3x Fietsroutes vanuit Groningen-Stad

door | 4 dec 2019 | Actief, Koffie en thee, Toeren en ontdekken, Wat te doen

Home » Wat te doen » Toeren en ontdekken » 3x Fietsroutes vanuit Groningen-Stad   |  tags:  fietsen, gratis, lijstjes, natuur

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/gesponsorde-content/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

In Groningen en omgeving laat je het liefst de auto staan. Verstandig ook, want de gezellige binnenstad van Grun’n is autoluw. Wel zo prettig: binnen de stad die barst van energie is alles op fietsafstand. Pak net als de vele studenten in Groningen de fiets en omarm het bruisende van de binnenstad en de stilte van het ommeland. Alle fietsroutes beginnen in het hart van de stad: de Grote Markt. Maar vanaf je hotel beginnen kan natuurlijk ook. Lees alles over de fietsroutes in en rondom Groningen.
 

Tips voordat je gaat fietsen in Groningen

Voordat je op weg gaat, is het goed om rekening te houden met het volgende:
• Zorg voor een goede fiets
• Neem voldoende eten en drinken mee
• Plan pauzes in tijdens de route
• Zorg dat je jouw fiets goed op slot kunt zetten met een kabelslot
 

Fietsroute 1: historische route door de stad

Groningen is een oude stad en van oorsprong zelfs een Hanzestad. Dit betekent dat het een rijke stad was en hierdoor vind je veel geschiedenis in en rondom de stad. Een leuke manier om de geschiedenis te ontdekken is een bezoekje aan het Groninger Museum. Dat is dan ook de eerste stop op deze route. Bekijk de nieuwste exposities en laat je inspireren. Vervolgens fiets je via Eelderwolde en Haren weer terug naar Groningen. Het is een goed idee om deze leuke dag af te sluiten met een stadswandeling. Met een gids of zonder fiets, maar al lopend kun je de prachtige historische gebouwen goed van dichtbij bekijken.
Bekijk fietsroute 1 hier.
 
Beleef Groningen als een local
 

Fietsroute 2: fietsen naar de parel van het Reitdiep

Vroeger was een groot deel van Groningen zee. Groningers bouwden wierden – kunstmatige heuvels – om bewoonbaar land te creëren. Eén van deze wierdorpjes aan de rivier het Reitdiep heet Garnwerd. Een prachtige uitwaaiplek die als prima rustpunt dient voor de fietsroute vanuit de Grote Markt in de binnenstad. Neem pauze in de historische omgeving van Garnwerd en geniet aan het water van een heerlijk kopje koffie. Bij het charmante restaurant Garnwerd aan Zee ontspan je van het idyllische landschap.
 
Fietsroute Groningen Garnwerd -foto Marketing Groningen
 
Uitgerust en wel leidt de route je op de terugweg dwars door weilanden, langs de mooie begraafplaats en het oude kerkje van Oostum. Het kerkje – in het uit handvol boerderijen en twee huizen bestaande dorpje – trok altijd veel aandacht van fotografen, schilders en dichters. Niet gek ook: de kerk en toren lijken zich te verheffen boven niemandsland.
Bekijk fietsroute 2 hier.
 

Fietsroute 3: rondje Groningen- Haren- Harkstede fietsen

Hoewel er in de binnenstad van Groningen genoeg te doen is, is het een verrijking om omliggende steden te verkennen. Fiets bijvoorbeeld eens naar het plaatsje Haren waar je een bezoek kunt plegen aan Hortus Botanicus: een groene plek met maar liefst 20 hectare aan de meest prachtige tuinen: van Keltische tot Chinese gaarden en hoven. De route voert je verder langs het hertenkamp in Harkstede, het laaggelegen kleine dorpje Lageland en daarna weer terug naar de Grote Markt in het centrum van Groningen. Na een lange maar enerverende dag kan je ’s avonds welverdiend met de benen omhoog.
Bekijk fietsroute 3 hier.
 
Fototour fietstocht door Meerstad en omgeving
 
Wat is jouw favoriete rondje fietsen vanuit Groningen- Stad? Laat het hieronder weten in een reactie.

 

Deze blog wordt aangeboden door Fietsenopfietsen.nl
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This