14 x Originele Groningse cadeaus voor de decembermaand

door | 20 okt 2023 | Shoppen

Home » Shoppen » 14 x Originele Groningse cadeaus voor de decembermaand   |  tags:  lijstjes

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De herfst en winterperiode is een tijd van frisse boswandelingen en gezellig samen binnen zitten. Spelletjes spelen, uitgebreid koken, een boek lezen en films kijken. Maar ook een tijd van de feestdagen Sinterklaas en kerst met stiekem misschien nog wel het leukst: een tijd van cadeaus! En hoe regel je die het makkelijkst? Gewoon online bestellen! Ik geef je alle tips die je nodig hebt om je omgeving van de leukste Groningse cadeaus te voorzien.
 

Maak de decembermaand dit jaar éxtra speciaal

Dit jaar wil je niet aankomen met een nieuw paar streepjessokken, een basic lijstje voor aan de muur of de ik-koop-het-ieder-jaar-opnieuw parfum. Je wilt dit jaar eens echt verrassen. Toch? En wat is er nou leuker dan een typisch, origineel cadeau? Een typisch, origineel, écht Gronings cadeau natuurlijk! Ben je verliefd op Stad en wil je dit met je hele omgeving delen? Aarzel niet langer en bestel een van deze verrassende decembercadeaus:
 

1. Kersthangers

De kerstboom staat is voor mij toch wel hét ding van kerst. Met alle lampjes, prachtige ballen en het liefst de meest imposante pieken kan het kerstfeest pas echt beginnen. Vind jij dat de boom van jouw partner of vriend(in) weleens opgefleurd mag worden, geef dan een Groningse houten kerstbal of martinitoren piek als cadeau! Geheid dat je het ene na het andere compliment krijgt over de Groningse kerstboom.
Je koopt de Groningse kerstballen en piek in onze webshop.

2. Een boxer met een verhaal

Ook vaders en tantes hebben hippe onderboksems nodig. Van Hulley is een Gronings bedrijf dat zijn of haar oude overhemd omtovert tot comfortabele boxer en zich tegelijkertijd inzet voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle medewerksters volgen een opleiding en doen tegelijkertijd werkervaring op om uiteindelijk hun ambities op de arbeidsmarkt waar te kunnen maken.
Een boxer met een persoonlijk en een goed verhaal dus. Snuister even door zijn of haar kast, pluk er een overhemd uit dat al enkele jaren stof vangt en stuur het op naar Van Hulley. Gegarandeerd dat je pa of tante hiermee happy maakt.
 
Van Hulley boxershorts - cadeautip. Foto van https://www.vanhulley.com/

 

3. Houten Martinitoren voor aan de muur

Breng Groningen in het huis van jouw vriend of tante met deze eyecatcher waar niemand omheen kan: de Martinitoren. Je kan kiezen uit verschillende formaten en houtsoorten.

4. Boekentips

Betrap jij jezelf ook altijd op die onnodige ‘ja’ middenin een zin? Dit, en andere soorten eigenaardigheden vind je allemaal terug in het Wadapatja boek. Geef dit typisch Groningse werk als cadeau aan een echte Grunniger of aan een niet-Stadjer, die nu toch echt eens moet leren wat er zo leuk is aan Groningen. Wie weet rennen ze na het omslaan van de laatste bladzijde stiekem naar de muur voor een Aaierbal 😉


Een extra boekentip:

 

5. Veur in de keukn’ mienjong

Haal Groningen in huis met deze heerlijke typische Groningse gerechten.

Handige keukenhulpen hierbij:
 

6. Poster Skyline Groningen

Wat is er nou meer Gronings dan de Olle Grieze of het Forum aan de muur? Nog leuker om dit als cadeau te geven: de zwart-witposter past eigenlijk bij ieder interieur en zal de echte liefhebber van Groningen iedere dag weer even aan haar, of zijn, prachtige stad herinneren. En daarmee is het nog niet gedaan, wanneer je een onlinecadeautjesavond hebt kun je de poster rechtstreeks naar de ontvanger sturen met een persoonlijk berichtje. Schrijf dit bericht bij de bestelnotities, dan schrijven wij dit namens jou op een Groeten uit Groningen kaartje.
Je vindt de poster in onze webshop.


 

7. Ravensburger Puzzel van Groningen

Deze puzzel van Groningen mag niet ontbreken in de collectie van de puzzelliefhebber.


 
Ravensburger puzzel Groningen Academiegebouw
 

8. I Go Groningen smulboxen

Verras je vriend(in) of familielid en laat eens een doos met huisgemaakt lekkers bezorgen. Kies uit het I Go Groningen lokaal ontbijt of de picknickbox.


9. Boek een nachtje Groningen

Samen gezellig een weekendje Groningen doen. Boek één van deze sfeervolle hotels, dan zit je goed.
 

10. Groningse spellen

Ook leuk is deze Toen en Nu Memo, over 100 jaar veranderingen in Stad.
 

11. 3D puzzels

Geen enkel bouwwerk belichaamt het sentiment van Stad meer dan de Martinitoren. Deze 3D Puzzel Martinikerk en Martinitoren is een mooie puzzel (140 stukjes) voor weinig geld.
 
Martinitoren en -kerk 3d puzzel Groningen van De Zwerver
 
Heb je iets meer budget? Ga dan voor de houten variant:

12. Houten skyline Groningen voor aan de muur

De skyline van Groningen is een origineel en stoer alternatief voor een schilderij of poster van je favoriete stad: Groningen. Van links naar rechts zie je het Forum, de Watertoren, het Academiegebouw, de pakhuizen aan de Lage der A, de Akerk, het Stadhuis, de Martinitoren, de Stadsschouwburg, het Centraal Station, het Groninger Museum, het DUO gebouw en de Gasunie. Verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en formaten:

13. Stadswandeling: Groningen door het oog van de lens

Geef je een cadeau aan iemand die van fotografie en wandelen houdt? Toon hem of haar Groningen dan eens door het oog van de lens en neem hem of haar mee op fototour. Wandelend ontdekken jullie de hotspots en verborgen gezichten van de stad. Ondertussen geeft fotograaf Melvin Jonker praktische tips om mooie(re) foto’s te maken. De agenda met de geplande fototours vind je hier. Of geef een cadeaubon voor een fototour, dan kan hij/ zij zelf een datum kiezen.
 

14. SurprIse Go Groningen cadeaupakket

Keuzestress? Geen zorgen, vul het formulier in en wij stellen een mooi lokaal cadeaupakket voor je samen!

Of bestel een cadeaubon zodat de ontvanger zelf een keuze kan maken.

Bonustip: kerst hoodie All I Want For Christmas Is Eierbal

Kies voor deze hoodie die net zo pittig is als zijn / haar (of jouw eigen ;-)) favoriete snack; de eierbal. Verspreid de kerstfeestvreugde met een knipoog naar de mooiste Stad. Geef dit jaar een cadeau dat zeker voor lachende gezichten zal zorgen! Koop deze unisex kerst hoodie in het rood, groen of zwart.
Kerstcadeau tip: hoodie met All I Want For Christmas is Eierbal van Bol.com
 
Wat is jouw ultieme decembercadeau uit Groningen? Laat het me hieronder weten.
 
Deze blog wordt jaarlijks geactualiseerd met nieuwe cadeautips. De laatste update is doorgevoerd op 20 oktober 2023.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This