnen. Lees hier onze ervaring met de vegan high tea bij ‘t Feithhuis.

 

Minibieb overzicht

De Forumbibliotheken mogen tijdens deze nieuwe lockdown open blijven. Daarnaast zet het Forum alle minibieb locaties in Groningen voor jou op een rij.
Lees meer over het initiatief van Forum Groningen.
 

Pathé Thuis

Creëer je eigen bioscoop thuis met Pathé Thuis: zonder abonnement kun je de allerbeste films op je eigen tv bekijken. Zo mis je geen enkele film nu de bioscopen helaas ook weer sluiten. Tip, stream de allerleukste kerstfilm om kerst toch nog een beetje speciaal te maken dit jaar. Veel plezier met kijken!
 

Online pubquiz De Toeter

Mis jij de fanatieke wedstrijdjes? En de georganiseerde pubquizzen met de familie worden een beetje te saai? Dan is de pubquiz van café De Toeter dé oplossing voor jou. Elke woensdag en zondag, resp. om 20:00 en 19:00 uur, organiseert dit café een online pubquiz. Niet alleen dat, je kunt hier zelfs ook bijbehorende bier- en hapjespakketten bestellen. Gegarandeerd een succesvolle en orginele avond!
 

Online workshop ecosysteem maken

Heb je de online pubquizzen en bingo’s nu wel gezien? Boek dan deze originele activiteit onder leiding van Stadjer en plantendeskundige Marjolein. Bestel met jouw vrienden of collega’s dit DIY ecosysteem pakket en ga – op afstand en toch gezellig samen- creatief aan de slag.
 

Online proefjes en experimenten voor kinderen

Doe leuke proefjes en experimentjes met het Universiteitsmuseum. De experimenten passen bij voorwerpen en thema’s uit de collectie van het museum en zijn opgedeeld in drie leeftijdscategorieën: 6 t/m 8 jaar, 8 t/m 12 jaar en 12 t/m 14 jaar. Ieder experiment bestaat uit een werkblad en een antwoordblad. Ga naar de experimenten en knutselopdrachten van het Universiteitsmuseum Groningen.
 

Meer tips en leesvoer:

 

Wij houden dit overzicht met regelmaat en zo zorgvuldig mogelijk bij. Het kan natuurlijk zijn dat de acties wijzigen. Tips en aanvullingen zijn van harte welkom op locals@igogroningen.nl.
 

De foto in de header is gemaakt door Stella Dekker.

De eerste versie van deze blog is tijdens de eerste lockdown gepubliceerd, op 23 maart 2020. Daarna is de blog op 25 december 2020 geactualiseerd voor de tweede lockdown. en vervolgens op 24 december 2021.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This