Strand Meeroevers: Groningen aan Zee

door | 26 aug 2019 | Actief, Wat te doen

Home » Wat te doen » Strand Meeroevers: Groningen aan Zee   |  tags:  Meerstad, gratis, kindvriendelijk, zomer

 

Midden in de heetste week ooit gemeten zoeken vriendin M. en ik met onze gezinnen verkoeling. Rijden we naar de Noord-Hollandse kust voor wind, zand en zee of blijven we dichtbij huis? We lopen ons lijstje van stranden bij langs maar bij de meeste plekken kunnen we niet terecht vanwege blauwalg of zwemmersjeuk. Het is tijd om een nieuwe strandlocatie te ontdekken: Meerstad.

We stuiten in onze zoektocht op Strand Meeroevers in Meerstad. Hier kunnen we zwemmen in veilig en schoon water. En met de wind die er altijd waait, wanen we ons alsnog in Groningen aan Zee.

Terwijl we met een kleine omweg door het nieuwe Meerstad rijden zie ik hoe vlot de bouw van het groenste stadsdeel van Groningen verloopt. Sinds de laatste keer dat ik hier was voor een dagje Maïsdoolhof twee jaar geleden, is het een stuk groener geworden. In de eerste fase nieuwbouwhuizen en ruim opgezette openbare speeltuinen zie ik kinderen spelen.

 

Groningen aan Zee

De auto’s parkeren we op de gratis parkeerplaatsen pal aan het strand. De kinderen wandelen enthousiast met hun schepjes en zwembandjes in de hand naar het meer. Als de strandbal uit onze handen geblazen wordt weten we dat de wind hier stevig waait.

We kiezen ervoor om ons strandtentje op het gras op te zetten. Ik ben waarschijnlijk een leuke act om naar te kijken, want het doek flappert alle kanten op door de stevige wind. Maar met een beetje hulp van M. en de haringen die ik flink ver de grond in duw staan we al snel stevig.
 

Veilig en natuurlijk schoon

Ingesmeerd met een sterke zonnebrandcrème rennen we over het zand naar het water. Wie is het eerste in het water? Het is een verkoelende duik in helder water. Het voelt en oogt schoon. Twee verschillende lijnen met boeien zetten zwemvakken uit, ingedeeld naar diepte. Met de kleine kinderen blijven wij in het voorste vak. We spetteren elkaar nat, dobberen rond in zwembandjes en doen alsof we een haai zijn. Heerlijke kinderpret.
 

Tijd voor een ijsje

De strandtent heeft een fijn terras met grote picknicktafels op houten vlonders met erboven een tentdoek gespannen dat voor een aangename schaduwplek zorgt. Terwijl de kinderen van hun ijsjes genieten, constateren M. en ik dat je voor een stranddag niet naar een badplaats als Egmond aan Zee hoeft te rijden. Hier zit je net zo goed. En lekker dichtbij huis.

Na een bezoekje aan de toilet container, zoals je deze ook aan zee wel ziet, is het weer tijd voor de volgende duik. We kunnen er geen genoeg van krijgen.

Maar helaas komt er ook weer een tijd om naar huis te keren. Jammer, vinden ook de kinderen, want we hebben niet eens tijd gevonden voor de uitkijktoren en de traincontainer. Laten we dat dan de volgende keer combineren, mét een bezoek aan het Maisdoolhof.
 
Strand Groningen: Meerstad- Foto van Facebookpagina Strand Meeroevers
 

Praktisch:

• Parkeren (straat Waterviolier) is gratis
• Het zand is schoon en er zijn voldoende prullenbakken voor afval.
• Van zwemmen krijg je honger! De strandtent verkoopt naast ijs ook de standaard snacks als patat.
• Je kunt hier ook kano’s en SUP boards huren en binnenkort zelfs zeilles volgen.
• In de vakantieperiode is het strandtentje dagelijks vanaf 10:00 uur tot 17:30 uur geopend. Buiten de schoolvakanties om op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Bij regenachtige dagen is het strandtentje gesloten.
• UPDATE 2020: Strand Meeroevers is sinds dit jaar officieel zwemwater.

Tip:
• Combineer je bezoekje aan het strand met de uitkijktoren en het Maisdoolhof.

Waar heb jij al veel plezier beleefd in Meerstad? Laat het me hieronder weten in een reactie.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This