OUDER Alert: 3 tips om een vermist momentje voor jezelf terug te vinden

door | 25 feb 2019 | Actief, Kunst en cultuur, Wat te doen

Home » Wat te doen » OUDER Alert: 3 tips om een vermist momentje voor jezelf terug te vinden   |  tags:  kindvriendelijk, lijstje

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/peter-stukker/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

“Pappááh, wat gaan we nou doe-nnn?” Als vader van twee jonge kinderen is het huis al snel te klein. Gelukkig heeft Groningen op indoorgebied genoeg in huis. Hierbij 3 tips die je kinderen plezier geven en jezelf een momentje gunnen. Bij droog en nat weer.

 

1. O-pen-ba-re Bi-bli-o-theek

10 punten voor als je kind aan alle 5, 6, 7, ..8 lettergrepen komt. Vanaf de begane grond één verdieping naar beneden en je kind wijst je de weg. Aangekomen bij deze jeugdafdeling vindt het jonge kroost er knuffels, kleurplaten en houten speelgoed. Voor de wat oudere kinderen zijn er offline: prentenboeken, strips, voorleesboeken, griezelverhalen en online een schat aan videogames. Als vader nestel ik me vaak met een krantje in één van de comfortabele fauteuils zonder de kids uit het oog te verliezen.

Kinderactiviteiten Groningen: spelen bij openbare bibliotheek Groningen

Kinderactiviteiten Groningen: spelen bij openbare bibliotheek Groningen   

Locatie: Oude Boteringestraat 18.

Tip: bezoek het Ouder-kind café eens. Iedere tweede woensdag en vierde vrijdag van de maand van 10.00 – 11.30 uur zijn je kind(eren) welkom om bij te kletsen met andere ouders onder het genot van een kopje koffie/ thee/ limonade en wat appetijtelijks.
 

2. Ballorig

Bij dit indoor speelparadijs is er eindeloos veel klim-, spring-, kruip-, duik- en glijplezier voor kinderen tot en met 12 jaar. Als ouder zijnde kun je er ongegeneerd een krantje of tijdschrift openslaan en als het even meezit zelfs uitlezen. Wifi nodigt uit tot het werken op een laptop of tablet en de kids kunnen zich er in de tussentijd non-stop uitleven. Pluspunten vind ik de naar leeftijd ingedeelde speelhoeken, de duidelijke veiligheidsinstructies en de informele sfeer die er hangt. Verder staat speelplezier voorop maar ontwikkelt het kind ook nog eens zijn lenigheid, coördinatie, evenwicht, spierkracht en ruimtelijke oriëntatie. Heel motorisch verantwoord allemaal. Behalve dat momentje voor jezelf dan.

 Ballorig Groningen: Indoor speeltuin - kinderactiviteiten Groningen   

Ballorig Groningen: Indoor speeltuin - kinderactiviteiten voor papa's rustmoment

Locatie: Bieskemaar 1 (Kardinge)
 

3. Speelbos Småland (IKEA)

Zie je thuis door de bomen het bos niet meer? Dan biedt het overzichtelijke speelbos Småland van woonwinkel IKEA uitkomst zonder er voor naar Zweden hoeven af te reizen. Voor kinderen the place to be om heerlijk te rennen, springen en klauteren. Leeftijd? Van ongeveer 3 tot 9 jaar of tussen de 95 en 140 cm lang. Bij aankomst even inchecken met personalia en een mobiel nummer zodat je bereikbaar blijft. De laatste keer heb ik er met mijn jongste dochter in de draagzak geshopt in de store terwijl mijn oudste deerne zich vrijwillig verdronk in een zee van ballen (vandaar dan ook niet zichtbaar op de onderste foto 😉

Kinderactiviteiten Groningen: Smaland Ikea

Kinderactiviteiten Groningen: Smaland Ikea

Locatie: Sontweg 9.

Tip: een hotdog of een ijsje vlak voor vertrek maakt het feest compleet. Dit en andere Zweedse delicatessen zijn verkrijgbaar in het restaurant op de tweede verdieping waar ook nog een speelgelegenheid is voor kids.

 

Blijf je liever in het centrum van de stad? Lees dan: ‘Het leukste kindvriendelijke café in Groningen: Denderz’ en ´Kinderwinkel Hartendief´ van Sonja.

Heb jij een idee waar je ongestoord met je kind kunt crashen voor een zorgeloos moment? Laat hieronder een reactie achter.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This