9 x Originele Vaderdag cadeautips Groningen

door | 2 jun 2023 | Shoppen, Vrijetijd

Home » Shoppen » 9 x Originele Vaderdag cadeautips Groningen   |  tags:  lijstjes, vaderdag

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/sona-stel/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Die lieve vader van jou eens in het zonnetje zetten? Vier Vaderdag in Groningen of met een origineel cadeau gemaakt door Groningers.

Groningen is de stad van microbrouwerijen, toffe winkels, gezellige terrasjes en creatieve ondernemers. Dat biedt perspectief voor een gaaf Vaderdagcadeau. Ook om zelf van te genieten. Want papa, ik lijk steeds meer op jou…

Vaderdagtips van stoer tot lief tot actief. Wij hebben ze voor je uitgezocht.

 

1. Tijd voor ‘n robuuste putdekselklok aan de muur

Kunstenaar Sander Heering zag de putdeksels met daarop de Martinitoren afgebeeld en dacht, dat staat niet alleen mooi in de straat, maar ook aan de muur. Fast forward naar nu: in zijn webshop kun je een putdekselklok van Groningen kopen. Met de hand gegoten en beschilderd.
 
Origineel cadeau uit Groningen: putdekselklok met martinitoren van Sander Heering
 

2. Liefde gaat door papa’s maag

Geef een mandje met de lekkerste delicatessen voor papa. Struin zelf de winkels af om een cadeaupakket samen te stellen of bestel het kant-en-klare Vaderdag Cadeaupakket makkelijk en snel online in onze shop. Stoer gereedschap van chocolade, de lekkerste melange van noten en een Gronings biertje.

3. Lokaal ontbijt of gevulde picknickbox bezorgen

Ook vaders mogen wel eens verwend worden. Trakteer op een ontbijt, lunch of picknick. Er zijn leuke adresjes genoeg om het lekkers te laten bezorgen. Dit luxe lokale ontbijt bijvoorbeeld. 


Een keer iets anders dan ontbijt op bed? Neem je vader mee uit picknicken met de I Go Groningen Picknickbox (thuis bezorgen of afhalen) vol huisgemaakte lekkernijen.

4. Open deur: bier uut Grun’n

Er komt zoveel bier uit Groningen. Bax, Martinus, Groninger, Rockin’ Ludina, Pivo, Corviri, Grunn bier, Maallust. Daar is altijd wel een leuk pakketje van samen te stellen. Of neem je pa mee naar de leukste speciaalbiercafés en proeflokalen om daar samen een biertje te doen. Geen zin om zelf de kroegen uit te zoeken? Kies dan voor de door ons uitgestippelde kroegentocht, zo hoef je je niet blind te staren op alle opties. Met de stempelkaart van I Go Groningen heb je geen paniek voordat je aan een kroegentocht begint. Waar moeten we heen? En is het daar wel leuk? Wij hebben onze favo kroegen voor jullie geselecteerd, zodat jullie zorgeloos kunnen genieten van de allerbeste drankjes en de fijnste sferen. En wie weet komen jullie nog op verrassende plekken waar je het bestaan niet van wist! De stempelkaart is een jaar geldig, dus nu geven en later genieten kan ook.


Of trakteer je pa op een bierdiner bij Baxbier. Jullie krijgen een voorgerecht om te delen, een hoofdgerecht en een toetje, met daarbij een passend biertje per gang (proeverij van 3 bieren per persoon). Kon Minder!

5. Rondje Groningen broezen op een e-chopper

Eem’ dik doun mit pa! Huur een e-chopper vanaf €22,50 per persoon!

6. Een boxer met een verhaal

Ook vaders hebben hippe onderboksems nodig. Van Hulley is een Gronings bedrijf dat zijn oude overhemd omtovert tot comfortabele boxer en zich tegelijkertijd inzet voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle medewerksters volgen een opleiding en doen tegelijkertijd werkervaring op om uiteindelijk hun ambities op de arbeidsmarkt waar te kunnen maken.

Een boxer met een persoonlijk en een goed verhaal dus. Snuister even door zijn kast, pluk er een overhemd uit dat al enkele jaren stof vangt en stuur het op naar Van Hulley. Gegarandeerd dat je pa hiermee happy maakt.
Van Hulley Boxershorts met een goed verhaal
 

7. Stadswandeling Groningen (maar dan met de fotocamera en lekker anders)

Is je vader van het fotograferen (met mobiel of camera)? Toon hem Groningen dan eens door het oog van de lens en neem hem mee op fototour. Wandelend ontdek je hotspots en verborgen plekken van de stad. Ondertussen leert fotograaf en Stadjer Melvin Jonker jullie mooie(re) foto’s maken. De agenda met de geplande fototours vind je hier. Zit er geen geschikte datum voor jullie bij? Geef dan de I Go Groningen cadeaubon, zodat papa zich later een keer kan opgeven wanneer het hem wel schikt.
 
Fototour Groningen Stadswandeling
 

8. SurprIse Go Groningen cadeaupakket

Dit is wel een heel uniek en origineel Gronings cadeau : het SurprIse Go Groningen cadeaupakket. Perfect als je je papa wilt verrassen met ‘t beste uut Grunn. Het cadeaupakket is door ons gevuld met lokale, eerlijke, mooie en lekkere producten, in samenwerking met ondernemers uit Groningen. Nergens anders te koop!

9. Bonus cadeautips:Inburgeringscursus Groningen
Heb jij nog een tip voor een origineel Vaderdagcadeau? Laat het mij hieronder weten.

 

De oorspronkelijke Vaderdag cadeautips blog is gepubliceerd op 28 mei 2021. De blog is geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd op 27 mei 2022 en 2 juni 2023.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This