9 x Originele Groningse cadeaus voor de decembermaand

door | 20 nov 2020 | Shoppen

Home » Shoppen » 9 x Originele Groningse cadeaus voor de decembermaand   |  tags: 

 

Maike

Het is een tijd van binnen zitten. Een tijd van jezelf vermaken met het minste. Een tijd van wandelingen als een van de weinige uitjes. Maar… ook een tijd van kerst, gezelligheid en stiekem misschien nog wel het leukst: een tijd van cadeaus! En hoe regel je die het makkelijkst zonder te veel onnodig fysiek te winkelen? Gewoon online bestellen! Ik geef je alle tips die je nodig hebt om je omgeving van de leukste Groningse cadeaus te voorzien.

 

Maak de decembermaand dit jaar éxtra speciaal

Dit jaar wil je niet aankomen met een nieuw paar streepjessokken, een basic lijstje voor aan de muur of de ik-koop-het-ieder-jaar-opnieuw parfum. Omdat er al zo veel ‘saai’ is tijdens deze Corona periode, moet je juist verrassen. En wat is er nou leuker dan een typisch, origineel cadeau? Een typisch, origineel, écht Gronings cadeau natuurlijk! Ben je verliefd op Stad en wil je dit met je hele omgeving delen? Aarzel niet langer en bestel een decembercadeau bij een van deze verrassende webshops:
 

1. Een DIY Ecosysteem pakket

Een eigen mini plantenwereldje in een glazen fles of vaas? Hoe leuk is dat! Met dit DIY Ecosysteem pakket van De Opfleurist biedt je de ontvanger een kans om lekker creatief bezig te zijn. Daarnaast kan dit cadeau eigenlijk niet verkeerd uitpakken: je kunt het ecosysteem helemaal naar eigen wens maken. Ook voor andere plantenpaketten, moswanden en DIY-workshops kun je terecht bij Marjolein, eigenaresse van deze prachtige onderneming. Staat wat je zoekt er toch nog niet helemaal tussen? Dan gaan ze graag voor je aan de slag om een cadeau op maat te maken.
Bestel hier jouw DIY ecosysteem pakket of lees Ingrid haar ervaring met het maken van een mini ecosysteem.
 
zelf mini ecosysteem maken? DIY pakket met ecosysteem plant bestellen bij De Opfleurist uit Groningen
 

2. Boter&Bloem bakbox

Bakken is iets wat ik in deze periode herontdekt heb. Heerlijk een tijd in de keuken je eigen creatie maken. Wat ik jammer vind bij de ingrediënten uit de supermarkt, is dat je de helft vaak weer weg moet gooien omdat je het niet meteen weer gebruikt. Bij Boter&Bloem hebben ze hier een originele oplossing voor bedacht: de bakbox. Verras jouw geliefde, familielid of vriend(in) met dit foolproof pakket. Is jouw ontvanger nog geen ervaren bakker? Geen probleem, ze bieden boxen in verschillende moeilijkheidsgraden en baktijden.
Bestel hier jouw Boter&Bloem bakpakket of lees eerst nog even de bakbox ervaring van José.
 
Bakbox Boter en Bloem Groningen: voor makkelijke taart en koekjes recepten
 

3. Borrelbox van De Prael

Ook De Prael moet vanwege de RIVM-maatregelen helaas haar deuren dichthouden. Maar dat betekent ook dat ze met originele alternatieven komen, die je zeker als origineel cadeau kan schenken. Wat dacht je van de luxe borrelbox? Voor maar 15,- krijg je vier verschillende Prael bieren en passende borrelhapjes. Zo kun je stiekem jezelf ook een beetje verwennen wanneer je de box als cadeau weggeeft. Samen borrelen is toch leuker dan alleen 😉
Bestel hier je borrelbox of lees nog even over onze vrijdagmiddagborrel bij De Prael.
 
