Meerstad: wonen aan het water

door | 22 feb 2020 | Over Groningen, Wijken

Home » Over Groningen » Meerstad: wonen aan het water   |  tags:  Meerstad

 

Groningen kent veel mooie woonplekken. Zo ook het stadsdeel Meerstad, gelegen in het oosten van de gemeente Groningen. Het staat bekend om de meest groene en waterrijke wijk van Stad met het Woldmeer op steenworp afstand. Ik ben er regelmatig te vinden omdat mijn vrienden Eggo & Sijbren hier wonen. En ik ben erg jaloers op hun mooie plek. Waarom wonen deze Groningen-Stad liefhebbers zo graag in Meerstad? 
 
Momenteel kent Meerstad circa 1500 inwoners en wordt de omgeving aldoor mooier. Zo zijn er steeds meer voorzieningen voor de bewoners. Denk hierbij aan Strand Meeroevers, Park Meerstad, het Woldmeer, een basisschool, gezondheidscentrum, het maisdoolhof, speel- en moestuin en een kinderopvang. Daarnaast zijn er diverse wandel- en fietsroutes in de omgeving te vinden zoals ‘het Ommetje’. Een leuke en ontspannen manier om het gebied te verkennen.

 

Wonen in Meerstad wijk Meeroevers
 

Bewoners Meerstad Eggo & Sijbren

Mijn vrienden Eggo (40) & Sijbren (41) wonen sinds mei 2012 in Meerstad samen met hun hond Milo. Ze zijn vanuit Lewenborg hier naartoe verhuisd en zijn één van de eerste bewoners aan de Meeroeverslaan. Hun huis is een zogeheten ‘notariswoning’ met een diepe ruime tuin, grenzend aan water.
 
Meerstad. Wonen in een notariswoning in wijk Meeroevers
 
De reden dat ze voor Meerstad hebben gekozen, heeft te maken met het aanbod van vrije kavels in combi met het aansprekende plan. Ze wilden graag zelf een huis bouwen (vrije kavel) en binnen 10 km bij de stad vandaan wonen. Nu zijn ze binnen 20 minuten op de fiets in het centrum. Daarnaast waren de eerste contacten met de ontwikkelaar erg positief en enthousiast. Het unieke ten opzichte van andere woonwijken in Stad is de ruime opzet, al het groen en de waterrijke omgeving.
 
Meerstad. Wonen aan het water, in een notariswoning in wijk Meeroevers
 
Toen Eggo & Sijbren er kwamen te wonen, waren er nog niet veel voorzieningen in de wijk. Gelukkig komen er steeds meer voorzieningen bij zoals een supermarkt, een strand en een school. Ze lopen regelmatig naar het strand met hond Milo om van de mooie omgeving en het water te genieten. Dit jaar opent Meerstad een tweede strand bij bureau Meerstad (hoofdstrand). Daarnaast vertellen mijn vrienden me dat het Woldmeer op termijn nog groter moet worden dan het Paterswoldse Meer. Dat zou wel heel gaaf zijn. Heerlijk zomers bij of in het meer liggen en een mooie wandel- of fietstocht er omheen maken.
 
Wandelen met hond in Meerstad Groningen
 
Wil jij ook in het mooie Groningen wonen, maar weet je nog niet precies waar? Denk dan eens aan de mooie ervaringen van Eggo & Sijbren, denk aan Meerstad. Of ben je gewoon in Groningen voor een dagje op pad? Maar wil je geen drukte van de stad? Uitwaaien in de mooie wijken van Meerstad is dan een heel goed alternatief.
 
Meerstad. Wonen aan het water, in een notariswoning in wijk Meeroevers
 

De wijken in Meerstad

Deze prachtige wijken vind je allemaal in Meerstad:
 

Meeroevers

De wijk van Eggo & Sijbren ligt in het centrale westelijke deel van Meerstad, tussen het Woldmeer en de Hoofdweg richting Harkstede.

Tersluis

Tersluis ligt ten noorden van het Woldmeer, naast Park Meerstad en aan de open vaarverbinding tussen stad en wad. Ideaal als je een boot hebt.

Groenewei

Groenewei ligt tussen Meeroevers en Tersluis aan Park Meerstad en het Woldmeer. Hier komt dit jaar de tweede school en een supermarkt.

De Zeilen

De Zeilen verrijst in het noordoosten van Meerstad naast Tersluis tussen de sluisverbinding en natuurlijk gebied Harksteder Broeklanden. Supertof om een eilandkavel te bezitten.

De type huizen in deze wijken zijn heel divers, van hoekwoning tot eilandvilla en van vrijstaand tot waterwoning.
 
Meerstad. Wonen aan het water, in een notariswoning in wijk Meeroevers
 
Praktisch:

Meerstad ligt tussen Groningen en Slochteren. Vanaf Stad ben je er binnen 7 kilometer. Met de auto is dat 14 minuten en op de fiets 20 minuten.

Vanaf 2021 worden de reistijden nog korter in verband met een snelle nieuwe auto- en fietsverbindingen tussen Meerstad en de oostelijke ringweg.
 
Waar zou jij in Meerstad willen wonen? Laat het in een reactie hieronder aan mij weten.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This