6 x vegan lunchen in het centrum van Groningen

door | 29 dec 2018 | Eten en drinken, Lunch

Home » Eten en drinken » Lunch » 6 x vegan lunchen in het centrum van Groningen   |  tags:  lijstjes, vegan, vegetarisch

 

Vegan friendly lunchen is in Groningen tegenwoordig niet meer heel ingewikkeld. Regelmatig ga ik dan ook met vriendinnen op een vrije zaterdagmiddag lunchen in het centrum. En aangezien ik graag nieuwe plekjes uitprobeer, mag ik meestal kiezen. 

Dit is mijn lijst met de leukste en lekkerste plekken voor een vegan lunch in Groningen.

 

Wadapartja: beanalicious vegan

All-time favoriet onder hippe en trendy stadjers en studenten. Wadapartja is een beetje apart ja, maar daarom des te leuker. De kaart wisselt regelmatig en hier staan meerdere vegan lunchgerechten op. Van 11.30 tot 16.00 uur kun je de lunchgerechten bestellen. De namen alleen al maken je hongerig. Denk dan aan Beanalicious of Eemstuin groentevariété. Beide kunnen vegan geserveerd worden. Neem vooral een kijkje aan het Zuiderdiep. Dat het eten goed smaakt, blijkt uit de opening van een tweede vestiging op de Zernike Campus. Ook hier kun je terecht voor koffie, zoetigheden en broodjes.

Bijkomend voordeel: ze zijn alle dagen van de week open. Ben je voor 11:30 al toe aan een ‘lunch’ dan kun je ook de ontbijtgerechten van de kaart bestellen. Kirsten schreef al eerder over het ontbijt bij Wadapartja.

Gedempte Zuiderdiep 39-41

Vegan lunch Wadapartja Groningen - foto Wadapartja

Beanalicious vegan lunch

De Herbivoor: all vegan

Is er bij Wadapartja geen plek? Dan loop je een heel klein stukje verder over het Gedempte Zuiderdiep naar het all vegan restaurant De Herbivoor. Zij hebben – uit eigen ervaring – de meest uitgebreide keuze als het om vegan lunchgerechten gaat. De prijzen zijn een paar eurootjes hoger dan bij Wadapartja, maar hier krijg je zeker waar voor je geld.

Hét voordeel van De Herbivoor: de uitgebreide volledig veganistische kaart met glutenvrije opties. Bovendien: alles is ook nog eens biologisch. Lees ook mijn uitgebreide blog over lunchen bij De Herbivoor.

Gedempte Zuiderdiep 59

Vegan eten Groningen - De Herbivoor

Een gezonde vegan maaltijd na een pittige sportsessie.

 

Toet Pannekoek (joepie, vegan pannenkoeken!)

Het lijkt een hype van de afgelopen jaren, maar zijn wij Nederlanders niet altijd al verzot geweest op pannenkoeken. In Groningen eet je niet de Amerikaanse variant, maar gewoon de oer-Hollandse pannenkoek. Hartig of zoet. Bij Toet Pannekoek serveren ze naast broodjes namelijk pannekoeken. En ja, deze kunnen ook veganistisch geserveerd worden! Kies bijvoorbeeld de gevulde pannenkoek met spinazie of havermoutpannenkoekjes met vers fruit en agavesiroop.

Voordeel: ook je niet-vegan vriend of vriendin kan hier een lekkere pannenkoek eten.

Gedempte Zuiderdiep 85

 

Feel Good: vegan blijheid

In de altijd gezellige Oude Kijk in ’t Jatstraat vind je meerdere lunchtentjes. Voor de meeste vegan opties ga ik naar Feel Good Groningen. Een instagramwaardig tentje tegenover het Harmoniecomplex van de Universiteit.
Alle gerechten zijn de hele dag door te bestellen. Dus ook als je tijdens de lunch zin hebt in een ontbijtje kun je hier uitstekend terecht.

Tip: ze hebben hier heerlijke acaibowls en smoothies. Of kies voor de feel good burger, veggie sandwich of mexican burrito bowl. Het is allemaal volledig veganistisch. Joukje tipt de ontbijdeals bij Feel Good.

Oude Kijk in Het Jatstraat 29

Tips Vegan lunch Groningen

Mijn persoonlijke favoriet: de açaibowl, waar ik eerder ook al over schreef.

 

Rå Salatbar: vegan salades

Ook in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, een stukje verderop, tref je de jongens van Rå Salatbar. Zoals de naam al doet vermoeden haal je hier… salades. Stel zelf je eigen (vegan) salade samen of kies één van de signature dishes van het menu.

Voordeel: de salades zijn ook to-go te bestellen. Dan krijg je ze mee in een biologisch afbreekbare bakje. Samen met Kirsten at ik eerder al een salade in het Scandinavisch aandoende interieur.

Oude Kijk in Het Jatstraat 59

Vegan salades Groningen - Ra Salatbar

Moeilijk kiezen 😉

Bagels & Beans: steeds meer vegan opties

Ik denk dat de meeste mensen wel bekend zijn met de keten Bagels & Beans. Ook in Groningen zit een vestiging aan de iets rustigere Zwanestraat. Joukje gaat er wel eens ontbijten. Op de kaart komen steeds meer vegan opties. Zoals vegan creamcheese, de Dutch Weed Burger, hummus of één van de zoete bagels. Ook hier genoeg vegan belegmogelijkheden. Daarnaast serveren ze er plantaardige yoghurt en melk. Ze hebben zelfs een matcha latte op de menukaart. Vraag de bediening naar de allergenenkaart en veganistische opties.

Voordeel: ook de iets minder experimentele vriend(in) slaagt hier gegarandeerd. 

Zwanestraat 30

Vegan bagel Groningen

Vegan pindakaas op je bagel? Of vraag om de bagel vegan gyros.

 

Wat is jouw favoriete vegan lunchgerecht en waar kunnen we dat proeven?

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This