Maak thuis je eigen mini ecosysteem

door | 11 jun 2020 | Creatief, Wat te doen

Home » Wat te doen » Creatief » Maak thuis je eigen mini ecosysteem   |  tags:  bloemen en planten

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/ingrid-lindeboom/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

De coronacrisis zet een streep door veel activiteiten, zoals workshops, festivals en geplande feestjes. De hele wereld is even op on hold gezet. Maar dit geldt niet voor onderneemster Marjolein van De Opfleurist, zij wordt er juist heel creatief van. Normaal gesproken geeft ze de workshop ‘Eigen ecosysteem maken’ bij het gezellige restaurant Wadapartja, maar nu heeft ze een DIY ecosysteem pakket samengesteld zodat je het thuis kunt maken. En dat wil ik super graag uitproberen!

Ik zie ze vaak staan bij een bloemenwinkel of op de plantenafdeling in de bouwmarkt. Prachtig, zo´n mini plantenwereldje in een glazen fles of vaas. Hoe leuk is het dat ik er nu een naar eigen wens kan maken. Een planten ecosysteem is een afgesloten glazen fles of pot met mini plantjes erin. De plantjes hebben geen verzorging nodig doordat ze leven op gerecyclede zuurstof en water. Een ecosysteem bouw je op in lagen.

Jarig-joepiegevoel DIY pakket

De Opfleurist wordt gerund door Marjolein Kuipers. Wil jij je huis, kantoorpand, restaurant of bruiloft aankleden met prachtige planten en/of bloemen, maar geen idee hoe? Dan moet je bij Marjolein zijn. Zij is dé specialist omtrent bloemen en planten. In overleg met Marjolein wordt het pakket bij mijn lieve buurvrouw bezorgd, omdat mijn vriend en ik met ons camperbusje aan het kamperen zijn. Zondagmorgen pik ik het op en ik kan niet wachten om het uit te pakken. Ik krijg hier echt zo’n jarig-joepiegevoel-van’.

zelf mini ecosysteem maken? DIY pakket met ecosysteem plant bestellen bij De Opfleurist uit Groningen

Mijn creavriendin is gearriveerd en de cappuccino’s zijn ingeschonken. We kunnen beginnen! In het pakket zit een glazen fles met kurkdop, drie plantjes, grind, aarde, houtskool, regenwater en decoraties zoals schelpjes en hout. En natuurlijk de handleiding en een flyer voor de nazorg.

zelf mini ecosysteem maken? DIY pakket met ecosysteem plant bestellen bij De Opfleurist uit Groningen

Vol enthousiasme pakken we het pakket uit en verdelen we de inhoud over potjes en mandjes zodat we het straks gemakkelijk kunnen toevoegen aan onze glazen fles. We beginnen meteen aan de handleiding en lezen zorgvuldig alle stappen.

In de beschrijving staat goed omschreven wat wanneer en hoeveel je in je glazen fles moet doen. En het is ook nog eens super leerzaam. Zo had ik nog nooit van actief houtskool gehoord. Toch is dit super belangrijk: het helpt het water van je ecosysteem te zuiveren. Door deze zuivering krijgen schimmels en bacteriën minder kans om jouw ecosysteem aan te tasten. Zo blijft hij langer mooi. Houtskool: we hebben je nodig!

zelf mini ecosysteem maken? DIY pakket met ecosysteem plant bestellen bij De Opfleurist uit Groningen

“Goed bezig!” De complimentjes in de handleiding motiveren ons. We mogen nu met het leukste deel aan de slag: de plantjes. We halen de aarde eraf en trekken de plantjes uit elkaar. 1 á 2 worteltjes van elk plantje gaan in de vaas.

zelf mini ecosysteem maken? DIY pakket kopen bij De Opfleurist uit Groningen

zelf mini ecosysteem maken? DIY pakket kopen bij De Opfleurist uit Groningen   zelf mini ecosysteem maken? DIY pakket kopen bij De Opfleurist uit Groningen

Erin, eruit, draaien, twijfelen, keuzes maken en decoreren. Wat is dit heerlijk om te doen! Als laatste giet je het regenwater in je ecosysteem. “Het is je gelukt!” roept Marjolein vanuit de handleiding.

zelf mini ecosysteem maken? DIY pakket met ecosysteem plant bestellen bij De Opfleurist uit Groningen

Yeah, ik heb een ecosysteem gebouwd. Wat was dit leuk om te maken. Ook zin in een creatieve gezellige middag? Je kan het ecosysteem pakket van De Opfleurist hier bestellen.

En hopelijk kan Marjolein snel weer workshops bij Wadapartja geven. Hoe leuk is het om met meer creatieve mensen in een super inspirerende omgeving te knutselen. En een hapje en een drankje uit de keuken van Wadapartja maakt zo’n workshop dan wel echt compleet. Houd hiervoor haar de Facebookpagina van de Opfleurist in de gaten.

The end:

zelf mini ecosysteem maken? DIY pakket kopen bij De Opfleurist uit Groningen

 

Tips:
Wil je meer inspiratie voor creatieve activiteiten in Groningen? Ga eens aan de bak met de Bakbox. Of wandel mee met onze fototour door Stad.

 

Heb jij al eens een DIY ecosysteem van De Opfleurist uitgeprobeerd? Deel hieronder jouw ervaring.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This