Proeflokaal Baxbier; backpackersfeertje in de brouwerij

door | 25 mei 2018 | Bier, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Bier » Proeflokaal Baxbier; backpackersfeertje in de brouwerij   |  tags:  bier, kindvriendelijk, terras

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Tijd voor een vrijmibo met het I Go Groningen-blogteam. We hebben wat te vieren, want… Wij. Zijn. Live!

‘Verschuif die tafel anders maar hoor,’ tipt manager Evelien ons vriendelijk. Alle stoelen in het laatste lentezonnetje zijn al bezet, dus nemen we haar advies ter harte en verplaatsen een hoge tafel richting het water van het Reitdiep. Zo pikken we toch nog net de laatste zonnestralen op het steigerhouten terras van de jonge Groningse brouwerij Baxbier mee. Daar zitten we. Koppies in de zon, zicht op de voorbijvarende bootjes onder een blauwe lucht. Heel toepasselijk een Kon Minder blond biertje in de hand.

Proost, op de aftrap van ons Groningenblog!

 

De sfeer bij Baxbier is gemoedelijk en laid back

Het herinnert me aan mijn backpackreis door Australië en Nieuw-Zeeland. Buiten kun je onderuit zakken op de zachte kussen op de steigerhouten pallets. Binnen staan een pooltafel, hoge tafels met barkrukken en grote, leren loungebanken die uitnodigen om op neer te ploffen. Groene planten. Een kast met gezelschapspelletjes en speelgoed voor de kleintjes. Het is een grote, open, lichte ruimte die gezellig aanvoelt door de verschillende hoekjes.

Proeflokaal Baxbier Groningen

 

Door de glazen wand zie je de ketels

En als je geluk hebt, zie je hier de brouwers aan het werk. Vrijwel alle meubels, waaronder de bar, zijn door eigenaar Jeroen Bax en zijn team gemaakt van gebruikt pallet- en steigerhout. Baxbier heeft oog voor milieu en kwaliteit.

 

Zonnetje weg, plaatje gezien

Als de laatste warmte van de lentezon dan toch écht weg is, gaan we naar binnen. Terwijl ik met Maya en Dana plaatsneem op de comfortabele leren bank, tovert Kirsten een memory-spel uit de kast tevoorschijn. ‘Evelien, heb je nog wat te snacken?’ En met het worst-en-kaasplankje en een nieuwe ronde speciaalbiertjes (De Rokkenjager smaakt ook goed) gaan we fanatiek van start met het spel. Bij het derde biertje laat mijn geheugen me duidelijk in de steek. Waar ligt die verdomde egel ook alweer?! Het Baxbiertje slaat beter aan bij Maya, die overtuigend wint met het vinden van de juiste setjes kaarten. Of, ok, misschien heeft ze gewoon het beste geheugen?

De uitslag vergeet ik maar snel weer. Binnenkort gaan we voor de revanche. ?

Bierproeverij bij bierbrouwerij Baxbier Groningen

 

Praktisch
* Adres: Friese Straatweg 201/202A
* Op 10 minuten fietsen vanaf de Martinikerk
* Fietsen en auto’s kunnen voor de deur geparkeerd worden
* Als je geen auto of fiets hebt, kun je altijd nog een bootje huren en aanmeren bij Bax

 

Tips:
* Proef ook eens de thee van de eigen bierkruiden! Njam.
* De vrolijke Baxkok kiest wekelijks het eten in de brouwerij. Er is altijd een voor-, hoofd- en nagerecht en een vegetarische variant. Het vlees komt van de regionale marktslager. Veel gerechten worden bereid met het eigen bier. Zo wordt er een kaas, brood en brownie geserveerd met Baxbier.
* Verschillende Bax biertjes proeven? Vraag dan om een bierproeverij.
* We hebben speciaal voor jou een 3 gangen keuzemenu mét bijpassende speciaalbiertjes van Baxbier samengesteld. Reserveer nu dit I Go Groningen Baxbierdiner en je krijgt je favo biertje in een flesje mee naar huis om nog eens na te genieten.
* Zelf bier leren brouwen kan ook bij Bax.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This