Cadeau Groningen - Borrelbox De Prael
 

4. Poster Skyline Groningen

Wat is er nou meer Gronings dan de Olle Grieze of het Forum aan de muur? Nog leuker om dit als cadeau te geven: de zwart-witposter past eigenlijk bij ieder interieur en zal de echte liefhebber van Groningen iedere dag weer even aan haar, of zijn, prachtige stad herinneren. En daarmee is het nog niet gedaan, wanneer je een onlinecadeautjesavond hebt kun je de poster rechtstreeks naar de ontvanger sturen met een persoonlijk berichtje. Schrijf dit bericht bij de bestelnotities, dan schrijven wij dit namens jou op een Groeten uit Groningen kaartje.
Je vindt de poster in onze webshop.
 
Skyline Groningen - Poster Groningen
 

5. Kersthangers

De kerstboom staat is voor mij toch wel hét ding van kerst. Met alle lampjes, prachtige ballen en het liefst de meest imposante pieken kan het kerstfeest pas echt beginnen. Vind jij dat de boom van jouw partner of vriend(in) weleens opgefleurd mag worden, geef dan een Groningse houten kerstbal of martinitoren piek als cadeau! Geheid dat je het ene na de andere compliment krijgt over de Groningse kerstboom.
Je koopt de Groningse kerstballen en piek in onze webshop.
 
Houten kerstballen en houten piek Martinitoren Groningen: kerstboom versiering
 

6. Mondkapjes

Een praktisch cadeau is nooit verkeerd. Praktisch, dagelijks gebruik, veel van nodig… ik denk een snoetlapke! Zo combineer je een ‘moet’ met een ‘leuk’ en draag je vol trots jouw Stad de hele dag met je mee. Bestel hier jouw wasbare mondkapje uit Groningen.
 
Mondkapje Groningen Snoetlapke
 

7. UUT GRUNN trui

Binnen zitten, chocolademelk, kachel aan… en een UUT GRUNN trui natuurlijk! Geef deze originele, warme trui als cadeau en steun daarmee ook het voedselbos. PlukN plant namelijk per trui twee bomen! Wil je graag moeder en dochter, vader en zoon verrassen? Ook dat is mogelijk, zelfs de allerkleinste kan meedoen in een UUT GRUNN romper.
 
Uut Grunn Trui - Kleding Groningen
 

8. Wadapatja boek

Betrap jij jezelf ook altijd op die onnodige ‘ja’ middenin een zin? Dit, en andere soorten eigenaardigheden vind je allemaal terug in het Wadaptja boek. Geef dit typisch Groningse werk als cadeau aan een echte Grunniger of aan een niet-Stadjer, die nu toch echt eens moet leren wat er zo leuk is aan Groningen. Wie weet rennen ze na het omslaan van de laatste bladzijde stiekem naar de muur voor een Aaierbal 😉
Koop hier het Wadapatja boek.
 
Wadapatja boeken over Groningse taal, geschiedenis en typisch Groningen
 

9. Très Bien cadeaupakket

Een feestje om te geven, maar zeker om te krijgen. Het vaderdagpakket van Très Bien klinkt misschien niet echt ‘kerstig’, maar hoe leuk is zo’n pakket met chocolade gereedschap voor vaders tijdens kerst? Zo kan ‘ie na alle glitterjurken, kerstdiners en cadeaustress uitgeteld op de bank ploffen en uitrusten met jouw cadeau. Ook leuk trouwens voor handige vrouwen. Très Bien is één van onze favoriete delicatessenwinkels in Stad.
 
Cadeau voor vader: Vaderdag cadeaupakket van Tres Bien Groningen
 
Wat is jouw ultieme decembercadeau uit Groningen? Laat het me hieronder weten.
 

10. Bonustips

Leuk veur Grunniger mit kinder, moar ook veur grote kinder:

 
Gronings kaartspel:


Of check ook onze favoriete spellen.
 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

INGRID LINDEBOOM

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This