9 x salsafeesten in Groningen

door | 10 jul 2020 | Actief, Evenementen, Uitgaan, Wat te doen

Home » Evenementen » 9 x salsafeesten in Groningen   |  tags:  dansen, lijstjes

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

UPDATE 18-11-2022: check deze nieuwste blog met salsadansfeesten en salsa dansscholen!
 
Een aantal maanden geleden heb ik het salsadansen weer opgepakt. Sindsdien heb ik het salsavirus flink te pakken. Maar de tijd om mijn geleerde moves in de praktijk te brengen, moet helaas nog even op zich wachten. Het coronavirus heeft roet in alle mooie salsafeesten in Groningen gegooid. Toch is er ook goed nieuws: de verwachting is dat binnenkort de feestjes langzaam weer zullen starten. Voor nu zet ik de leukste salsafeestjes in Groningen- Stad voor je op een rij, zodat je na de crisis alle quarantainedagen eruit kunt dansen.
 

1. Noche Cubana – Salsa Juan Carlos

Elke woensdagavond vanaf 22.00 uur is het bij Salsa Juan Carlos ‘Noche Cubana’, oftewel Cubaanse avond. Hier kun je (na je dansles) vrij dansen op swingende Cubaanse muziek, gedraaid door wisselende Dj’s. Tussen het dansen door geniet je van twee Cuba Libres (cocktail van rum, cola en limoen) voor de prijs van één.
Waar: Salsa Juan Carlos – Lijnbaanstraat 10 – 22.00 – 02.00 uur
 

2. Sunny Salsa Sunday – Brouwerij De Prael

Iedere derde zondag van de maand verandert Brouwerij De Prael in een swingende dansvloer. Tussen het dansen door geniet je van een heerlijk zelf gebrouwen biertje. De Bitterblond is mijn absolute favoriet om mijn dorst te lessen na een uurtje dansen.
Ideaal: een topfeestje op zondagavond, zonder op maandag moe en brak te zijn. 🙂
Waar: Brouwerij De Prael – Boterdiep 75 – 15.00 – 20.00 uur
 

3. Monthly Salsa Night – COPAS

Bij danscafé COPAS in de Peperstraat kun je elke laatste vrijdagavond van de maand je meest fantastische dansmoves showen. Onder het genot van de allernieuwste salsa deuntjes dans je samen met je partner de sterren van de hemel.
Waar: COPAS – Peperstraat 29 – 22.00 tot laat
 

4. Salsa Friday Hemingway’s – Hemingway’s

Elke vrijdagavond gaan bij restaurant Hemingway’s de tafels aan de kant en verandert het restaurant in een swingend Cubaans feest. Dankzij de opzwepende muziek van Dj El Gran Juanz heb je binnen no-time de voetjes van de vloer. Wil je even op adem komen na al dat gedans? Geniet dan van een heerlijke Cuba Libre of Mojito.
Waar: Hemingway’s – 23.00 tot laat
 

5. Salsa Party – Tucano Coffee

Om de maand host Tucano Coffee een salsa evening, georganiseerd door dansschool Salsa Dura. Om lekker op te warmen kun je starten met een workshop salsa dansen voor alle niveaus, daarna kun je samen met je danspartner het geleerde meteen in de praktijk brengen.
Voordeel: de feestjes beginnen vroeg op de avond, daarna kun je lekker verder dansen elders in de stad, of vroeg naar bed ;).
Waar: Tucano Coffee – Oude Kijk in ’t Jatstraat 52 – 17.00 – 21.00 uur
 

6. Fiesta Alegria – MFC de Wijert

Zin in een lange avond met salsa, kizomba, semba en zouk? Dan ben je bij de feestjes van Fiesta Alegria aan het juiste adres. Ze organiseren vier keer per jaar feestjes met goede muziek, drankjes en Zuid-Amerikaanse hapjes.
Waar: MFC de Wijert – P.C. Hoofdlaan 1 – 19.00 – 00.00 uur
 

7. Salsa in de Synagoge

Dit is absoluut de meest bijzondere plek in Groningen om je salsadanskunsten te showen. Salsa dansen in een synagoge, hoe tof is dat? Danslessen Groningen organiseert een paar keer per jaar een vet salsadansfeest met workshops in de Groninger synagoge. Start met een toffe Rueda de Casino workshop om wat nieuwe passen onder de knie te krijgen. Vanaf 19.00 uur is the floor all yours. Dus kies een leuke danspartner en laat hem/haar alle hoeken van de dansvloer zien.
Waar: Folkingestraat Synagoge Groningen – Folkingestraat 60 – 19.00 – 23.00 uur
 

8. Wednesday Salsa Party – Platformtheater

Elke eerste woensdag van de maand organiseert Stichting SalsaPlatform een spetterend dansfeest in het Platformtheater. Er is voor ieder wat wils. Zo kun je in de ‘Benedenzaal’ je hart ophalen met salsa, merengue, bachata, en reggaeton en in de ‘Bovenzaal’ uit je dag gaan op zouk, kizomba en tarraxinha. Wil je hier met mij een dansje wagen? Kijk dan eens goed rond in de ‘Benedenzaal’ .
Waar: Platformtheater – Boterdiep 46 – 22.00 – 01.30 uur
 

9. Salsa – Bachata – Kizomba Bash

Het Heerenhuis organiseert elke maand een latinfeest. De stijl is een mix van salsa, bachata en kizomba. Je start de avond met een workshop kizomba of bachata om een nieuwe dansstijl onder de knie te krijgen. Vanaf 22.30 uur is the floor all yours. Dus kies een leuke danspartner en laat hem/haar alle hoeken van de dansvloer zien.
Waar: Het Heerenhuis – Spilsluizen 9 – 19.00 – 02.30 uur
 
TIP: check Facebook voor de exacte data van de verschillende evenementen.
 
Op welk feestje kom ik jou binnenkort tegen om samen een salsa dans te wagen?
 
UPDATE 18-11-2022: check deze nieuwste blog met salsadansfeesten en salsa dansscholen!

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This