Lekker Indonesisch eten afhalen bij de Drive Indo Groningen

door | 13 nov 2020 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » Lekker Indonesisch eten afhalen bij de Drive Indo Groningen   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/karen-jansen/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De nieuwe realiteit is even wennen. Borrelen en een hapje eten in Stad is even niet meer. Gelukkig hebben daarom veel restaurants en cafés in Groningen afhalen en/of bezorgen op het menu staan. Genoeg reden om met mijn twee blog collegaatjes Ingrid en José de proef op de som te nemen. We halen de lekkernijen gewoon naar ons toe! Vandaag halen we Indonesisch eten af van de Drive Indo.

José kreeg een flyer door de bus van de Indo drive-in die door het Javaans eetcafé Groningen (Schuitendiep 33) is opgezet. Op de flyer staan allemaal lekkere gerechten vermeld. De loempia’s en rijstschotels lijken ons wel wat. Met z’n tweetjes stappen we in de auto, uiteraard voorzien van een mondkapje.

Indonesisch afhaal Groningen van Javaans eetcafe Groningen: Indo drive-in

Hoe werkt het

Je rijdt naar de Wasaweg 11 op het industrieterrein. Hier ga je in de rij staan. Daarna wordt je bestelling buiten door een vriendelijke dame opgenomen. Na al dat binnen zitten, willen we wel een avondvullend programma. We gaan daarom voor twee driegangenmenu’s met alles erop en eraan. Mjammie!

Indonesisch eten Groningen en Indonesisch afhaal Groningen: Indo drive-in

Indonesisch afhaal Groningen van Javaans eetcafe Groningen: Indo drive-inIndonesisch afhaal Groningen van Javaans eetcafe Groningen: Indo drive-in

De eigenaren hebben de deur van hun opslag helemaal omgetoverd tot afhaalsysteem. In de deur zit een luik waar de gerechten zo de auto in kunnen . We zien tijdens het wachten de kok hard aan het werk. Alles wordt vers bereid. Voordat we het weten, is onze bestelling klaar. Snel rijden we naar Ingrid die de tafel al gedekt heeft.

Wat schaft de pot vanavond?

● Voorgerecht: mini-loempia’s met chilisaus
● Hoofdgerecht twee rijstschotels :
– Ayam karry schotel – Kip in romige milde kerrie saus
– Daging Setan – Duivelse rijstschotel met pikant rundvlees
Beide schotels zijn voorzien van witte en gebakken pikante rijst, buncis , ofterwijl pikante boontjes, sayur ladeh/milde groente in romige kokossaus, atjar en gebakken ui
● Toetje: spekkoek

We stallen al het lekkers uit en beginnen met de mini-loempia’s. Je proeft meteen dat hij super vers en zelfgemaakt is.

Indonesisch afhaal Groningen van Javaans eetcafe Groningen: Indo drive-in

De ayam karry schotel heeft een heerlijke milde en romige smaak en combineert goed met de pikante rijst, boontjes en atjar. Ik houd heel erg van pittig eten: de daging setan schotel is daarom mijn favoriet. Heerlijk zacht rundvlees met een pittige bite.

Als afsluiter ligt het spekkoek op ons te wachten. Ik word altijd zo vrolijk van die kleuren. Bijna zonde om in je mond te stoppen. Maar ik weet ook dat het heel lekker is: de structuur is zacht en de smaak is heerlijk zoet. Dat smaakt naar meer!

 

Eindoordeel

Ik vind het een creatieve oplossing in deze bizarre tijden. Met de Indo drive-in haal je het uiteten gevoel in eigen huis. Daarnaast smaken alle gangen voortreffelijk en proef je dat alles vers bereid is. Hier gaan we zeker nog een keer halen!

Praktisch:
Drive Indo is gevestigd aan de Wasaweg 11-1, 9723 JD te Groningen.
Elke dag open van 16 tot 19 uur.
Meer informatie en de menukaart.

Tip:
5 x Indonesisch eten in Groningen

 

Laat in een reactie hieronder aan me weten welk gerecht van de Indo drive-in jouw favoriet is.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This