Konbu: smaakvolle streetfood uit Zuidoost-Azië

door | 29 jun 2018 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Konbu: smaakvolle streetfood uit Zuidoost-Azië   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Het is vrijdagmiddag, iets na vijven, als mijn vriend me van mijn werk komt halen. Op naar de supermarkt, ik heb het lijstje voor de cannelloni van vanavond al gemaakt. Maar Martin blijkt andere plannen te hebben: ‘zullen we in de stad eten?’. Dat hoef je mij geen twee keer te vragen. Ik stem in en stel voor om naar Konbu te gaan. Daar serveren ze streetfood uit Zuidoost-Azië, smaakvol en snel op tafel.

 

Aziatische biertjes

Als we Konbu binnenstappen worden we vriendelijk ontvangen. De reservering die Martin een half uur geleden heeft doorgegeven is goed binnengekomen. We mogen plaatsnemen en al snel staat de bediening bij ons aan tafel. Of we wat willen drinken. Natuurlijk. We kiezen beiden voor een Aziatisch biertje. Martin een Chinese variant en ik een Vietnamese. Die smaken goed, helemaal na een lange werkweek.

Uit eten Groningen: Konbu streetfood en biertjes

Streetfood

De kaart is wat betreft eten opgedeeld in vijf onderdelen: tasty snacks, sweets, ramen, pho en bun. Als voorgerecht (de tasty snacks) kiezen we Grilled Gyoza: gegrilde dumplings met een vulling van varkensvlees en groenten. Daarnaast gaan we voor Bao Wow: een gestoomd broodje (denk aan een soort open broodje bapao) met buikspek, lente-ui, komkommer en een sausje. Als laatste nemen we KFC: zoetpittige, Koreaanse, gefrituurde kipstukjes. Na nog geen tien minuten staan de gerechten bij ons op tafel. We vallen direct aan. Over wat ik proef kan ik duidelijk zijn: alles is heerlijk en de smaken zijn uitgesproken. Daar hou ik van. Oh, en die sáúsjes die je erbij krijgt. Goddelijk.

Uit eten Groningen: Konbu streetfood Grilled dumplings

Grilled Gyoza

Smaakvol

Als hoofdgerecht ga ik voor Just Pho You (of me). Een typisch Vietnamese noedelsoep met kip, rode ui, taugé, lente-ui, rode peper, koriander en munt. Ik eet deze pho hier vaker. Vooral de smaak van de bouillon vind ik erg lekker. Het is een gerecht dat ik thuis ook wel eens maak, maar dat vind ik een tijdrovende klus. Daarnaast vind het lastig om de bouillon goed op smaak te krijgen, zonder pakjes enzo. Martin gaat voor de bun Cowabunga. Bun is geen broodje, maar een Vietnamese rijstnoedelsalade met stukjes (rund)vlees en een heleboel verse kruiden. Ik mag gelukkig proeven, lekker!

Uit eten Groningen: Konbu streetfood Noodles

Cowabunga

Rawit

Martin kent mijn liefde voor pittig eten als geen ander en vertelt dat ze hier Ass Burner hebben, een huisgemaakte saus die erg scherp moet zijn. Die moet ik natuurlijk proeven. Als we erom vragen blijkt dat ze de saus niet op voorraad hebben. Helaas, maar geen ramp. We krijgen een bakje met gesneden rode rawits ervoor in de plaats. En de volgende keer – want die volgt toch wel – vragen we gewoon opnieuw naar de Ass Burner-saus.

Uit eten Groningen: Konbu streetfood Pepers

R&B

Een bezoek aan Konbu betekent een fantastische playlist op de achtergrond. De muziekkeuze is altijd spot-on. Van End of the Road van Boyz II Men en Ignition van R. Kelly tot Yeah van Usher. Heer-lijk. Foute R&B voert de toon bij Konbu. Dat hoor je niet alleen, maar lees je ook terug op de menukaart. Zo draagt het gestoomde broodje de naam Bao Wow (where my doooogs at).

 

Snelle hap

Toegegeven, Konbu is niet het gezelligste restaurant van de stad. Ik heb het idee dat de tent is bedoeld voor een snelle doorstroming. Een soort Aziatische versie van een snelle hap. Wij tafelen er dan ook nooit lang. Maar dat is niet erg. De bediening is vriendelijk en de gerechten staan doorgaans snel op tafel. Daarnaast zijn de prijzen prima. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De voorgerechten variëren van 3 tot 5 euro en de hoofdgerechten van 7 tot 11 euro. Daarvoor krijg je heerlijk eten en achtergrondmuziek die het helemaal afmaakt.

 

Konbu bevindt zich in de Oosterstraat. En het is niet het enige restaurant in de straat dat ik graag bezoek. Schuin tegenover Konbu vind je Achterwerk en iets verderop Gustatio. Een stukje terug in de straat is El Santo te vinden. Allemaal een vermelding waard. Daarover later meer. Stay tuned!

 

Praktisch:
– Je vindt Konbu op Oosterstraat nummer 10.
– Konbu is alle dagen van de week geopend, maar het is er vaak druk. Om zeker te zijn van een plekje, raad ik je aan te reserveren. Dit kan zowel online als telefonisch.
– Reserveer niet te laat op de avond. Konbu is namelijk tot 21.00 uur geopend. Ze openen daarentegen wel al om 13.00 uur, dus het ook een prima tent om te lunchen.

Tips:
– Bestel de homemade ijsthee. Erg lekker!
– Deel de (voor)gerechten met je tafelgenoten. Zo kun je meerdere smaken proeven 🙂

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This