Thuiskomen in Bierlokaal Café de Koffer

door | 30 mrt 2018 | Bier, Eten en drinken, Uitgaan

Home » Eten en drinken » Bier » Thuiskomen in Bierlokaal Café de Koffer   |  tags:  bier

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De eerste stap die mijn vriendin Annalies en ik zetten in Bierlokaal Café de Koffer geeft direct een gevoel van thuiskomen. We zijn hier voor de gigantische hoeveelheid speciaalbieren in het assortiment, namelijk zo’n 300, maar de kroeg heeft duidelijk nog meer te bieden. Er is huiselijke gezelligheid en er is kennis van bier. En bovenal vind ik hier een gevoel van vroeger terug.

Fotograaf Melvin Jonker tipte me onlangs om deze kroeg eens te bezoeken. Hij weet dat ik van speciaalbier houd. Het was even zoeken naar het adres. Deze parel ligt niet in de binnenstad van Groningen, maar in de Schildersbuurt. Als ik door de juiste straat fiets, weet ik wanneer ik op de rem moet trappen. Een grote verzameling van fietsen aan beide kanten van de weg heet me welkom voor de deur van het café.

 

Het is druk op deze vrijdagavond. Gezellig druk.

We nemen plaats aan de hoge tafel achterin. Zo hebben we mooi uitzicht op de andere bezoekers en het krijtbord op de muur met de zo’n 50 wisselende biersoorten. De andere 250 vaste biertjes vinden we terug op de papieren bierkaart. Genoeg leesvoer voor de bierliefhebber. Trouwe stamgasten, buurtbewoners, studenten en bierliefhebbers uit binnen- en buitenland zitten aan de bar, aan de tafeltjes of staan ertussenin. Er wordt gezellig gekletst en gelachen. De sfeer is gemoedelijk. Annalies en ik kunnen elkaar nog prima verstaan ondanks de drukte. De metalen vintage borden aan de muur en de houten inrichting zorgen ervoor dat het gevoel uit mijn oude stamkroegtijd weer boven komt. Ik voel me thuis. Het idee van een spelletje kunnen doen wanneer je er zin in hebt.

 

Je kunt hier jezelf zijn.

De tapkaaste (Gronings voor bar) wordt vanavond bestierd door twee mannen. Een jonge, vrolijke barman met een dikke bos blonde lange haren helpt ons vriendelijk bij onze bierkeuze. We waarderen het dat hij ondanks de drukte tijd neemt om ons te helpen. Hij heeft duidelijk kennis van zijn speciaalbieren en kan ons goed adviseren. Ik kan niet goed kiezen uit de Nederlandse, Belgische, Engelse, Schotse, Amerikaanse, Italiaanse, Spaanse en Scandinavische bieren en laat me verrassen. Ik geef alleen aan dat mijn voorkeur doorgaans uitgaat naar Blond bier. De Belgische Floreffe Blonde 6,3% wordt mijn eerste drankje van de avond. Lekker romig! Annalies vraagt om een zoet biertje. Ze is eigenlijk geen bierdrinker. Maar de barman laat haar kennismaken met de Kasteel Rouge 8%. Het zoete kersenaroma smaakt haar zo goed dat ze er een tweede van bestelt. Ik vertrouw de barman op zijn tweede advies en krijg een jonge Trappist Achel, en wel de blonde versie 8%. Dit is mijn winnaar van de bierproeverij deze avond. Het goudblonde biertje heeft zoete en hoppige aroma’s en een aangenaam bittere toets. De derde moet ik eigenlijk op een andere avond nog eens een kans geven, want eerlijk is eerlijk, mijn smaak wordt na 2 biertjes toch wat moeilijk. De Moinette Blonde 8,5% is ondanks dat een prima afsluiter.

 

Genog speciaalbier in de pokkel. Tied om n’hoes tou te goan.

speciaalbier Cafe de Koffer Groningen      Aan de bar in speciaalbiercafe Groningen: De Koffer

Conclusie. Een hele fijne avond met goed gezelschap en lekkere biertjes in een hele fijne kroeg. De quiz die ze hier ook organiseren lijkt ons leuk voor een volgend bezoekje en we gaan graag het terras eens op als de zon weer schijnt!

Praktisch:
• Adres: Nieuwe Blekerstraat 1
• Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 16:00 uur tot 02:00 uur en zaterdag en zondag van 14:00 uur tot 2:00 uur
• Het café bestaat dit jaar (2018) 25 jaar en dat wordt gevierd met leuke feestjes. Houd de Facebookpagina van Bierlokaal Cafe de Koffer in de gaten.
• Even wat eten voordat je naar de kroeg gaat? Eetcafé Pernikkel zit om de hoek.
• Tip: het plankje met keeze (Gronings voor kaas) en metworst.

Foto: Bierlokaal Café de Koffer.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This