Sinterklaas intocht Groningen

door | 9 nov 2019 | Evenementen, Kunst en cultuur, Nieuws, Over Groningen

Home » Evenementen » Sinterklaas intocht Groningen   |  tags:  Sinterklaas, centrum, kindvriendelijk, traditie

 

José

Het is weer november. De maand waarin elk kinderhart overslaat. Sinterklaas is weer in het land. Stiekem ben ik daar als moeder ook best blij mee. Dit jaar meert hij op zaterdag 16 november aan in Groningen. Inclusief Pakjesboot 12 vol Pieten en cadeaus natuurlijk.
 
Mijn kindertijd is al lang vervlogen, toch ben ik nog steeds gek op het sinterklaasfeest. Ik houd van de sfeer, gedichten, surprises, lootjes trekken, pepernoten, chocoladeletters en de spanning van Pakjesavond. Het blijft heerlijk om de magie van het verhaal te ervaren, dat zijn fijne herinneringen aan mijn jeugd. Ik stond in 2013 samen met mijn zusje en beste vriendin dan ook, inclusief Sinterklaasmuts, vol vreugde en kinderlijke spanning te wachten op de ‘echte Sinterklaas’ tijdens de landelijke intocht in Groningen. Mijn mooie gevoel bij Sinterklaas geef ik graag door aan mijn kinderen. Een bezoek aan de intocht van Sinterklaas kan dus niet ontbreken.
 
Sinterklaas intocht Groningen 2019 - foto Jose 2013
 

De perfecte spot langs de route

Mijn kinderen zijn pas 4 en 2 jaar oud. Ik kies dus het liefst voor een rustige plek langs de route. Zo kunnen ze gegarandeerd een glimp van de Sint en zijn Pieten opvangen. Ik denk dat ik dit jaar een plekje zoek op de Munnikeholm of het Gedempte Zuiderdiep. Omdat je hier aan twee kanten van de weg kunt staan is het waarschijnlijk iets rustiger. Ga je voor liedjes zingen uit volle borst in een grote menigte? Dan moet je absoluut op de Grote Markt zijn tijdens de afsluiting van de intocht. Hier zingen alle kinderen Sinterklaas en zijn Pieten toe en vertelt Sinterklaas hoe blij hij is om weer in het land te zijn.
 
Sinterklaas intocht Groningen 2019
 

Een kaart voor ieder kind

Dit jaar levert de Vereniging voor Volksvermaken een leuke toevoeging aan het Sinterklaasfeest. Via de site kun je een kleurplaat downloaden. Levert je kind zijn of haar kleurplaat tijdens de intocht in bij Sint of een van zijn Pieten (met naam en adres), dan ontvangt hij/ zij een persoonlijke ansichtkaart van de Sint per post. Hoe leuk is dat? Ik denk dat ik ook nog even aan de slag ga met kleurpotloden, wie weet krijg ik zelf ook nog een kaart van Sinterklaas ;). De kleurplaat kun je hier downloaden.
 

De route

Zoals ieder jaar maakt Sinterklaas samen met zijn Pieten een mooie route door het centrum. Dit jaar komt hij aan in de Zuiderhaven en vervolgt zijn route ter paard. Onderweg lopen ruim 100 Pieten mee die alle kinderen (en volwassenen) zullen voorzien van lekkere pepernoten. Kan je niet wachten en wil je je dag vast helemaal uitstippelen…? De exacte route vind je hier.

 

Praktisch:
Wanneer: zaterdag 16 november 2019
Waar: verschillende locaties in de stad
Tijd: start 13 uur (opwachten Sint in de Zuiderhaven) – start parade 14.15 uur
 
Op welke plek langs de route sta jij? Laat het me hieronder weten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

MISTY PATHUIS

EMMA POSTHUMUS

ALBERTHA BLOEMHOFF

DANA COERTS

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This