Veganistisch lunchen bij De Herbivoor

door | 11 sep 2018 | Eten en drinken, Lunch

Home » Eten en drinken » Lunch » Veganistisch lunchen bij De Herbivoor   |  tags:  gezond, taart, terras, vegan, vegetarisch

 

Lunchen bij veganistisch restaurant De Herbivoor in Groningen

Waar heb je de meeste keuze in veganistische lunchgerechten in Groningen? Een zaak met de naam ‘Herbivoor’ belooft dan veel goeds. Maar is het eten er ook lekker? Ik neem mijn Haagse ‘alles etende’ vriendin L. mee om het te testen.

Veganistisch restaurant De Herbivoor Groningen

We komen net uit de sportschool en hebben flinke trek als we voor de Herbivoor staan. Door het goed gevulde terras en de smalle gevel lopen we er bijna voorbij. Gelukkig is er binnen nog een tafeltje vrij. We krijgen de kaart: keuzestress! Zoveel verschillende soorten verse thee en ook bij de koffie keuze uit meerdere plantaardige melksoorten. Super! We bestellen een detoxthee en een cappuccino met havermelk.

menukaart veganistisch restaurant voor lunch: De Herbivoor

Gezonde lunch

Wordt het een burger of toch een salade of gaan we voor soep met zuurdesembrood? De speltpannenkoeken zien er volgens L. ook erg lekker uit. Wij hebben trek en maken snel een keuze. Zodra de drankjes worden gebracht bestellen we allebei – heel eensgezind – het gerecht bovenaan de menukaart: de gepaneerde auberginesalade.

Kijkje in de veganistische keuken

Terwijl wij wat bijpraten wordt er in de keuken hard gewerkt. We zien allerlei heerlijke gerechten voorbij komen. Naast ons zit een stel met hun zoontje. Hij zit lekker van de pannenkoeken te smikkelen. Zelfs op deze drukke zaterdag tellen we maar twee man personeel. Een in de keuken en een in de bediening. De dame die onze bestelling opneemt blijft gelukkig verassend vriendelijk en rustig en ook het contact met haar collega verloopt soepel. Daar houden wij van.

Vanaf onze plek zien we hoe de aubergines klaargemaakt worden in de keuken. Het water loopt ons in de mond, vrij snel worden ook onze borden gebracht. Hoewel we elkaar normaal de oren van het hoofd kletsen zijn we allebei even stil. Is het omdat we zo’n trek hebben of omdat het eten gewoon heel lekker smaakt…? Ik gooi het op beide. We kijken elkaar tevreden aan. We hebben de juiste keuze gemaakt. Deze salade smaakt heerlijk. Een gezonde vegan maaltijd na een pittige sportsessie. Daar waren wij wel aan toe.

Biologisch en veganistisch restaurant De Herbivoor: lunchen met auberginesalade

Vegan taart

We hebben ons bordje leeg en het oog valt op de lekkere taartjes op de toonbank. Zullen we er nog eentje nemen? L. heeft meer zin in een iets minder gezonde hap, namelijk een niet zo veganistische  donut, dus die halen we straks ergens anders. Voor mezelf neem ik een vegan cheesecake met bosvruchten mee. Lekker voor straks.

I’ll be back

De conclusie na vandaag: de keuze is inderdaad reuze en voor zover bij mij bekend heb je in Groningen alleen hier zoveel veganistische lunchgerechten! Ik kom hier zeker terug om ook de rest van de kaart uit te proberen.

 

Praktisch:

– op maandag is De Herbivoor gesloten.
– de overige dagen zijn ze open van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur  en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur
– de heerlijke taartjes kun je ook meenemen
– te vinden op het altijd gezellige Gedempte Zuiderdiep 59

Wist je dat:

– je bij De Herbivoor op donderdag ook ’s avonds terecht kunt voor het diner? Telefonisch reserveren is gewenst.
– ze een heerlijk zonnig terras hebben op het Gedempte Zuiderdiep?
– De Herbivoor ook in Dana’s lijstje 5 x Vegan Hotspots terug te vinden is?

 

Laat je mij hieronder in een comment weten wat jouw favo lunch is bij De Herbivoor?

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This