Meerstad: ook echt ‘meer Stad’? Ontdek het tijdens een fietstocht

door | 17 sep 2021 | Toeren en ontdekken, Wat te doen

Home » Wat te doen » Toeren en ontdekken » Meerstad: ook echt ‘meer Stad’? Ontdek het tijdens een fietstocht   |  tags:  Meerstad, fietsen

 

Geef mij een tandem en ik ben blij. Dit vervoersmiddel is voor mij hét icoon van de burgerlijkheid waar ik zo van houd. Een tandem is ook goed te gebruiken om nieuwe plekken te ontdekken. Zoals mijn vriend Joris en ik onlangs deden. Wij gingen op expeditie in het nieuwste stukje Groningen: Meerstad.

Getooid op ons stalen ros van Fietsverhuur Groningen, fietsen we in twintig minuten vanaf het Gedempte Zuiderdiep naar Meerstad. En zoals het bij een expeditie hoort, zijn wij gewapend met tassen vol proviand, want Meerstad is een wijk in aanbouw en een supermarkt ontbreekt nog. Iets om rekening mee te houden wanneer je een dagje wil recreëren in/aan het Woldmeer, het meer waaromheen Meerstad gebouwd is.
 

Rondje om de stad

Om the real Meerstad experience te beleven, fietsen wij eerst een rondje om Meerstad. ‘Doen we wel even’, denken wij. Nou, mooi niet dus. Onze tocht gaat via de dorpen Lageland en Harkstede (u kent het wel) en overal om ons heen: weiland. Uitgestrekte weilanden met een blauwe lucht en schapenwolken: prachtig Nederlands fietsweer. Je kan mij niet blijer krijgen. Wat opvalt is dat rechts van ons continue een glimp van Meerstad te zien is. Deze nieuwe wijk is niet zomaar een aantal huisjes in het groen. Nee, dit is een serieuze wijk in een prachtige omgeving!
 
Fietsen Groningen: fietsroute rondje Meerstad
 

Ruimte om te bouwen

Een paar fietskilometers later arriveren wij dan echt in Meerstad, in de wijk Meeroevers. We begrijpen het direct: hier wil je wonen als je op zoek bent naar rust, ruimte, water én de mogelijkheid om je eigen huis te bouwen. En dat daar gebruik van wordt gemaakt, is te zien in de afwisselende architectuur. Weinig vrijstaande huizen zijn hetzelfde, de meer-onder-één-kap woningen kennen soms verrassende vormen en volgens ons is het echt een feest om in één van de watervilla’s te wonen. Meerstad is een lust voor het architectonische oog.
 
Fietsen Groningen: fietsroute rondje Meerstad
 

Ruimte om te spelen

Voor kinderen is dit een fantastische plek om op te groeien! Het doet mij denken aan vroeger, aan spelen in het groen in het dorp waar ik vandaan kom. Nou, dat kan hier dus ook. Volop ruimte, uitdagende speelvoorzieningen en een groot meer waarin je kan zwemmen, varen of zelf vlotten bouwen. Speciale aandacht verdient het Park Meerstad. Dit is het eerste park in Nederland dat samen met een beeldend kunstenaar is ontworpen. Het kaarsrechte fietspad snijdt dwars door het glooiende heuvellandschap, waarop wandelpaden worden aangelegd. Het mooie van het park, is dat het toegang geeft tot het strand van het Woldmeer. Wij vinden dit een heerlijke plek om in alle rust te picknicken: een mooie aanwinst voor Stad!
 

Meerstad: ook sfeerstad?

Meer Stad dus?! Ja! De wijk is mooi, nieuw, ruimtelijk, groen en waterrijk. Het is natuurlijk een gebied in ontwikkeling. Als de paden gereed zijn, er meer huizen zijn, winkels en wellicht sportvoorzieningen, dan komt er vanzelf ook meer leven in de brouwerij. Of dit voor ons een optie is om ons later te vestigen? Dat niet, maar wij begrijpen heel goed dat deze wijk zo in trek is. Wij komen graag nog eens terug om onze Meerstad experience te voltooien!
 
Wat is jouw ervaring met Meerstad? Laat het mij hieronder weten!
 
Fietsen Groningen: fietsroute rondje Meerstad op fietsen van Fietsverhuur Groningen
 
Fiets huren in Stad? Fietsverhuur Groningen is dé plek!
 
Nog niet uitgefietst? Dit zijn 3 andere leuke fietsroutes vanuit Groningen- Stad!
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This