Wat te doen in Groningen tijdens coronacrisis – overzicht

door | 23 mrt 2020 | Evenementen, Nieuws, Over Groningen, Wat te doen

Home » Wat te doen » Wat te doen in Groningen tijdens coronacrisis – overzicht   |  tags:  lijstjes

 

Sonja

De horeca, scholen, sportclubs, musea, theaters… We zijn vanwege het coronavirus voorlopig even van al het (buitenshuis) vermaak afgesloten. Maar niet getreurd, er ontstaan onwijs veel creatieve en originele initiatieven in Stad. Zo kun je, ook wanneer je buiten Groningen woont, Stad lekker in huis halen tegen de verveling. Wij maken een selectie van initiatieven voor jouw thuisvermaak.
 

Groninger Museum doe-opdrachten

Het Groninger Museum biedt creatieve opdrachten die je zelf thuis kunt uitvoeren. Elke week krijg je een nieuwe missie, om je met verf, papier, textiel, camera en/of andere materialen mee uit te leven. En je kunt er ook nog eens mooie prijzen mee winnen. Lees hier meer over het initiatief of onze blogs over het Groninger Museum.
 

Groninger Museum Trap door Bas Meelker

Foto door Bas Meelker


 

Online theatervoorstellingen van Grand Theatre

Het Grand Theatre zendt theatervoorstellingen uit via de eigen website. Een speciale selectie voorstellingen zal 24 uur lang gratis te zien zijn via de website van het theater.
 

Lockdown bier- of wijnpakket

  • Maak er thuis het beste van met dit bierpakket van brouwerij Baxbier. Het Lockdown-mixpakket bestaat uit 6 x 2  bieren voor maar €20 en wordt gratis geleverd binnen de stad Groningen. Bestellen kan heel simpel door te mailen naar info@baxbier.com, bellen naar 50-2112040, of appen naar 06-12281555 zodat Bax je ook meteen een Tikkie kan sturen. Check deze en andere Bax-acties.
  • De speciaalbiertjes van biercafé De Koffer bestel je nu makkelijk in De Koffer webshop.
  • Café De Klikspaan (ook te vinden in ons lijstje met favo terrassen) maakt een heel fijn pakket voor jou met vijf speciaalbiertjes, twee glazen, een droge worst, een kaasje én een coupon voor twee tapbiertjes later in de kroeg. Het pakket kost € 22,50 als je het pakket ophaalt. Voor € 2,50 meer krijg je het thuis bezorgd (alleen in Stad).
  • Wijnwinkel De Roemer biedt nu een gratis bezorgservice aan in de stad met persoonlijk advies via whatsapp of de telefoon en betaling via een Tikkie. Je kunt Jurjen hier bereiken.

 

De beste wijnwinkels in Groningen: o.a. De Roemer

 

Documentaires Groningse muziekgeschiedenis

Rockumentairy Grunn vertelt de verhalen achter de muziek. Bekijk tiental documentaires waarin de Groningse muziekgeschiedenis tot leven komt. Online.
 

Eten bestellen bij restaurants met tijdelijke afhaal-/ en of bezorg service

Uit eten kunnen we nu helaas niet. Maar je hoeft niet elke dag zelf de keuken in te duiken. Dit zijn onze favoriete restaurants waar je nu je eten kunt bestellen voor een bezorg- of afhaalmaaltijd:

 

Minibieb overzicht

Ook de Forumbibliotheken zijn gesloten. Om ervoor te zorgen dat jij toch overal en altijd toegang hebt tot boeken zet het Forum alle minibieb locaties in Groningen voor jou op een rij.
Lees meer over het initiatief van Forum Groningen.

 

Meer tips en leesvoer:

 

Wij houden dit overzicht met regelmaat en zo zorgvuldig mogelijk bij. Het kan natuurlijk zijn dat de acties wijzigen. Tips en aanvullingen zijn van harte welkom op locals@igogroningen.nl.

 

De foto in de header is gemaakt door Stella Dekker.
 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

EMMA POSTHUMUS

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This