Nacht van Groningen: verlicht op pad

door | 7 mrt 2019 | Evenementen, Sport

Home » Evenementen » Sport » Nacht van Groningen: verlicht op pad   |  tags:  hardlopen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/albertha-bloemhoff/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Klaar voor de start… pang! Zaterdagavond 2 maart, 20.00 uur. Het startschot heeft geklonken. Muziek pompt door de speakers. Samen met mijn opgetogen medelopers – gehuld in kerstlampjes, fluorescerende haarbandjes en ander flikkerend licht – sprint ik weg vanaf de Ossenmarkt. Klaar om hardlopend Groningen by night te verkennen.

Dit is een totaal andere besteding van mijn zaterdagavond. Niet waggelen van de wijn, maar hardlopen op een high. Want o wat ligt Groningen er prachtig bij vanavond. De lichtjes, het heerlijk droge weer en het enthousiasme van de deelnemers maken het hardlopen letterlijk en figuurlijk lichter. Deelnemers zijn sportief en vriendelijk, en geven elkaar de ruimte. En dat terwijl de Nacht van Groningen helemaal is uitverkocht.

Nacht van Groningen 2019: hardlopen in het donker

 

Met knikkende knieën door het centrum van Groningen

Bij verschillende kroegen staat publiek ons aan te moedigen; wildvreemden steken me juichend een hart onder de riem. Zo nu en dan snelt er een vlotte voetballer voorbij. Verder word ik niet ingehaald. Dat moet op een goed tempo duiden. Dit wordt een eitje, denk ik nog. Maar plots voert de route langs het Lage en Hoge der A. Dit prachtig-pijnlijke straatje doet Groningers’ fietsen rammelen en hersenpannen schudden. Mijn enkels knikken boven de kasseien. Ik spring de stoep op en ontsnap aan de kinderkopjes.

 

Sfeervol finishen

De route slingert langs De Sleutel, waar mensen langs de kant staan te klappen. Dat geeft me weer moed. Voor ik het weet bereik ik de Kijk in ‘t Jatbrug en ren ik op de verlichte finish af. In de laatste bocht trek ik nog een sprintje, voordat ik mijn medaille mag ontvangen. Mijn eindtijd? 24 minuten en 59 seconden.

Nacht van Groningen 2019: Hardloopwedstrijd Groningen binnenstad finish van Albertha

 

Gezelligheid op de Ossenmarkt

Bij de start/finish is het nog lang gezellig: terwijl we ons met bezwete gezichten op de foto laten zetten, staan de volgende hardlopers zich al warm te springen op de muziek. Anderen trakteren zichzelf op een welverdiende tosti of een cappuccino bij de koffiekar. Ik twijfel of ik nog voor een massage zal gaan, maar besluit de warmte thuis op te zoeken. Het was een mooie avond.

Nacht van Groningen 2019: hardlopen tijdens hardloopwedstrijden Groningen

 

Loop jij ook warm voor zo´n sfeervolle, laagdrempelige hardloopwedstrijd in het donker? Zet 7 maart 2020 vast in je agenda. Dan vindt de volgende Nacht van Groningen plaats.

 

Andere hardloopevenementen in Groningen:

Lees Karen’s blog 9 x hardloopwedstrijden in Groningen
 

Ken jij nog andere leuke hardloopwedstrijden in Groningen en omgeving? Laat het hieronder weten in een reactie.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This