Terrasje pakken bij het StrandHuis in Meerstad

door | 10 jun 2022 | Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Terrasje pakken bij het StrandHuis in Meerstad   |  tags:  Meerstad, terras

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Meerstad groeit. In de nieuwe wijken Tersluis, Groenewei en de Zeilen wordt volop gebouwd en het inwoneraantal is in twee jaar tijd verdubbeld. Naast twee basisscholen, een kinderopvang, een gezondheidscentrum en een speel- en moestuin, is het nu tijd voor de volgende stap: een eigen horecagelegenheid.

Als fan van Meerstad vind ik deze ontwikkelingen geweldig om te zien. Ik kon niet wachten om het eerste biertje op het terras te bestellen. Eerder schreef Joukje al dat op beide stranden aan het Woldmeer een horecagelegenheid komt. In 2021 heeft Ronald Verheijen de eerste strandtent geopend aan het strand in Meeroevers.
 
Strandpaviljoen aan strand Meeroevers in Meerstad: het StrandHuis
 
StrandHuis Meerstad: terras aan strand Meeroevers Meerstad Groningen
 

Lunchen, loungen en dineren

In Het Strandhuis kun je het hele jaar door lunchen, loungen, dineren en bovenal: genieten van het waterrijke Meerstad. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de afbouw van Het StrandHuis. Het terras is al wel open op mooie dagen met een beperkt assortiment zoals ijs, koffie, thee en fris, maar ook een appeltaartje, tosti of snacks. Van woensdag tot en met zaterdag is de zaak open voor diner. Op donderdag tot en met zondag kun je er ook lunchen en loungen. De komende weken wordt het assortiment verder uitgebreid. Ik kan niet wachten!
 
StrandHuis Meerstad: terras aan het water Groningen

 

Duurzame bouwmethode

Ronald Verheijen koos voor modulair bouwen. Een duurzame bouwmethode, waarbij bestaande onderdelen en gebouwen opnieuw worden gebruikt. Een mooi concept dat past bij Meerstad: hier is duurzaamheid de normaalste zaak van de wereld.
 
StrandHuis Meerstad: terras aan strand Meeroevers Meerstad Groningen
 

Het meer verkennen

Het StrandHuis denkt ook aan de watersportliefhebber. Surf-Zeilschool Meerstad heeft een eigen plek bij het StrandHuis. Hier kun je van jong tot oud surf- of zeillessen volgen. Ook behoort het huren van polyvalken, motorboten, kano’s, supplanken en surfmateriaal tot de mogelijkheden. Zo kan iedereen op zijn eigen manier het meer verkennen.
 
Zeilen in Meerstad, te zien vanaf StrandHuis Meerstad
 

Wat staat er op de kaart

Allemaal leuk en aardig, maar als liefhebber van lekker eten is er natuurlijk één ding heel belangrijk om te weten: wat staat op de kaart? Ik kan nog niet kiezen wat ik ga bestellen. Wordt het de salade met geroosterde groene asperges, paddenstoelen, buffelmozzarella, quinoa en granaatappelpitten? Of toch het piepkuiken geroosterd in rozemarijn, citroen en knoflook? Of toch een van de pizza’s? De kinderen kunnen kiezen uit het kids snackmenu of poffertjes. Dat gaat helemaal goedkomen.
 
Uit eten bij restaurant StrandHuis Meerstad aan het water in Groningen
 

De tweede horecagelegenheid

Naast Het StrandHuis aan de Waterviolier komt er ook een horecagelegenheid aan het strand in Park Meerstad. Ik kijk uit naar de realisatie van deze mooie plannen. Zodra we meer weten vind je het op onze site.
 
Heb jij al een terrasje gepakt bij Het StrandHuis in Meerstad? Deel je ervaring hieronder. Ik ben benieuwd!
 
Praktisch:
Adres Het StrandHuis: Waterviolier 5 in Meerstad

 
Leestips:
5 x Terrassen aan het water
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This