Welkom in Mexicaanse taco-hemel El Santo

door | 22 jun 2018 | Diner, Eten en drinken

Home » Eten en drinken » Welkom in Mexicaanse taco-hemel El Santo   |  tags: 

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/maya-van-der-schuit/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Een keer eerder ben ik er geweest, bij El Santo. Toen was het een bliksembezoek. Maar smakelijk genoeg om er nog een keer terug te komen en er een blog over te schrijven. Dus plan ik het volgende etentje, samen met een collega die een Mexicaanse avond ook wel ziet zitten. We kiezen voor een dinsdag: Taco Tuesday.

 

Volle tent

Als we binnenkomen is het nog rustig in El Santo. De taqueria (Spaans voor een restaurant dat is gespecialiseerd in taco’s) ziet er gezellig uit met hoge tafels voor grotere groepen en veel verschillende nisjes met mooie, lederen banken. Wij mogen plaatsnemen in een van die nisjes. Aan de muren hangen allemaal kleurrijke, oude, Mexicaanse filmposters. Nadat ik een paar foto’s van de posterwand heb gemaakt, focussen we ons op de menukaart. We willen een normale portie nacho’s bestellen, maar de ober waarschuwt ons: die portie is aan de grote kant. Hij raadt ons aan voor de kleine variant te gaan. We volgen zijn advies op, gelukkig. De kleine portie is meer dan genoeg en smaakt goed. Als wij genieten van onze nacho’s begint het steeds drukker te worden.

Uit eten Groningen: nachos bij El Santo, Mexicaans restaurant

Taco Tuesday

Na het voorgerecht gaan we allebei voor twee taco’s. Mijn collega kiest de Krokante Kip op een taco met avocado, limoen en meer. Daarnaast neem ze de taco Avocado met onder andere gebakken bonenpuree, witte kool en jalapeños. Ik ga voor de Chicken Tinga, een blauwe (!) taco met gebakken bonenpuree, pico de gallo, witte kool, koriander en natuurlijk jalapeños. Daarnaast neem ik Al Pastor, een taco met gemarineerde varkensschouder, roze ui, koriander en gegrilde ananas-habanero salsa.

Uit eten Groningen: tacos bij El Santo, Mexicaans restaurant

Goed gevuld

De vier zeer goed gevulde taco’s worden op een groot houten bord bij ons op tafel gezet. Het ziet er heerlijk uit en de taco’s smaken net zo. Het zijn trouwens soft shell taco’s. Die eten iets makkelijker dan van die harde, krokante. Maar omdat ze zo goed gevuld zijn, pakken we er toch mes en vork bij. Met handen eten gaat ‘m niet worden. En natuurlijk, omdat ik het niet kan laten doe ik wat scherpe habanero-tabasco op mijn bord om mijn taco’s in te dippen.

Uit eten Groningen: tabasco bij El Santo, Mexicaans restaurant

Meer dan alleen taco’s

Wij hebben ‘alleen’ nacho’s en taco’s gegeten, maar El Santo heeft meer te bieden. Denk aan quesadilla’s en burgers. Omdat we de volgende dag weer vroeg achter onze computer moeten zitten, kiezen we voor alcoholvrije drankjes. Maar er is ook een uitgebreide cocktailkaart. Ik heb me zelfs laten vertellen dat ze groupcocktails hebben. Anderhalve liter goodness, om te delen met je tafelgenoten (of niet).

 

Caloriebom

Met onze buiken eigenlijk al goed gevuld, wagen we ons toch aan een toetje. We hebben overdag op werk namelijk de menukaart al even bekeken. Toen liep het water ons in de mond bij het zien van dit toetje: gefrituurde, gezouten karamelroomijs. We bestellen er allebei een. Ik kon me weinig voorstellen bij gefrituurd ijs. Maar als het bord voor mijn neus staat, wordt het me duidelijk. Het lijkt een gesuikerde oliebol, met daarin een bol ijs. Een caloriebom, zo mag je het toetje wel noemen. Een vet lekkere caloriebom, dat wel. Eenmaal thuis moet ik er nog flink van uitbuiken.

Uit eten Groningen: toetje bij El Santo, Mexicaans restaurant

Oke, ik ben nog nooit in Mexico geweest. Dus of de gerechten bij El Santo net zo smaken als in het land van herkomst, dat durf ik niet te zeggen. Ik kan wel zeggen dat ik erg lekker heb gegeten. Over de samenstelling van de taco’s is goed nagedacht en er wordt met veel verse producten gewerkt. Dat proef je terug.

 

Praktisch:
– Je vindt El Santo op Oosterstraat nummer 30.
– Ben je benieuwd naar de menukaart van El Santo? Die vind je op de website.
– Reserveren kan telefonisch en online.

Tips:
– Ben je met z’n tweeën? Dan is een kleine portie nacho’s als voorgerecht meer dan genoeg.
– Hou je van guacamole? Bestel dan een schaaltje voor de hele avond, in plaats van de losse, kleine porties.
– Elke dinsdag is het Taco Tuesday. Alle taco’s, op een na, zijn dan 4,50 euro per stuk. Scheelt weer in de portemonnee!


Wat is jouw favoriete gerecht bij El Santo? Laat het mij hieronder weten.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This