Brouwerij Martinus: Gronings speciaalbier verscholen in Stad

door | 9 okt 2018 | Bier, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Bier » Brouwerij Martinus: Gronings speciaalbier verscholen in Stad   |  tags:  bier

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Het is vrijdagavond. Mijn vader, P. en ik zijn op zoek naar gewoon goed speciaalbier in een huiselijke sfeer. Daarvoor gaan we naar een favoriet net buiten het centrum.

Op naar de stadsbrouwerij

In een zijstraat naast het politiebureau aan de Rademarkt ligt Brouwerij Martinus verscholen. Het feit dat de brouwerij wat weggestopt is, geeft het wat exclusiefs. Alsof alleen jij hier van weet en een ander misschien nog niet.

Brouwerij Martinus Groningen - speciaalbier drinken

Bijzondere binnenkomer

Loop je binnen, dan sta je direct tussen de biervoorraad en de brouwketels. Gewoon even doorlopen en de trap op, want dan kom je in het restaurantgedeelte. Nog een verdieping hoger is een gezellig bargedeelte. Het eerste wat we zien is de zware, houten bar met daarachter een vrolijke barman en grote vaten Martinusbier.

Brouwerij Martinus Groningen - speciaalbier drinken

Huiskamer in de brouwerij

We ploffen neer op de heerlijk zachte rode banken. De barman – haar in een staart – is vrolijk en toegankelijk. Hij gaat leuk om met een grapje van mijn pa en geeft ons met plezier advies welk Martinusbiertje bij onze smaak past. P. heeft zin in zoet en donker bier en bestelt de Quadrupel met vijgen. Pa en ik kiezen voor iets frissere en vertrouwdere smaak, de Tripel.

Achter ons speelt de platenspeler sfeervolle achtergrondmuziek. Niets opdringerigs, maar jazz, blues en wat oudere rockmuziek. Onder onze voeten ligt een retro vloerkleed, wat de akoestiek ten goede komt. De inrichting is verder heel erg ‘bij-elkaar-geraapt-in-de-kringloopwinkel’ maar precies goed, wat het heel kneuterig en knus maakt.

Brouwerij Martinus Groningen- speciaalbier in huiselijke sfeer

Een lekker gevoel

Ik haal nog even 3 glazen water en een schaal bitterballen, want we voelen de biertjes wel en zijn nog lang niet uitgepraat. Een prima vrijdagavondgevoel. En dit gevoel nemen we mee op de fiets door de nacht naar huis. Dit moeten we echt vaker doen.

Praktisch:

  • Adres: Kostersgang 32-34
  • Niet geschikt voor mindervaliden

Tips:

  • Check de street-art op de hoek bij het politiebureau
  • Er is een dakterras
  • Tijdens Eurosonic Noorderslag treden er bandjes op tussen de ketels

1 Reactie

  1. uitstekend geschreven, goed werk, dank je!

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This