4 Mijl van Groningen: het grootste hardloopevenement van Stad

door | 3 mei 2024 | Evenementen, Sport

Home » Evenementen » Sport » 4 Mijl van Groningen: het grootste hardloopevenement van Stad   |  tags:  Haren, Vismarkt, hardlopen, kindvriendelijk, sportwedstrijd

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Elk jaar kijk ik uit naar het bekendste en grootste hardloopevenement van Groningen: de 4 Mijl. Dit jaar op zondag 13 oktober. Ik ren dan met meer dan 20.000 andere deelnemers van Haren naar de Vismarkt. Niet om de snelste tijd. Wel om erbij te zijn.
 
De 4 Mijl heeft een speciaal plekje in mijn sporthart. Het is namelijk het eerste hardloopevenement waaraan ik meedeed. Dat was in 2019. Sinds dat jaar doe ik mee aan de meeste hardloopevenementen in Groningen..
 

Het leukste van de 4 Mijl vind ik de aanmoediging vanuit het publiek

Tijdens de hele route staan familie, vrienden en bekenden van alle deelnemers te applaudisseren en te juichen. Ook als je geen bekende hebt in de deelnemersstoet is het leuk om te kijken en aan te moedigen. Voor zowel de renners als het publiek is de 4 Mijl een groot spektakel. Op meerdere locaties langs de route wordt muziek gespeeld, van stampende dj beats tot muziekkorpsen. Het gejuich van de toeschouwers en de beats en drums helpen mij doorgaan, tot de eindstreep.
 
4 Mijl van Groningen 2022 Sonja
 

Interactieve kaart

Elk jaar is het parcours hetzelfde en lekker simpel; via de Rijksstraatweg door de Herestraat naar de finish op de Vismarkt. Maar de route verveelt nooit, mede vanwege het entertainment onderweg. De organisatie stelde vorig jaar voor het eerst een interactieve parcourskaart beschikbaar. In deze kaart kun je filteren op verschillende categorieën zoals het parcours, entertainment, en nog veel meer. Meer informatie of de kaart bekijken kan hier.
De kaart wordt nog bijgewerkt naar de editie van 2024.

 

Mini 4 Mijl

Een andere nieuwigheid sinds de editie van 2023, is dat er voor het eerst sinds de start van het evenement in 1987, voor de kinderen een speciale Mini 4 Mijl is. Kinderen tussen 4 en 11 jaar kunnen op deze manier kennis maken met het geweldige hardloopevenement. Deze jeugd start aan het Hereplein en rent dan in nog geen kilometer het laatste stuk van het volwassenparcours naar de Vismarkt. Dit had ik als kind ook wel willen beleven! Vorig jaar mocht ik aan de start staan van de allereerste Mini 4 Mijl, als coach van mijn dochter Imme, toen 7 jaar. Ze genoot enorm van de aanmoediging van haar oma en grote broer langs de zijlijn en nam vol trots haar eigen medaille in ontvangst bij de finish. Sindsdien wil ze net als ik het liefst met alle hardloopevenementen meedoen.
 
Mini 4 Mijl, de kidsrun in Groningen
 

Tot 13 oktober!

Heeft bovenstaande je nog niet over de streep getrokken om je in te schrijven? Bekijk dan eens de foto’s, sfeerverslagen en aftermovies van vorige edities. Tot 13 oktober aan de start van de 4 Mijl!
 
Voor de hoeveelste keer doe jij mee aan de 4 Mijl? Laat het me onder deze blog weten.
 
Praktisch:
Inschrijven voor de 4Mijl kan hier.
Deelname aan de 4 Mijl kost € 23,25.
De Mini 4 Mijl kost € 4,50 (coach gratis).
Ren met collega’s mee met de bedrijvenloop.
 
Nog niet uitgerend?
– Lees ook eens dit favorietenlijstje met hardloopevenementen in Groningen.
– Na de 4Mijl staat op 2 november de Plantsoenloop op de planning. Ren je mee?
– Op zoek naar toffe trainingslocaties? Dit zijn 5 toffe hardlooproutes in en om Groningen.
 
De oorspronkelijke blog van 22 september 2023 is op 3 mei 2024 geactualiseerd voor de nieuwste editie.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This