9 x Originele Vaderdag cadeautips Groningen

door | 27 mei 2022 | Shoppen, Vrijetijd

Home » Shoppen » 9 x Originele Vaderdag cadeautips Groningen   |  tags:  lijstjes, vaderdag

 

Die lieve vader van jou eens in het zonnetje zetten? Vier Vaderdag in Groningen of met een origineel cadeau gemaakt door Groningers.

Groningen is de stad van microbrouwerijen, toffe winkels, gezellige terrasjes en creatieve ondernemers. Dat biedt perspectief voor een gaaf Vaderdagcadeau. Ook om zelf van te genieten. Want papa, ik lijk steeds meer op jou…

Vaderdagtips van stoer tot lief tot actief. Wij hebben ze voor je uitgezocht.

 

1. Tijd voor ‘n robuuste putdekselklok aan de muur

Kunstenaar Sander Heering zag de putdeksels met daarop de Martinitoren afgebeeld en dacht, dat staat niet alleen mooi in de straat, maar ook aan de muur. Fast forward naar nu: in zijn webshop kun je een putdekselklok van Groningen kopen. Met de hand gegoten en beschilderd.
 
Origineel cadeau uit Groningen: putdekselklok met martinitoren van Sander Heering
 

2. Liefde gaat door papa’s maag

Geef een mandje met de lekkerste delicatessen voor papa. Struin zelf de winkels af om een cadeaupakket samen te stellen of bestel het kant-en-klare Vaderdag Cadeaupakket makkelijk en snel online in onze shop. Stoer gereedschap van chocolade, een melange van noten en een Gronings biertje.

Is je vader een liefhebber van chocolade?

Kies een mooi doosje uit in de webshop van Heerlijk Chocolade en vul deze met bonbons naar eigen keuze. Wat dacht je van smaken als espresso kardemom of salty peanut butter (onze favoriet!)? Deze lekkere blijmaker laat je bij je vader bezorgen en zo hoef jij de deur niet eens uit.
 

Lokaal ontbijt of gevulde picknickmand bezorgen

Ook vaders mogen wel eens verwend worden. Trakteer op een ontbijt, lunch of picknick. Er zijn leuke adresjes genoeg om het lekkers te laten bezorgen. Dit luxe lokale ontbijt bijvoorbeeld. Een keer iets anders dan ontbijt op bed? Neem je vader mee uit picknicken met de I Go Groningen Picknickbox.

Er komt zoveel bier uit Groningen. Bax, Martinus, Groninger, Rockin’ Ludina, Pivo, Corviri, Grunn bier, Maallust. Daar is altijd wel een leuk pakketje van samen te stellen. Of ga zelf op pad en bezoek de leukste speciaalbiercafés en proeflokalen om daar een biertje met pa te doen.
 
Proeflokaal Baxbier Groningen
 
Geen zin om zelf de kroegen uit te zoeken? Kies dan voor de door ons uitgestippelde kroegentocht, zo hoef je je niet blind te staren op alle opties. Met de stempelkaart van I Go Groningen heb je nooit meer paniek voordat je aan een kroegentocht begint. Waar moeten we heen? En is het daar wel leuk? Wij hebben onze favo kroegen voor jullie geselecteerd, zodat jullie zorgeloos kunnen genieten van de allerbeste drankjes en de fijnste sferen. De stempelkaart is een jaar geldig, dus nu geven en later genieten kan ook.


Of trakteer je pa op een bierdiner bij Baxbier. Jullie krijgen een voorgerecht om te delen, een hoofdgerecht en een toetje, met daarbij een passend biertje per gang (proeverij van 3 bieren per persoon). Kon Minder!

4. SURF’s SUP PA!

Boek nu het SUP-arrangement midden in onze bruisende stad. Wat is er nu beter dan een heerlijke koffie vooraf en een belonende ijs sorbet na? Dit supper (🙃) leuke arrangement boek je voor €21,- per persoon!

5. Een boxer met een verhaal

Ook vaders hebben hippe onderboksems nodig. Van Hulley is een Gronings bedrijf dat zijn oude overhemd omtovert tot comfortabele boxer en zich tegelijkertijd inzet voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle medewerksters volgen een opleiding en doen tegelijkertijd werkervaring op om uiteindelijk hun ambities op de arbeidsmarkt waar te kunnen maken.

Een boxer met een persoonlijk en een goed verhaal dus. Snuister even door zijn kast, pluk er een overhemd uit dat al enkele jaren stof vangt en stuur het op naar Van Hulley. Gegarandeerd dat je pa hiermee happy maakt.
 

6. Stadswandeling Groningen (maar dan met de fotocamera en lekker anders)

Is je vader van de actieve cadeaus? Toon hem Groningen dan eens door het oog van de lens en neem hem mee op fototour. Wandelend ontdek je hotspots en verborgen plekken van de stad. Ondertussen leert de fotograaf je mooie(re) foto’s maken. De agenda met de geplande fototours vind je hier.
 
Fototour Groningen Stadswandeling
 

7. Whhhhhhiskey of w-w-w-wijn

Is jouw vader van de voorzichtig nipjes of gaat de fles tijdens een bezoek schoon op? Voor de liefhebbers van een goed gerijpt drankje doe je je inkopen bij Roemer of Barrel. De eerste speciaalzaak organiseert regelmatig whiskeyproeverijen en vind je aan de Astraat 13 en online. Barrel noemt zichzelf ‘het leukste gespecialiseerde wijnetablissement van Groningen’. Wij zelf vinden een borrel bij Barrel altijd een goed idee. Het wijnlokaal serveert kleine proeverijen met 4, 6 of 8 kleine glazen wijn. Ook op zondag geopend. Haddingestraat 27.
 
Barrel Groningen
 

8. UUT GRUNN Trui

Geef je lieve papa een goud gevoel vanbuiten en vanbinnen. Want met deze trui houd je niet alleen je papa lekker warm, door jouw aankoop kan PlukN 2 bomen planten in het voedselbos.
 
VAderdag UUT GRUNN trui
 

9. SurprIse Go Groningen cadeaupakket

Dit is wel een heel uniek en origineel Gronings cadeau : het SurprIse Go Groningen cadeaupakket. Perfect als je je papa wilt verrassen met ‘t beste uut Grunn. Het cadeaupakket is door ons gevuld met lokale, eerlijke, mooie en lekkere producten, in samenwerking met ondernemers uit Groningen. Nergens anders te koop!

10. Bonus cadeautips:Heb jij nog een tip voor een origineel Vaderdagcadeau? Laat het mij hieronder weten.

 
 

De oorspronkelijke Vaderdag cadeautips blog is gepubliceerd op 28 mei 2021. De blog is geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd op 27 mei 2022.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This