Hardlopen in Groningen tip: de wekelijkse Parkrun

door | 27 feb 2020 | Actief, Evenementen, Sport, Wat te doen

Home » Wat te doen » Actief » Hardlopen in Groningen tip: de wekelijkse Parkrun   |  tags:  Stadspark, gratis, hardlopen, sportwedstrijd

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/karen-jansen/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Als die-hard hardloopfan ben ik heel nieuwsgierig naar het nieuwe hardloopevenement in Groningen: Parkrun. Ik probeer vaak verschillende hardlooproutes in Groningen uit en loop veel wedstrijden. Deze run maakt mij daarom erg benieuwd. Hardlopen in en rond het Stadspark in Groningen. Hoe gaaf is dat?

Parkrun is een wereldwijd concept en is door vele lopers getest. Dit moet wel een goeie run zijn! Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert alle Parkrun-evenementen. De opzet van Parkrun is heel eenvoudig. Er is geen dure apparatuur nodig en daarom zijn deze evenementen gemakkelijk elke week te organiseren. De focus ligt op duurzaamheid, fysieke en mentale well-being.

Vanaf 29 februari elke zaterdagochtend een georganiseerde loop van 5 km met tijdregistratie voor hardlopers van alle niveaus. En het is nog gratis ook! Het maakt niet wat voor kleding je draagt of hoe snel je gaat. Meedoen is het belangrijkste. In een fijne en rustige omgeving waar je geen last van fietsers hebt. Als loper heb je dus alle ruimte voor jezelf.

Je hoeft je maar één keer te registreren voor Parkrun. Na deze registratie ontvang je een streepjescode die je altijd kunt gebruiken. Met Parkrun heb je dus een extra motivatie om elke week een lekker stuk te gaan rennen.

De start en finish bevinden zich in het Stadspark op een open grasveld. De route neemt je in drie ronden mee door de schitterende bosrijke natuur dwars door het Stadspark. En na afloop kun je samen bijkomen in een cafeetje in de buurt van het park.

Ik kan niet wachten. Zie ik je daar? Laat hieronder in een comment weten wat jij van Parkrun vindt. 

Praktisch:
Kijk voor meer informatie op Parkrun.co.nl/stadspark
Registreren kan hier
Adres: Stadspark, Concourslaan 1, Groningen, 9727 KC

Tips:
Neem je barcode mee voor jouw tijdwaarneming.
Lees ook mijn favoriete hardloopevenementen in Groningen.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This