Swingende dansmoves bij Salsa Juan Carlos

door | 30 sep 2019 | Actief, Wat te doen, Workshop

Home » Wat te doen » Workshop » Swingende dansmoves bij Salsa Juan Carlos   |  tags:  dansen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Dansen is mijn passie. Wanneer ik salsadansers zie denk ik, ‘wauw, ik wil ook zweven over de dansvloer’. Ik trek mijn stoute dansschoenen aan en de Cubaanse klanken voeren mij meteen mee tijdens een proefles salsadansen bij Salsa Juan Carlos in Groningen.

Zo’n negen jaar geleden volgde ik, stiekem, samen met Harold salsalessen. Ons doel was een spetterende openingsdans verzorgen op onze bruiloft. Dat is gelukt! Onze familie en vrienden waren sprakeloos, ‘wij straalden op de dansvloer’.
 

Danspartner in crime

Mijn goede vriend en ervaren salsadanser Thijs is deze keer mijn partner. We komen de dansschool binnen en direct hoor ik swingende salsamuziek. Ik word er meteen enthousiast van de vrolijke klanken. Terwijl er al een aantal koppels aan het dansen zijn sta ik nog verlegen in een hoekje te kijken. Thijs lacht mij uit, ‘wat ben jij een mietje!’. Hij voelt zich hier als een vis in het water.
 

Daar ga ik dan

Ik trek de stoute schoenen aan en ga de dansvloer op. Al snel herken ik het ritme en tel mee op de maat. Dit is ook meteen het einde van mijn enthousiaste begin. Ik vergeet dat je bij salsadansen niet het leidende voorwerp bent als vrouw. Laat ik daar nu veel moeite mee hebben… 😉 Na een verontschuldiging geef ik mij toch maar over en na het ‘indansen’ (lees: over de dansvloer gezwiept te zijn door Thijs) begint de les.
 

Swingende moves

Met een beetje bluf en een overtuigende glimlach heb ik mij opgegeven voor een salsa les Midden 1 (er zijn lessen van beginners tot vergevorderd). Juan Carlos, eigenaar van de dansschool, geeft de les samen met zijn vrouw Feline. Juan Carlos is afkomstig uit Cuba en zijn roots komen duidelijk terug in zijn lessen. Ik heb het gevoel op een plein in Havana te staan waar Juan Carlos en Feline hun sensuele dansmoves demonstreren. Het duizelt mij voor de ogen, hoe moet ik dit in godsnaam in een uur onder de knie krijgen? Gelukkig delen ze de choreografie op in stukken.
 
Salsa Juan Carlos Groningen: salsa dansen en salsa les in Groningen
 

Uno, dos, tres…

De dansschool straalt Cubaanse sferen uit: schilderijen van Havana, de bekende Cubaanse auto’s en natuurlijk de Cubaanse vlag. Juan Carlos benoemt de passen in het Cubaans, net als het tellen. Hier moet ik even aan wennen. Ik ken vooral de telling 1 t/m 8, bij salsa tellen ze 1,2,3 – 5,6,7 of zoals Juan Carlos vrolijk door de zaal roept uno, dos tres – cinco, seis, siete.
 

Keep on smiling… euh trying

We oefenen en oefenen en na een uur heb ik zowaar een complete choreografie geleerd. Oké, mijn passen zijn nog wat aan de grote kant, mijn heupen swingen nog op z’n Nederlands en mij laten leiden blijft een dingetje. Maar, het begin is er. Juan Carlos maakt mij erg enthousiast. Met zijn brede glimlach en aanmoediging oefen ik door om de moeilijkste passen onder de knie te krijgen. Juan Carlos loopt bij Thijs en mij langs om mijn ingewikkelde draai te verbeteren. Hij zwiert mij eigenhandig over de dansvloer, nu ervaar ik het echte salsagevoel.
 
Salsa Juan Carlos Groningen: salsa dansen en salsa les in Groningen
 
Voor ik de dansschool verlaat geef ik me op voor een twaalf weekse salsa cursus. Met een glimlach op mijn gezicht ga ik naar huis.
 
Praktisch:
Adres Salsa Juan Carlos: Lijnbaanstraat 10
Aanbod: Salsa – Bachata – Kizomba – Semba – Reggaeton – Jazz – Latin Jazz (van beginners tot vergevorderd)
 
Dans jij ook bij Salsa Juan Carlos? Deel jouw ervaringen hieronder in een reactie.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This