Aan de bak met de Crumble bakbox

door | 21 jan 2022 | Creatief, Eten en drinken, Shoppen, Wat te doen

Home » Shoppen » Eten en drinken » Aan de bak met de Crumble bakbox   |  tags:  bezorgen, glutenvrij, lactosevrij, taart, vegan

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Als echte thuisbakker en fan van Heel Holland Bakt (ja guilty pleasure) staat er wekelijks een cake in mijn oven te garen. Helaas geen echte Heel Holland Bakt creaties, ik bak altijd uit een pakje. Een taart maken from scratch is me vaak een brug te ver. Daarom word ik meteen enthousiast van de recepten van Crumble*. Nieuwe recepten zonder pakjes en zakjes, maar wel alle ingrediënten bij de hand in een box. Die wil ik proberen. Klaar? Bakken maar!

Crumble is begonnen onder de naam Boter & Bloem, opgericht door Liesbeth en haar twee zoons. Het bedrijf is gevestigd in Groningen. Liesbeth leerde zichzelf bakken en gaf haar passie voor bakken door aan haar zoons Jouke en Sietze. Inmiddels is het bedrijf enorm gegroeid en overgenomen door nieuwe eigenaren. Zij doopten Boter & Bloem om tot Crumble.

Crumble is een soort HelloFresh voor bakboxen, maar dan zonder abonnement. Heb je zin om een taart te bakken, maar weet je niet goed hoe en wat? Bestel dan vrijblijvend een bakbox om te proberen. Bevalt de box, dan kun je deze opnieuw bestellen wanneer je wilt. Zo hoef je niet elke week verplicht een taart te maken en kun je nog een beetje slank de zomer in ;).
 
Bakbox Boter en Bloem Groningen: voor makkelijke taart en koekjes recepten
 

Foolproof bakboxen

‘Iedereen kan bakken’, prijkt er op de startpagina van Crumble. De bakboxen zijn foolproof en kunnen dus (bijna) niet mislukken. Ideaal voor mij als beginnende bakker. De recepten verschillen in moeilijkheidsgraad en baktijd. Ik ga beginnen met twee bakboxen van niveau 1. Bak zo samen met je vriend, vriendin, zoon of dochter wat lekkers en geniet achteraf gegarandeerd vol trots van het resultaat.
 
Bakbox Boter en Bloem Groningen: voor makkelijke taart en koekjes recepten
 

Chocola pinda koeken

Al scrollend door de lijst met recepten loopt het water mij in de mond. Ik zie recepten voor brownies, worteltaart met romige frosting en gezonde chocoladebollen. Ik kies deze keer voor de chocola pinda koeken, want ik ben gek op chocola. Even geduld, want vandaag besteld is de volgende werkdag verzonden.
 
Bakbox Boter en Bloem Groningen: voor makkelijke taart en koekjes recepten
 

Klaar? Bakken maar!

Als een kind zo blij neem ik mijn bakbox in ontvangst. Ik wil het liefst meteen aan de slag. In de box zit naast een duidelijke beschrijving van het recept, ook de precieze hoeveelheid ingrediënten. Dat scheelt weer een kast vol loze restjes. In een mum van tijd heb ik het volledige recept bereid (precies de tijd die staat aangegeven op het recept) en gaan de koeken de oven in. Manlief en dochter houden een wedstrijdje ovenstaren om te zien of de koeken al klaar zijn. Na 15 minuten haal ik een bakblik vol heerlijk geurende koeken uit de oven. En wat denk je? Perfect gelukt. Lekkere brosse koeken met zachte witte chocolade en hier en daar een zoute pinda. Die gaan het einde van de dag niet halen.
 
Makkelijke taart en koekjes recepten met de bakbox van Boter en Bloem Groningen

Taart bakken met kind? Makkelijke taart en koekjes recepten met de bakbox van Boter en Bloem Groningen
 

Indruk maken op bezoek

Heb je weinig tijd of verras je graag bezoek met een (warme) koek bij de koffie? Ga dan voor de supersnelle vegan cranberrykoekjes. Voor dit recept heb je niet eens een mixer nodig, een spatel of grote lepel zijn voldoende. Binnen 30 minuten klaar en warm het lekkerst om te eten (die kun je dus echt op de valreep maken).
 
Bakbox Boter en Bloem Groningen: voor makkelijke taart en koekjes recepten
 
Woon je niet in Groningen? Geen probleem, Crumble bezorgt de bakboxen door het hele land bij je thuis.
 
Tip: geef eens een bakbox of Crumble bon cadeau aan je vader, moeder, broer, zus of beste vriendin.

 

Taart bakken met kind? Makkelijke taart en koekjes recepten met de bakbox van Boter en Bloem Groningen
 
Praktisch:
Bestel jouw bakbox online bij Crumble.
De bakboxen worden bij je thuisbezorgd.
Prijzen voor een bakbox variëren van €7,15 – €27.95 per box (excl. verzendkosten)
Crumble heeft ook veel vegan, glutenvrije en/of lactosevrije recepten.
 
Tip:
Nog niet uitgebakken? Leef je uit op deze acht recepten voor typische Groningse lekkernijen.

 

Welke bakbox staat binnenkort bij jou op de stoep?


 
*De originele blog bestaande uit tekst en foto’s over Boter & Bloem is gepubliceerd door José op 22 mei 2020 na haar ervaring met de Boter & Bloem bakbox. Op 21 januari 2022 is de blog herschreven en opnieuw gepubliceerd i.v.m. de nieuwe bedrijfsnaam: Crumble.

 

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This