Kidsconceptstore Hartendief: shoppen, spelen en smikkelen

door | 17 dec 2018 | Eten en drinken, Lunchen in Groningen, Shoppen

Home » Eten en drinken » Lunchen in Groningen » Kidsconceptstore Hartendief: shoppen, spelen en smikkelen   |  tags:  kindvriendelijk, tosti

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Met de komst van de winter is het ook weer tijd om nieuwe kleding te kopen voor mijn opgroeiende kinderen. En laat ik nu een pareltje hebben ontdekt… In kidsconceptstore Hartendief beleefden we een fan-tostische middag.

Met een aantal winkeltassen al aan de wandelwagen lopen we door de Oosterstraat. Eigenlijk lopen we er bij toeval tegenaan. ‘Fashion, food and fun’ lezen we op het raam van Hartendief. Deze conceptstore met bistro voor het jonge gezin opende in december 2017. Nieuwsgierig gaan we naar binnen.

Kids fashion

De blonde dame in de winkel zwaait net een andere mama met kind uit en begroet ons vriendelijk. Met Teije naast me en Imme in de kinderwagen loop ik door de winkel langs mooie merkkleding, accessoires en cadeautjes voor kinderen. Ik sla in me op dat er een leuke collectie winterjassen is. Handig, want ik zoek me elk jaar weer het apelazarus naar goed warme kinderjassen.

Kinderkleding Groningen in kinderwinkel Hartendief

Fun met de duplomuur en gatenkasten

Achterin de zaak treffen we de speelhoek aan. De muur hangt vol met duplo-platen en dat kunnen we niet weerstaan: binnen enkele seconden ‘schrijven’ Teije en ik zijn naam in blokjes op de muur. Imme heeft zich bevrijd uit de kinderwagen en loopt ondertussen trots rond met een kussen in de vorm van een aardbei. Ze doet alsof ze er lekker van smikkelt. ‘Zullen we hier zo hier écht iets eten, Imme?’ Ja, dat vinden we wel leuk.

Terwijl we nog verder door de winkel lopen – Teije wil zijn gespotte Happy Horseknuffel laten zien (‘mamaaaa pleaaaase?’) – duikt Imme in een van de gaten in de houten winkelkasten. ‘Mama waar ben ik?’

Kinderwinkel en restaurant met speelhoek Groningen

Lokale producten en kinderporties


Achterin de winkel neem ik plaats op een bankje aan een van de gezellige tafeltjes. De inrichting is in zachte pasteltinten gekleurd en voelt gemoedelijk. Terwijl ik een koffie verkeerd bestel, heb ik zicht op de speelhoek. De kinderen komen even bij me om nieuwe vondsten te laten zien en zijn dan weer snel verdwenen om nieuwe ontdekkingen te doen.

Ondertussen bekijk ik de menukaart. Voor de kinderen staat er genoeg lekkers op. Prima kinderprijzen ook. Tosti-fans als we zijn, kiezen we gezamenlijk voor de kindertosti.

Kindvriendelijk restaurant Groningen: Hartendief in Oosterstraat

Gelukjesdag

De sfeer is hier heerlijk relaxt. Vanuit de open keuken begint de blonde dame een gesprek met me. Ze vindt het leuk dat ik samen met de kinderen op pad ben. Ja, vertel ik. Dit is een ‘gelukjesdag’. We kunnen zomaar even naar de stad, vanwege een margedag op school. Dan brengt ze de tosti’s: Teije krijgt zijn tosti op een mooi blauwgroen kinderservies en Imme op een roze servies. Het servies is ook in de winkel te koop.

Kinderportie tosti in restaurant met speelhoek Groningen

‘Als je geen korstjes eet, kun je ook niet fluiten’

Als Imme mij haar korstjes geeft, zegt Teije dat ze die korstjes nodig heeft als ze groot wil worden. Eigenaresse Liesbeth hoort het aan en verlaat de kassa om te vertellen dat zij altijd heeft geleerd dat als je geen korstjes eet, je ook niet kan fluiten. Echt waar, dat had haar man zo geleerd en nu leren haar dochters het ook. Imme en Teije kijken wat bedenkelijk. Imme eet liever geen korstjes en kan inderdaad nog niet fluiten. Zou het waar zijn wat die mevrouw zegt?

Tot de volgende keer

Kortom, ik heb genoten. Voor de winterjassen kom ik nog een keer terug. Met de kinderen, want die vermaken zich hier uitstekend. Als de bordjes leeg zijn is Teije aan de beurt om te pinnen. We nemen afscheid met ‘tot de volgende keer’!

 

Praktisch:

Naast een speelplek is er ook aan een verschoningsruimte gedacht.

Leuk te weten:

  • Hartendief houdt net als ik van ambachtelijke, Groningse ondernemers. Zo komt de koffie van microbranderij Koffiestation, de broden en taarten van BAQ en het vlees is biologisch en komt van slagerij De Groene Weg.
  • Eigenaresse Liesbeth vertelt dat ze ook activiteiten voor kinderen organiseren, bijvoorbeeld streetdanceworkshops. Houd Hartendief op Facebook en Instagram in de gaten voor nieuwe activiteiten.
  • Maya schreef onlangs een blog over deze leuke straat in Groningen.
  • Lees ook mijn blog over een ander leuk kindvriendelijk café; Denderz

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This