Hemelse high tea van Saakje het Bakmeisje

door | 25 jun 2021 | Eten en drinken, Eten en drinken, Koffie en thee, Shoppen

Home » Shoppen » Eten en drinken » Hemelse high tea van Saakje het Bakmeisje   |  tags:  high tea, taart

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/josesmeenge/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Highteaën ik ben er dol op. Helaas was het door de sluiting van de horeca alweer even geleden dat ik mezelf heb getrakteerd op een tafel vol zoetigheden. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Via, via stuitte ik op de site van Saakje het Bakmeisje. Zij verzorgt naast catering en gebak op bruiloften ook high tea’s voor thuis. Dat laat ik mij geen twee keer zeggen. Ik ga een high tea bestellen in Groningen!
 
Het is begin december 2020 wanneer ik via een kerstkaart Ingrid en Karen uitnodig voor een nieuwjaarsborrel bij mij thuis. Helaas gooide de tweede lockdown flink roet in het eten. Maar, wat in het vat zit verzuurt niet, dus bijna zes maanden na de uitnodiging plannen we begin juni de langverwachte nieuwjaarsborrel. Of beter gezegd lenteborrel.
 

Saakje het Bakmeisje

De wereld van deze super enthousiaste dame draait om bakken en ontwerpen in de breedste zin van het woord. De start van haar bakpassie begon op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Voor haar eindexamen ontwierp ze een servies waarin je kunt bakken. Sindsdien is ze meer en meer gaan bakken. Ze heeft zelfs 2,5 jaar lang live mogen bakken in het programma Koffietijd. Inmiddels heeft ze haar eigen bakvorm ontworpen, waarmee je niet alleen een mooie cake bakt, maar ook direct een prachtige taart. Die moet ik hebben!
 
High Tea bestellen Groningen en laten bezorgen door Saakje het Bakmeisje
 

Mini zoete tafel

Eén ding kan ik meteen verklappen: deze mini zoete tafel is zeker niet mini. Saakje verrast ons met een heerlijke doos lekkernijen. Alleen al bij het zien van alle taartjes loopt het water me in mijn mond. De high tea bestaat uit vijf verschillende stukjes taart. De een ziet er nog lekkerder uit dan de ander. Ik niet waar ik moet beginnen. Omdat onze ogen ongetwijfeld groter zijn dan onze maag, besluiten we de taartjes te halveren. Ik begin met de passievruchttaart met een heerlijke boterzachte mousse; het blijkt een perfecte start. Ook Ingrid en Karen genieten van de heerlijkheden, zoals de pecan karameltaart, mini slofjes met passievruchtcurd en de rabarberamandeltaart. De chocoladetaart met bosbessen is echt HEMELS! Alsof er een engeltje op je tong piest. De chocolade smelt op mijn tong en vormt een perfecte combinatie met de frisse bosbessen.
Eigenlijk zeggen deze uitspraken genoeg over de high tea:

‘Normaal gesproken zit er bij elke high tea wel iets wat je niet zo lekker vindt, maar dit is gewoon allemaal lekker – Karen

‘O hemeltje, het is de passievruchtcurd die het hmm maakt!’- Ingrid over de minislofjes met passievruchtcurd

‘Ik vrees dat ik genoeg calorieën heb gegeten voor de komende twee weken, maar ó hemeltje wat was het lekker!’ – José

 

De aankleding is top

Naast de overheerlijke taarten denkt Saakje ook mee over de aankleding van de tafel. Zo krijg je bij een high tea een mooi (papieren) tafelkleed van haar mee. Hierop kun je alle taartjes perfect presenteren. Wij kiezen ervoor om de tafel extra aan te kleden door middel van vaasjes met rode, roze, witte en oranje rozen. Ben je niet zo creatief? Geen probleem, laat dan je high tea tafel stylen door Willeke van Thuis met Bloemen (tegen meerprijs).
 
High Tea bestellen Groningen en laten bezorgen door Saakje het Bakmeisje
 
High Tea bestellen Groningen en laten bezorgen door Saakje het Bakmeisje
 
Een mini zoete tafel kost €12,- per persoon, is op te halen op vrijdag en in overleg.
 
Praktisch:
Saakje het Bakmeisje
Paradijsvogelstraat 10
Groningen
050-2340113
www.bakmeisje.nl
 
Tips:
Wat ook lekker is? De I Go Groningen picknickbox!
En heb je deze vegan high tea bij ‘t Feithhuis al eens geprobeerd?
 ‘
Deel jouw ervaring of tips voor een lekkere high tea in Groningen hieronder. Vind ik leuk.

0 reacties

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This