5 x de beste ontbijtdeals in Groningen

door | 26 nov 2018 | Eten en drinken, Ontbijt

Home » Eten en drinken » Ontbijt » 5 x de beste ontbijtdeals in Groningen   |  tags:  lijstjes

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/joukje-van-heukelem/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Ben jij ook zo iemand die zich ’s avonds in bed al verheugt op het ontbijt van de volgende ochtend? Ik ben echt gek op ontbijten. Dit zijn mijn 5 favoriete hotspots voor een fantastisch ontbijt in Groningen.

Pak die deal!

Doordeweeks kies ik thuis vaak voor een snelle optie zoals een broodje of yoghurt met muesli. In het weekend vind ik het leuk om zelf uit te pakken of lekker buiten de deur te eten. In Groningen zijn volop leuke hotspots om een fijn ontbijt te scoren. En hoe relaxt is het om dan te kiezen voor een mooie deal? Bij deze vijf plekjes krijg je voor een vast bedrag een compleet ontbijt inclusief één of meerdere drankjes.

 

Feel Good

Op zaterdag en zondag geniet je tussen 9.00 en 11.00 uur bij Feel Good van Happy Break-feast hour. Voor 14,50 euro per persoon stel je een uitgebreid ontbijtmenu samen: een gerecht van de kaart, een smoothie of juice, koffie, thee of cappuccino en een immunizer-shot. Geen beperking qua keuze is fijn, want er staat heel wat lekkers op de kaart. Wat dacht je van banana pancakes met vers fruit en agavesiroop of een alohabowl met bevroren banaan, ananas, mango, kokosmelk en toppings? Ook de juices en smoothies zijn een fijn vitamineshot voor in de ochtend. En van namen als feel good fuel, bloody berry en mangoloco krijg je bij het bestellen toch al een glimlach op je gezicht?

Waar: Feel Good, Oude Kijk in t Jatstraat 29, 9717 LB Groningen
Ontbijtdeal-tijden: zaterdag en zondag tussen 9.00 – 11.00 uur
Prijs: 14,50 p.p.
Lees ook Dana haar blog over Feel Good.

Ontbijt Groningen: Feel Good

Wadapartja

Wadapartja serveert dagelijks tot 11.30 uur een dikke ontbijtplank voor 14 euro per persoon (minimaal 2 personen). De kok verrast jullie met een variatie aan ontbijtgerechten van de kaart, zoals croissants met banaan, spek en chocoladesaus, huisgemaakte bananenbrood en pannenkoekjes met fruit. Een versgeperst sapje naar keuze en koffie of thee maken je monsterontbijt compleet. Hoe vaak je hier ook naartoe gaat, je ontbijtplank is nooit hetzelfde, dat zie ik graag. Lees ook de ervaringen van Kirsten over ‘planken’ bij Wadapartja en ga voor de speciale I Go Groningen ontbijtdeal!

Waar: Wadapartja, Gedempte Zuiderdiep 39-41, 9711 HB Groningen
Ontbijtdeal-tijden: dagelijks tot 11.30 uur, kijk voor wisselende openingstijden op de site
Prijs: 14 euro p.p.
(De foto bovenaan deze pagina is ook van de dikke ontbijtplank)

Ontbijten met een ontbijtplank in Groningen bij Wadapartja - foto Joukje

Bagels & Beans

Toen ik aan de Stoeldraaierstraat woonde, ontdekte ik de ontbijtdeals van Bagels & Beans. Je hebt keuze uit drie varianten: Goedemorgen, Power en Lazy. Ik ga steevast voor het Powerontbijt, bestaande uit een XL-koffie of thee, een verse bagel, aardbeienjam, hagelslag, beenham, kaas en natural creamcheese. Kies je voor Lazy? Dan wordt de beenham vervangen door wilde zalm en krijg je nog een mini Nootgeval: yoghurt met walnoten, banaan, ahornsiroop & kaneel. Tip van Flip: je krijgt genoeg beleg voor twee bagels. Ben je een grote eter, en ja natuurlijk ben je dat, bestel dan altijd een extra bagel. Ook fijn, je kunt deze ontbijtdeals de hele dag bestellen.

Waar: Bagels & Beans, Zwanestraat 30, 9712 CN Groningen
Ontbijtdeal-tijden: elke dag vanaf 9.30 uur, op zondag gesloten
Prijs: vanaf 5,95 p.p.

Ontbijt Groningen: Bagels en Beans

Bakkerscafé

Bij het Bakkerscafé kun je elke dag ontbijten tot 11.00 uur. Doordeweeks krijg je voor 7,50 euro per persoon een standaard ontbijtje met versgeperst sinaasappelsap, koffie of thee, ham en/of kaas, jam, een gekookt eitje, een croissant en brood naar keuze. In het weekend mag je tot 12.00 uur losgaan op een uitgebreid ontbijtbuffet met verschillende warme en koude belegsoorten. Het leuke aan het Bakkerscafé: er zijn diverse broodsoorten die je (onbeperkt!) zelf mag snijden. Aanraders zijn het spelt-appelvezelbrood en haver-pompoenbrood. Daarnaast bakken ze vaak nieuwe soorten brood die je als bezoeker mag proberen. Zo oefen je ook nog een beetje invloed uit op de ontwikkeling van nieuwe broden voor in de winkel, fijn!

Waar: Bakkerscafé, Zwanestraat 26, 9712 CN Groningen
Ontbijtdeal-tijden: dinsdag t/m vrijdag vanaf 9.00 tot 11.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur en zondag van 10.00 – 12.00 uur
Prijs: 7,50 p.p.

Ontbijt Groningen: Bakkerscafe

 

’t Feithhuis

’t Feithhuis biedt verschillende ontbijtopties. Van een klein Frans ontbijt ‘A Paris’ bestaande uit een glas verse jus en een croissant met jam of kaas tot een Gezonde start met verse jus, yoghurt met muesli, een fruitsalade en bloemenhoning. Heb je stevige trek? Kies dan voor de uitgebreide ontbijttafel. Voor 9,50 euro krijg je verse jus, melk of karnemelk, een broodmandje, een croissant, ham, kaas en diverse soorten jam, yoghurt met muesli en een omelet of spiegelei. Ben je flink wezen stappen en zie je al het bovenstaande nog niet echt zitten? Gelukkig is er het Kater-ontbijt: een omelet met kaas en bacon geserveerd met een bruistablet en dubbele espresso. Een ideale plek voor iedere start van de dag dus.

Waar: ’t Feithhuis, Martinikerkhof 10, 9712 JG Groningen
Wanneer: elke dag vanaf 10.30 uur. Wil je een uitgebreide ontbijttafel, dan kan dat tot 12.00 uur. Rest van de ontbijtjes de hele dag.
Prijs: vanaf 4,75 p.p.

Katerontbijt bij 't Feithuis Groningen

2 Reacties

  1. Hallo,even een vraagje;Bezorgen jullie ook ontbijt voor moederdag?? Met vriendelijke groet.

    • Moi Yvonne! Houd onze Facebookpagina maar eem’ in de gaten voor de leukste Moederdagacties 🙂

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This