Doen! Stadswandeling door Groningen met hapjes en drankjes

door | 29 jan 2021 | Actief, Proeven, Toeren en ontdekken, Wat te doen

Home » Wat te doen » Toeren en ontdekken » Doen! Stadswandeling door Groningen met hapjes en drankjes   |  tags:  wandelen

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/ingrid-lindeboom/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Een stadswandeling in Groningen maken, we doen en kunnen niets anders. Ik vind het heerlijk en ontdek allemaal nieuwe straatjes, wandschilderingen en winkeltjes. Dus toen ik het leuke initiatief van Stadswandeling050 voorbij zag komen via Instagram, appte ik meteen een vriendinnetje. Dit gaan we doen!

Sophie en Eva, de meiden achter dit leuke initiatief, maken routes door de stad die langs verschillende horecazaken lopen waar je hapjes en drankjes kan krijgen. Voor deze stadswandeling moet je een ticket kopen. Voor 3,50 euro per persoon krijg je de kaart met de route, de opdrachten, de quiz en natuurlijk de menukaart met De Stadswandeling-deals. Je kunt je alleen of per tweetal aanmelden. Op de menukaart die je meekrijgt, kun je alvast even kijken of je het hapje & drankje de moeite waard vindt om te stoppen.

 

Zonnig, fris & smullen

Zaterdagmorgen, een frisse blauw lucht en de zon schijnt! ‘t Kan niet beter. In mijn mailbox vind ik de route en menukaart. We appen beide: “Hoe leuk dit!” We starten om 13.00 uur, meteen met een hapje en een drankje bij Du Nord. Een proeverij van smoothies en twee kleine belegde broodjes klinkt als een perfecte mini-lunch. Yes it is! Op een zonnig plekje genieten we van onze eerste Stadswandeling-deal.
 
Stadswandeling Groningen: wandelen Groningen
 
Onderweg naar de volgende nemen we nog even wat must sees van Groningen mee.
 
Stadswandeling Groningen: wandelen Groningen
 
Bij Dot trekt de geur van warme glühwein ons naar het afhaalloket. Ook hier nemen we de Stadswandeling-deal, een cannelloni met vegagehakt , tomatensaus en spinazie. Hmm en die glühwein is wel en echte kers op de taart op deze frisse dag.
 
Stadswandeling Groningen: wandelen Groningen
 
We vervolgen onze route door het Noorderplantsoen en lopen via Lage der A richting Wadapartja Westerhaven, want die heeft tjieskeek on a stick op het menu staan. Halleluja en of dat een stop waard is. Deze hoofdjes zeggen genoeg volgens mij:
 
Stadswandeling Groningen: wandelen Groningen

 

Denk jij nu, dat wil ik ook doen!

Houd de Instagram of Facebook van de Stadswandeling050 in de gaten voor een ticket voor het volgende weekend.
 
Wat is jouw ervaring met deze stadswandeling? Deel het hieronder.
 
Nog niet uitgewandeld?

 

1 Reactie

 1. Ik probeer al 2 weekenden
  14 dgn geleden en voor komend weekend ..te reserveren
  Echter het lukt niet …
  steeds er is geen plaats meer
  Het lijkt ons juist zo leuk om Stad door te wandelen ….Kijken en nog eens kijken.Wat lekkers eten Heerlijk juist nu hebben we dat nodig
  Alleen het lukt niet:-(

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This