De Graansilo: samen proeven en genieten

door | 8 jul 2022 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Diner » De Graansilo: samen proeven en genieten   |  tags:  Oosterpoortwijk

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Restaurant de Graansilo is niet te missen. Het iconische gebouw aan de Griffeweg staat al ruim 130 jaar op z’n plek. Als student, wonend in de Oosterpoort, fietste ik er dagelijks langs onderweg naar college. Sinds kort schuilt er een splinternieuw restaurant in de oude graansilo. Een heerlijke plek om te genieten van verrassende gerechten.

Bij binnenkomst valt mij de ruimte van de Graansilo meteen op. We nemen plaats in de grote glazen serre met prachtig uitzicht op het Winschoterdiep. De serre ‘hangt’ als het ware boven het water, het geeft ons een echt buiten gevoel. Het restaurant is een mix van traditionele elementen uit de graansilo zoals koperen leidingen in combinatie met robuuste houten tafels en met leer beklede stoelen.
 
Restaurant aan het water Winschoterdiep: de Graansilo
 

Menu van de chef

Bij de Graansilo werken ze zonder menu. Je weet dus nooit precies wat je krijgt. Een ideale manier om nieuwe gerechten en smaken te ontdekken. Persoonlijk vind ik dit altijd een tikkeltje spannend en ook ontzettend leuk.

Terwijl we nippen van onze Chardonnay, komt de serveerster met een grote glimlach de amuse brengen. Dit eerste gerecht is een genot voor het oog. De kroepoek van rode curry met een mousse van tom ka kai wordt opgediend op een bedje van witte (warme stenen). De mousse is romig en heeft een verfrissende smaak in combinatie met de wijn.
 
Uit eten in Groningen bij de oude Graansilo in de Oosterpoortwijk aan het water
 
De eerste gang is een tartaar van tonijn met een saus van koriander en edamame bonen, afgetopt met een citroen mayonaise. De combinatie van de zachte tonijn en frisse mayonaise is perfect. De amuse en eerste gang eerste waren heerlijk, vol verwachting kijken we uit naar de rest van het diner.
 
Uit eten in Groningen bij de oude Graansilo in de Oosterpoortwijk aan het water
 
De tweede gang is een vegetarische. We genieten van risotto van parelgort met gorgonzola kaas en een zoutkorst. Dit is by far de lekkerste risotto die ik in tijden heb gehad. Stiekem wil ik de ober vragen om nog een bordje. 🙂
 
Uit eten in Groningen bij de oude Graansilo in de Oosterpoortwijk aan het water
 
Inmiddels heb ik, op aanraden van de serveerster, mijn witte wijn ingeruild voor een rode variant voor bij de laatste gang. Een goede tip, zo blijkt. De laatste gang bestaat uit een stukje sukade met noedels. De sukade is goed gegaard en heel zacht.
 

 

De finale

Natuurlijk kan een toetje niet ontbreken na al deze heerlijke gerechten. Ook dit is weer een topper. Een panaceetje van kokos, aangevuld met een stukje bananenbrood en mango. De smaken vullen elkaar perfect aan, fris en fruitig en hier en daar een zoetje.
 
Uit eten in Groningen bij de oude Graansilo in de Oosterpoortwijk aan het water
 
We kijken terug op een heerlijk diner met vele verrassende smaakcombinaties. Inspiratie genoeg om thuis ook weer eens de keuken in de duiken.
 
Praktisch
Adres de Graansilo: Griffeweg 4 Groningen
Je kunt kiezen uit een twee-gangen lunch of een vier-gangen diner.
Meer informatie vind je ook op de website van de Graansilo.
 

 
Meer eten in de brouwerij?
Ga dan ook eens uit eten bij brouwerij Martinus, Baxbier, De Prael of Dokjard.
 
Wat is jouw ervaring bij de Graansilo? Deel het hieronder in een reactie.
 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This