De Mini 4 Mijl: nieuw hardloopevenement voor kinderen

door | 17 mei 2024 | Evenementen, Sport

Home » Evenementen » Sport » De Mini 4 Mijl: nieuw hardloopevenement voor kinderen   |  tags:  kindvriendelijk

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/admin/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Voor het eerst sinds het bestaan van de 4 Mijl is er in 2023 een Mini 4 Mijl. En ze komt als geroepen. Mijn dochter Imme riep vorig jaar toen ik over de finish kwam namelijk dat ze ook mee wilde doen. Ik vond haar enthousiasme geweldig en het verheugen begon. Maar in trainen had ze weinig zin, bleek in de maanden die volgden. Toen het nieuws mij bereikte dat er een Mini 4 Mijl zou komen, maakten we beide een vreugdesprongetje. Een kortere afstand maakt het haalbaar! Door de Herestraat naar de Vismarkt rennen, net als mama deed, en dan een medaille scoren bij de finish. Daar gaat het om.
 
We zijn al lekker vroeg bij het Hereplein om Imme haar startnummer op te halen. ‘Ik voel nu wel een beetje kriebels in m’n buik mama’ zegt Imme bij het opspelden van haar startnummer. Ja, dit is dat verslavende gevoel. Die spanning voor de start. Ik geef haar een kus en voel me gelukkig en trots, dat we dit samen kunnen doen. Oma en broer Teije maken een foto van ons, wensen ons geluk en vertellen waar in de Herestraat ze gaan staan om aan te moedigen.
 
Mini 4 Mijl Groningen 2023 hardloopevenement voor kinderen met coach
 
Daarna is het tijd om naar het startvak te gaan. De muziek is afgestemd op kinderen. Niet té hard en vriendelijke tonen. We doen mee met handjes in de lucht, van links naar rechts. De twee mascottes vooraan de groep doen het voor.
Mini 4 Mijl, de kidsrun in Groningen
 

Van 10-9-8-…Start!

Imme haar vriendinnetje en haar moeder staan naast ons. We springen ons samen warm en houden bij hoeveel minuten het nog wachten is. Ook een klasgenootje met zijn broertje en vader duiken op en voegen zich bij ons. En dan is het zover. Samen tellen we luid mee af. Van 10-9-8,… Start!

Daar gaan we. De meisjes houden elkaars hand vast, wij mama’s erachteraan. De meiden weten een prima tempo te pakken. We hadden afgesproken dat onze uitdaging zou zijn om niet te hard weg te rennen. Eén tempo proberen aan te houden. Dat lukt! Veel coaching hebben de meiden niet nodig, ze rennen vrolijk vooruit en volgens mij genieten ze net als ik van de aanmoediging vanuit het publiek.

Ik vind het heerlijk om eens op m’n gemak door de Herestraat te rennen. Want hoe anders zal ik hier vanmiddag rennen als ik er al 5 kilometer op heb zitten. Dan ren ik op m’n laatste krachten waarschijnlijk.
 

Sprinten naar de finishpoort

Wanneer we aan het einde van de Herestraat de bocht om duiken, geef ik aan dat ze, als ze kúnnen, mogen sprinten. Ik wijs de meiden op de finishpoort. En daar gaan ze. Wij mama’s moeten een tandje bijzetten om ze bij te houden.

En dan is het gelukt, we zijn door de finish! ‘Is dit het al?’ ‘Wat kort!’ herhalen de meiden. Dit was blijkbaar niet heel zwaar voor ze, haha. We geven elkaar een high five en trots halen de dames hun medaille. Daarna zoeken we oma en broer Teije. Ook zij zijn trots en geven ons een roos. Een heerlijke dag en een prestatie om te vieren! Samen vertrekken we voor een feestelijke lunch naar Huis De Beurs. Daarna stap ik in de bus naar Haren en
doe ik mee aan de ‘volwassen’ editie.

 
Mini 4 Mijl Groningen 2023 hardloopevenement voor kinderen met coach
 
Praktisch:
De inschrijving voor de Mini 4 Mijl op zondag 13 oktober 2024 is weer geopend. Aanmelden kan hier.
De Mini 4 Mijl is voor kinderen tussen 4 en 11 jaar.
Deelname kost € 4,50 per kind.
Per kind kan 1 coachummer worden besteld (gratis).
 
Tips:
De 4 Mijl is staat ook in dit favorietenlijstje met 12 hardloopevenementen in Groningen.
 
Wat is jouw herinnering aan de allereerste Mini 4 Mijl in Groningen? Deel het hieronder.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This