Het leukste kindvriendelijke café in Groningen: Denderz

door | 21 okt 2018 | Koffie en thee

Home » Eten en drinken » Koffie en thee » Het leukste kindvriendelijke café in Groningen: Denderz   |  tags:  kindvriendelijk

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Goede koffie en goddelijke cheesecake, terwijl de kinderen spelen.

Zelfs als je geen kinderen hebt, moet je echt eens naar Denderz. Leen desnoods de kinderen van je vriendin. Je. Moet. Hier. Heen.

Terwijl de kinderen zich haasten naar de speelmat vol speelgoed, bestel ik een Fristi en een appeltaart voor ze, beide om te delen. We gaan vandaag voor het stoute lekkers op de menukaart. Een volgende keer kiezen we wel weer het verantwoorde lekkers.

Denderz: kindvriendelijk restaurant groningen

Ik gun mezelf een cafè latte met een taartje. We zijn net geslaagd in het kopen van sandalen voor Teije, dus dat mag gevierd worden. Toch? ?

Denderz: restaurant met speelhoek Groningen

Kinderkleding, café en speelhoek

Ik zit aan het tafeltje naast de vitrine en heb zicht op de kinderen in de speelhoek. Ik neem de zaak rustig in me op. De zachte pastelkleuren maken het sfeervol en door het gebruik van hout en wit doet het Scandinavisch aan. De zaak is opgestart door Jessica Denderz, zelf ook moeder. En dat merk je aan alles. Een café met oog voor kinderen.

Denderz: conceptstore met kinderkleding en kindervermaak Groningen

Met kinderen lunchen of shoppen in Groningen is opeens óók leuk voor mama

Team Denderz weet wat jij als mama nodig hebt. Een hippe moeder en oma zitten gezellig aan een tafeltje te genieten van een plankje vol lekkers. De (klein)kinderen van een jaar of 4 en 6 klimmen en klauteren op het houten huisje. Een andere oma gaat op haar knieën achter haar kruipende kleinkind aan. Die stopt op haar beurt net de bril van mijn dochter in haar mond. Opa glimlacht naar het tafereel en neemt nog een slokje van zijn koffie. Tegenover mij zit een stel vriendinnen naast een kinderwagen bij te kletsen tijdens een uitgebreide lunch. De volle tassen van de Primark om de hoek staan naast hen op de grond.

De jonge serveerster, Erna, is vriendelijk en straalt eenzelfde frisheid uit als de inrichting. Ik heb moeite met kiezen uit de overheerlijke taartjes en vraag waar ze de beste commentaren op krijgt. Dat is niet moeilijk, laat ze weten. ‘De cheesecake wordt erg gewaardeerd door onze gasten.’ Mijn keuze is gemaakt.

Zoveel aandacht, daar ga ik eens voor zitten

Erna brengt de bestelling met een brede glimlach om haar mond. Wat leuk, de kinderen krijgen de gedeelde appeltaart ieder op een eigen bordje. Teije zegt verrast: ‘wow, krijg ik een hele taart mama?’ Het flesje Fristi komt met twee rietjes. Daar weten de kinderen wel raad mee. Gezellig drinken ze de traktatie in no time op. Ik krijg eerst een glas warme melk voorgezet. Aan tafel voegt Erna de koffie eraan toe. Een leuke manier van presenteren en het zorgt ervoor dat ik de tijd wil nemen voor mijn taart en koffie.

Denderz: kindvriendelijk cafe Groningen

Denderz schenkt 100% Arabica koffie van het merk Illy

En dan. Dat taartje. Wat een genot. Het romige van de cheesecake…. Ai wat is dat lekker! Ik sta op van mijn stoel en complimenteer de serveerster. Ze laat merken dat ze het leuk vindt om te horen.

 

Hippe kids conceptstore met kinderkleding in Groningen

De kinderen zitten inmiddels weer in de speelhoek en vermaken zich opperbest met elkaar. De speelhoek is veilig ingericht, dus ik kan ongestoord naar de entree van de zaak lopen om me te verlekkeren aan de hipste kinderkleding van de mooiste merken. Ook zijn er leuke hebbedingetjes, kraamcadeautjes en speelgoedartikelen te koop.

Denderz: conceptstore met kinderkleding en kindervermaak Groningen

Echt jammer dat ik geen cadeautje nodig heb.

Het kost me veel overtuigingskracht om de kinderen weer mee naar huis te krijgen. Hier zouden ze nog uren kunnen spelen. Als we de deur uitlopen neem ik me voor om binnenkort eens terug te gaan met een vriendin en haar kinderen. Om te lunchen of voor een early dinner. Zij zocht laatst nog een leuk restaurant met speelhoek in Groningen. Ik weet nu wat ik haar kan aanraden.

 

Leuk en handig om te weten:

  • Uiteraard ontbreekt het hier niet aan een goede verschoningsruimte, kinderstoelen en kindermenu’s.
  • Naast ieder tafeltje is voldoende ruimte om je wandelwagen of kinderwagen te parkeren.
  • Zelfs van het toilet hebben de meiden van Denderz een gezellige ruimte gemaakt. Teije durft opeens alleen naar de wc.

 

Tips:

  • Denderz organiseert leuke activiteiten voor moeders en kinderen. Zo is er bijvoorbeeld de Urban Mom Workout op iedere tweede zondag van de maand. Je kunt je kindje meebrengen, Denderz zorgt voor oppas.
  • Op iedere zaterdagmiddag is er een kinderkapper aanwezig. Dan kun jij lekker koffie drinken of lunchen terwijl je kindje geknipt wordt. Hoe ideaal is dat?
  • Er is regelmatig op de eerste donderdag van de maand een early dinner. Je eet wat de pot schaft (er wordt rekening gehouden met vegetariërs) en aanschuiven kan vanaf 17:00 uur. Wel even opgeven voor woensdag 12:00 uur.

 

Adres Denderz: Westerkade 5

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This