5 x strand in Groningen-Stad

door | 6 jun 2018 | Wat te doen

Home » Wat te doen » 5 x strand in Groningen-Stad   |  tags:  Hoogkerk, Hoornse Plas, Kardinge, Meerstad, lijstjes, zomer

 

Strand in Groningen- Stad, whut? Jazeker! Helemaal met deze zomerse temperaturen ideaal om wat extra vitamine Zon op te doen. Hierbij een overzicht om het zand tussen je tenen te voelen in Groningen. En het goede nieuws: je fietst er gewoon heen.

 

Het Stadsstrand naast DOT

Lonely Planet noemt het een van de mooiste stadsstranden van Nederland. Die kunnen we in onze zak steken! Het Stadsstrand ligt naast DOT, waar ze op het terras chille loungemuziek draaien en je voorzien van een hapje en drankje. Op een mooie zomerse dag liggen zowel het grasveld als het zand vol met gekleurde handdoeken.  Zwemmen kun je hier ook met een gerust hart doen, het water is best schoon.

Stadsstrand Groningen DOT

 

Hoornse Plas

Het grootste strand in deze lijst. Naast het zandstrand en de grasvelden daarachter, vind je hier volleybalvelden en speeltoestellen voor kinderen. De Hoornse Plas loopt over in het Paterswoldsemeer en strekt tot Haren. Er zijn veel horecagelegenheden langs de oevers van de meren, maar het dichtste bij de stad is toch wel Kaap Hoorn met zijn relaxte banken en een hippe lounge vibe. Je fietst vanaf de Grote Markt in zo’n 20 minuten naar de Hoornse Plas.

Ps: In strenge winters loopt heel Groningen uit om hier te schaatsen.
 
.Zwemmen Hoornseplas Groningen
 
 

De Kardingerplas (ook wel het Zilvermeer)

Sportcentrum Kardinge is natuurlijk the place to be voor sportievelingen. Je kan hier in de winters terecht in het overdekte zwembad, in de zomer fiets je een klein stukje verder voor het strandje. In de kiosk kun je ijs en frisdrank kopen. Let wel op de bordjes; soms is er blauwalg.
 
Zwemmen in Zilvermeer Kardingerplas Groningen
 
 

De Ruskenveense Plas in Hoogkerk

Midden in de woonwijk Hoogkerk is volop ruimte voor wat strand- en waterpret. Kijk je goed, dan zie je de kerktorens in het stadscentrum aan de horizon. Er is hier ook een grasveld en het water is heerlijk om in te zwemmen.
 
Ruskenveense Plas Hoogkerk Groningen
 

Strand Meeroevers in Meerstad

In de nieuwe wijk Meerstad vind je een schoon strand met dito zwemwater. Door de wind die er altijd waait waan je je in Groningen aan Zee. Er zijn prima openbare toiletten, een strandtent met lekkere snacks, een toffe uitkijktoren en kano/ en supverhuur. Het strand ligt naast het Maisdoolhof en is gratis toegankelijk. Een top plek dus voor een dagje strand met het hele gezin.
 
Strand Groningen: Meerstad- Foto van Facebookpagina Strand Meeroevers

 

Shoptip:

Leestip:
Lees ook 10 x Picknickplekken in Groningen
 
 
Wat is jouw favoriete strand in Stad? Laat het me hieronder weten in een reactie.
 
Deze blog is in 2019 en 2020 geactualiseerd.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This