4 x uit eten in de Oosterstraat in Groningen

door | 15 okt 2018 | Diner, Eten en drinken, Lunchen in Groningen

Home » Eten en drinken » 4 x uit eten in de Oosterstraat in Groningen   |  tags:  Oosterstraat, lijstjes, pasta

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De leukste straten in het centrum van Groningen?

Dan denk je ongetwijfeld aan de Folkingestraat en de Zwanestraat. Allebei zijn ze een keer uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. Het zijn twee sfeervolle straten met niet alleen toffe winkels, maar ook leuke eettentjes. Toch ga ik vaker uit eten of lunchen in een andere hoek van het centrum: de Oosterstraat. Ik geef toe, daar vind je misschien niet dezelfde sfeer als in bijvoorbeeld de Folkingestraat. Maar er zijn des te meer toffe eettentjes. Ik geef je vier restaurant tips om uit eten te gaan in de Oosterstraat.

 

Achterwerk

Bij Achterwerk serveren voornamelijk plantaardige gerechten. En die zijn verrassend. Verrassend lekker. Het Achterwerk-menu verandert eens in de zoveel maanden en de kaart sluit altijd aan bij het seizoen. Ik kan je vertellen: je eet er geen eenheidsworst. Heb je na het eten zin om te dansen? Dan loop je via dezelfde gang waardoor je binnenkomt naar OOST. Dat is geen is geen dertien-in-een-dozijn uitgaansplek. Het is een echte club. Als in: het is er donker en er is een goed geluidssysteem. Er staat voornamelijk elektronische muziek op de programmering. Van stevige techno tot swingende house.

Restaurant Oosterstraat Groningen : Achterwerk

 

Gustatio

Bij Gustatio eet je wat mij betreft de lekkerste pasta’s van de stad. By far. Ik heb er tig keren gegeten en nooit viel het tegen. Het is mijn go-to-place als het gaat om een stukje Italië in eigen stad. De kaart is niet al te uitgebreid en er staan geen pizza’s op. Lust je grappa? Vraag de bediening dan naar de speciale grappa, gemaakt van de chardonnay-druif. Die is heerlijk. Gustatio zit vaak vol, dus vooraf reserveren is handig. Je kunt er trouwens ook lunchen, dan hebben ze dezelfde kaart als tijdens het diner. Niet zo raar, want in Italië eten ze ook overdag gewoon pasta’s. Prima plan dus!

Restaurant Oosterstraat Groningen : Gustatio

 

Konbu

Hier hebben ze naar horen zeggen ass burner-saus. Klinkt mij als muziek in de oren, want eten kan mij niet scherp genoeg zijn. Ze serveren bij Konbu onder andere heerlijke pho met een bouillon waarvoor je thuis uren in de keuken moet staan. En alle gerechten zijn vriendelijk geprijsd. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Over de namen van gerechten is goed nagedacht. Een paar voorbeelden: Bao Wow, Just pho you en KFC. De playlist is goud. Van Boyz2Men tot Usher en R. Kelly. Love it. Konbu is trouwens een uitgelezen plek om aan foodsharing te doen. De gerechten zijn klein en allemaal het proeven waard.

Restaurant Oosterstraat Groningen : Konbu

 

 

El Santo

Een sfeervolle tent met allemaal oude Mexicaanse filmposters aan de muur. Bij El Santo kun je heerlijke taco’s eten. Die zijn rijk gevuld met verse gerechten, en dat proef je. Misschien nog wel lekkerder is het toetje dat ik er at: gefrituurd, gezouten karamelroomijs. Ben je met een groot gezelschap? Er staan groupcocktails op de kaart: anderhalve liter goodness. Die kun je natuurlijk ook zelf nuttigen, als je wilt. En wil je veel taco’s voor weinig? Elke dinsdag is het bij El Santo Taco Tuesday: bijna alle taco’s op de kaart zijn dan maar 4,00 euro. Scheelt weer in de portemonnee.

Restaurant Oosterstraat Groningen : El Santo

 

Wat is jouw favoriete restaurant in de Oosterstraat? Laat het me weten in een reactie.

 

Praktisch:

– Je vindt Achterwerk op Oosterstraat 13A
– Je vindt Gustatio op Oosterstraat 3
– Je vindt Konbu op Oosterstaat 10
– Je vindt El Santo op Oosterstraat 30

3 Reacties

  1. Ik ben zelf dol op pasta’s en probeer graag nieuwe Italiaanse restaurants uit in Nederland. Toevallig ga ik binnenkort naar Groningen voor een weekendje. De tips ga ik bewaren en voorstellen aan mijn vrienden!

    • Wat leuk Marie, heel veel plezier in Groningen!

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This